20:30 Royal Antwerp vs Viktoria Plzen UEFA Europa League Qualifying R3 Champ Path

Royal Antwerp
Πέρυσι κατέκτησε την έκτη θέση στην κανονική περίοδο του βελγικού πρωταθλήματος αλλά σκαρφάλωσε στην τέταρτη στο γκρουπ των πρωταθλητών που σχηματίστηκε. Αυτό της έδωσε την δυνατότητα να παίξει για ένα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ σε νοκ άουτ αγώνα με αντίπαλο την Σαρλερουά, την οποία και νίκησε με σκορ 3-2. Επιστρέφει έπειτα από 25 χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η κορυφαία πορεία της σημειώθηκε την σεζόν 1992-93 όταν και ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Ρουμάνος τεχνικός Λάσζλο Μπόλονι συνεχίζει για τρίτη σεζόν στον πάγκο της και τα πρώτα φετινά επίσημα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Έουπεν και με το ίδιο σκορ εντός έδρας της Βάασλαντ – Μπέβερεν την περασμένη Κυριακή! 4 γκολ μέχρι στιγμής από τον 33χρονο πλέον Κονγκολέζο επιθετικό Μποκανί. Λόγω εργασιών στην φυσική έδρα της ο αγώνας διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Έκανε πρόταση στον Ιάπωνα μεσοεπιθετικό της Γιοκοχάμα Μαρίνος, Μιγιόσι.
Viktoria Plzen
Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Βρμπα ηττήθηκε με το βαρύ 0-4 από τους ερυθρόλευκους και “υποβιβάστηκε” στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Βρέθηκε σε θέση άμυνας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και απείλησε ελάχιστα την εστία του πειραϊκού συλλόγου. Μία πραγματικά κακή εμφάνιση και ενώ στο πρώτο παιχνίδι που είχε λήξει 0-0 μπορεί κάποιος να πει ότι δικαιούταν ένα γκολ. Με κακή ψυχολογία, το περασμένο Σάββατο ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ στην έδρα της Μποέμιανς για την τέταρτη αγωνιστική του τσεχικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια, αφού είχαν προηγηθεί τρεις νίκες. Απόντες ο βασικός μέσος Τσέρμακ, ο αναπληρωματικός Νιγηριανός μέσος Ουμπόνγκ Εκπάι, ο βασικός στόπερ και αρχηγός Χούμπνικ και ο πολύτιμος Γάλλος επιθετικός Μπουγκέλ. Όλες βέβαια γνωστές απουσίες εδώ και καιρό που δεν προκαλούν κάποια αιφνίδια αλλαγή στα πλάνα των φιλοξενούμενων.
Εκτίμηση
Η Άντβερπ ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν και η Βικτόρια Πλζεν κουβαλά απογοήτευση από τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν διεξάγεται στην φυσική έδρα της αποτελεί μειονέκτημα για τον βελγικό σύλλογο, ωστόσο η απόδοση στον άσο είναι ελκυστική.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!