20:15 Spartak Moscow vs SC Braga UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

Spartak Moscow
Με άδεια χέρια έφυγε από το «Μουνισιπάλ» της Μπράγκα, χάνοντας 1-0. Δεν είχε τόσο κακή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ (αδυνατούσε να πατήσει στη μεγάλη περιοχή). Στην επανάληψη δέχθηκε ασφυκτική πίεση, το γκολ της ήττας ήρθε στο 74′, ενώ σώθηκε σε δύο περιπτώσεις στο φινάλε. «Το αποτέλεσμα είναι απαράδεκτο, ωστόσο έχουμε ακόμη μία ευκαιρία στη Μόσχα και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός Ολεγκ Κονόνοφ. Είναι ομάδα που εντός έδρας αρέσκεται στο να παίζει στο ψηλό παιχνίδι, ενδεικτικό είναι πως τα 4 φετινά γκολ έχουν έρθει από την πίσω γραμμή. Στο πρωτάθλημα έπαιξε εκτός έδρας με την Κρίλια και κέρδισε 2-1 (με βασικούς στο αρχικό σχήμα, τα γκολ οι νεοφερμένοι Λάρσον και Τιλ)! Ακολουθεί το ντέρμπι με τη Ζενίτ (εντός).
Πήραν ανάσες στο ματς πρωταθλήματος με την Κρίλια ο αμυντικός Εσένκο (4/0, 2/0 στην Ευρώπη) και ο μέσος Γκουλίεφ (5/0, 3/0 στην Ευρώπη), τώρα επιστρέφουν στο κανονικά αρχικό σχήμα. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο μέσος Τιλ (1/0) και ο περιφερειακός επιθετικός Τζόρνταν Λάρσον (1/0), καθώς έχουν αγωνιστεί ήδη στη διοργάνωση με Αλκμααρ και Νόρκεπινγκ, αντίστοιχα.
(4-2-3-1): Μαξιμένκο – Εσένκο, Τζικίγια, Γκιζό, Αϊρτον – Ζόμπνιν, Γκουλίεφ – Μπακάεφ, Σίρλε, Μιρζόφ – Πόνσε
SC Braga
Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για την Μπράγκα, μετά το εντός έδρας 1-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας. Εδωσε ρυθμό στο παιχνίδι της, απειλούσε κατά διαστήματα, ήταν όμως άστοχη. Δικαιώθηκε στο 74′ με τον Ρικάρντο Ορτα, ενώ είχε ακόμη δύο ευκαιρίες για να φτάσει σε καλύτερο σκορ. Ικανοποιημένος πάντως εμφανίστηκε ο τεχνικός Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος βέβαια, τόνισε στους παίκτες του πως τίποτα δεν τελείωσε και πως απαιτείται σοβαρότητα στη Μόσχα για να επιτευχθεί ο στόχος. Τελευταία φορά που έπαιξε στη Ρωσία ήταν τη σεζόν 1998/99, όταν και ηττήθηκε από τη Λοκομοτίβ Μόσχας (3-1). Στο πρωτάθλημα έπαιξε (για ακόμη μία φορά με αλλαγές) στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε και έμεινε στο 1-1 (αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά), ενώ ακολουθεί η μονομαχία με την Μπενφίκα (εντός).
Οσο και να θέλει κανείς να πάει με τα… νερά του Ρικάρντο Σα Πίντο, δύσκολα βγάζει άκρη. Ο τελευταίος κάνει διαρκώς αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μπερδεύοντας τους πάντες. Με 20 παίκτες ταξίδεψε στη Μόσχα, δεν ακολούθησαν οι αμυντικοί Ραούλ Σίλβα (15/1 πέρσι), Πάμπλο (2/0, 3/0 στην Ευρώπη) και οι Μουρίγιο (3/0, 3/0 στην Ευρώπη), Ρούι Φόντε (1/0, νεοφερμένος).
(4-4-2): Ματέους – Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Πάμπλο, Σικέιρα – Ουίλσον Εδουάρδο, Φρανσέρτζιο, Ζοάο Παλίνια, Ρικάρντο Ορτα – Παουλίνιο, Αντρέ Ορτα
Εκτίμηση
Η Σπαρτάκ Μόσχας θα κυνηγήσει το γρήγορο γκολ για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Βέβαια, η Μπράγκα είναι πανέξυπνη στις αντεπιθέσεις, μπορεί να βρει γκολ. Αλλωστε, με μία ματιά στα στατιστικά των δύο ομάδων στη διοργάνωση, θα διαπιστώσουμε πως τα παιχνίδια τους έχουν γκολ. Πάμε με τo Οver 2,5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!