20:30 Maccabi Tel Aviv vs FK Suduva UEFA Europa League Qualifying R3 Champ Path

Maccabi Tel Aviv
Απογοήτευσε στα δύο ματς με την Κλουζ (για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ), ηττήθηκε 1-0 στη Ρουμανία και έμεινε στο 2-2 στο Ισραήλ. Αναγκάστηκε να παίξει ανοιχτά, βρήκε πρώτη δίχτυα με τον Αγγλο στράικερ Μπλάκμαν, τρία λεπτά αργότερα έγινε το 1-1 και πριν από την ανάπαυλα το εις βάρος της 2-1, για να ολοκληρωθεί το τελικό σκορ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Ο Βλάνταν Ιβιτς προσπάθησε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του, πλέον στόχος είναι οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ (τελευταία φορά συμμετείχε σε αυτούς τη σεζόν 2017-18). Τουλάχιστον ξεκίνησε με κούπα τη χρονιά, ύστερα από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ εις βάρος της Μπνέι Γιεχούντα (1-0). Αρκετά θέματα έχει να διαχειριστεί ο Σέρβος τεχνικός, καθώς αμφίβολος δίνεται ο Γέινι (Α. 29/1), ενώ εκτός παραμένουν οι Γκολάσα (Μ. 9/2), Νίκολιτς (Μ. 20/4), Ατζίλι (Ε. 29/11). Επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα οι Σαμπορίτ (Α. 30/3) και Κοέν (Ε. 22/6).
FK Suduva
Αφού ένιωσε στο… πετσί της τον αποκλεισμό από τον ανώτερο Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ, έριξε δύο «πεντάρες» στην αδύναμη Τρε Πένε από το Σαν Μαρίνο. Στο πιο πρόσφατο ματς μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε τρεις φορές μέχρι το 39′, σαν σε προπόνηση στη συνέχεια. Διαθέτει εξαιρετική επιθετική γραμμή, με τους Τόπτσαγκιτς, Ρίκετς, Γκολουμπίκας και Γκόταλ να έχουν πετύχει 29 γκολ. Αναβλήθηκαν οι υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα (έπεσε στη 2η θέση μετά τη νίκη της Ζάλγκιρις επί της Ατλάντας), ώστε να είναι έτοιμη για το άλμα στη διοργάνωση («ταβάνι» της τα πλέι οφ). Στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Ισραήλ στάθηκε σε δηλώσεις του ο τεχνικός Βλάντιμιρ Τσεμπούριν, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι γηπεδούχοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις πτέρυγες, αλλά και στη γραμμή κρούσης. Εκτός δράσης σταθερά ο Σλαβίτσκας (Α, 15/1 πρωτάθλημα, 2/0 Ευρώπη).
Εκτίμηση
Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στη Σούντουβα φοβούνται τις καιρικές συνθήκες, θα είναι δύσκολο να προσαρμοστούν άμεσα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι σε θέση να ξεχάσει άμεσα τον αποκλεισμό από τα «αστέρια», ωστόσο ο «άσος» είναι «αντιτουριστικός», γι’ αυτό και στρεφόμαστε στα πολλά γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!