20:00 Odd BK vs FK Bodo/Glimt Norway Tippeligaen

Odd BK
Με 1 πόντο έφυγε από το Μόλντε η ομάδα του Νταγκ Άιλεφ Φάγκερμο αποσπώντας ισοπαλία 2-2. Μπήκε δυναμικά στο ματς και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους παίρνοντας προβάδισμα στο 24’ με τον συνήθη σκόρερ της, Τόργκαϊρ Μπόρβεν. Τρία λεπτά όμως πριν τη λήξη του ημιχρόνου έκανε το λάθος και δέχθηκε την ισοφάριση, ενώ στο 54’ λύγισε για δεύτερη φορά στην πίεση των γηπεδούχων. Ο Μπόρβεν όμως ήταν σε καλή μέρα και στο 69’ κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια, ενώ στα τελευταία λεπτά πέρασε δύσκολες στιγμές, άντεξε όμως χάρη στις επεμβάσεις του γκολκίπερ Σόντρε Ρόσμπαχ. Τραυματίας αποχώρησε στο 17’ ο πρόσφατα αποκτηθείς επιθετικός Μούσα Ενζιέ (4/0) και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Αμφίβολος παραμένει ο βασικός μέσος Φρέντρικ Όλντρουπ Γιένσεν (16/0, 3 ασίστ). Επιστρέφει από τιμωρία ο βασικός αμυντικός Φρέντρικ Σεμπ (17/0).
FK Bodo/Glimt
Ιστορικές στιγμές ζουν στην μικρή επαρχιακή πόλη της Βόρειας Νορβηγίας από τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς η ομάδα του Κιέτιλ Κνούντσεν μετά την άνετη εντός έδρας επικράτηση 4-0 επί της Βαλερένγκα, σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Η «Γκλιμτ» μπήκε παθιασμένη και αποφασιστική στο γήπεδο και πήρε προβάδισμα μόλις στο 10’ με τον Ούλρικ Σάλτνες. Στη συνέχεια έχασε αρκετές φάσεις για να μπει επιθετικά στην επανάληψη και να διπλασιάσει με τον Χόκον Εβιέν στο 55’, ενώ 3 λεπτά αργότερα διεύρυνε το προβάδισμα με αυτογκόλ του Αρον Ντόνουμ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 71’ με τον Όλε Σβεν. Πήρε έτσι και τη ρεβάνς για τη βαριά ήττα του πρώτου γύρου στο Όσλο (6-0). Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα. Παραμένει αμφίβολος ο μακροχρόνια τραυματίας βασικός αμυντικός Μπρέντε Μόε (10/0, 1 ασίστ), που έχει να παίξει από τις 13 Ιουλίου.

Εκτίμηση
Αήττητη σε 10 ματς εντός η Οντ με 8 νίκες, ενώ οι δύο ισοπαλίες είναι με Μόλντε και Ρόζενμποργκ. Δίνει μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και έχει ελπίδες ακόμη και για τον τίτλο αν κερδίσει σήμερα. Η «Γκλιμτ» από την άλλη ζει το όνειρό της και δείχνει να το διασκεδάζει. Παίζει ελεύθερα, σκοράρει και αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Ένα γκολ το έχει. G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!