21:00 AEK Athens vs Trabzonspor UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

Βαρύ το κλίμα στην ΑΕΚ, παρά την πρόκριση επί της Κραϊόβα. Η «Ένωση» νίκησε στο ματς της Ρουμανίας με 2-0, ωστόσο η εμφάνιση στη ρεβάνς του άδειου ΟΑΚΑ ήταν απογοητευτική. Το 1-1 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, με τους Ρουμάνους να έχουν δοκάρι και να ζητούν και πέναλτι που δεν τους δόθηκε με τον ιδιοκτήτη,  Δημήτρη Μελισσανίδη να εξοργίζεται στο 70′ με 75΄του ματς και να έχει τετ α τετ στις εξέδρες του γηπέδου με τον Λυμπερόπουλο. Λέγεται και γράφεται πως οι σχέσεις των παικτών δεν είναι καλές, ενώ ο Λιβάγια είναι «πυρ και μανία» με τον τεχνικό Μιγκέλ Καρντόσο. Φάνηκε, άλλωστε, στην αλλαγή του στη ρεβάνς με την Κραϊόβα, όπου πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια. «Αν δεν περάσουμε στους ομίλους θα είναι αποτυχία», δήλωσε χθες ο Μπάρκας. Ο Καρντόσο, στη συνέντευξη Τύπου, εξήγησε την αλλαγή του Λιβάγια, μίλησε για το κλίμα στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του προς τους παίκτες: «Όταν μπαίνω στα αποδυτήρια δεν κοιτάζω αν είναι Πορτογάλοι, Σέρβοι ή Έλληνες».
Στα αγωνιστικά, έκπληξη συνιστά ο αποκλεισμός του Χουλτ (Α, 1/0) από την αποστολή της ΑΕΚ παρότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Επίσης, ο Καρντόσο έβγαλε τον Αλμπάνη για να βάλει τον Τσιγκρίνσκι (Α, 26/0 πέρσι) στην ευρωπαϊκή λίστα, ωστόσο τον απέκλεισε από την αποστολή κρίνοντας τον ανέτοιμο. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο τραυματίας Κλωναρίδης (Μ-Ε, 1/0 Ευρώπη), ενώ στην αποστολή είναι ο μέχρι πρότινος «φευγάτος» Γιακουμάκης (Ε, 23/4 με ΟΦΗ και ΑΕΚ πέρσι).
(4-2-3-1): Μπάρκας – Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας (Οικονόμου), Λόπες – Σιμόες, Σιμάο (Κρίστιτσιτς) – Λιβάγια, Ζεράλδες, Μάνταλος – Ολιβέιρα.
Με εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Κασίμπασα (1-1) ξεκίνησε στο νέο τουρκικό πρωτάθλημα. Όσο για την Ευρώπη, τα κατάφερε με τη Σπάρτα. Στο πρώτο ματς απέσπασε 2-2 στην Πράγα παρότι έχανε έως το 83′ με 2-0, ενώ στη ρεβάνς νίκησε με 2-1. Προηγήθηκε στο 11′ με τον Σορλόθ, ισοφαρίστηκε στο 78′. Η Σπάρτα έμεινε με 10 παίκτες στο 88′ και στο φινάλε δέχθηκε το 2-1 από τον Νόβακ. Αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί που της απέδωσε ο Καρντόσο, ο τεχνικός της Τραμπζονσπόρ, Ουνάλ Καραμάν. «Σέβομαι την άποψη του προπονητή της ΑΕΚ αλλά εγώ δε βλέπω φαβορί στο ζευγάρι. Σε τελική ανάλυση βγαίνεις και παίζεις την μπάλα που ξέρεις», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «μπορντομαβιλέρ». Και έκανε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που στην Τραπεζούντα οι διοικούντες την ομάδα έκλειναν τη μεγάλη μεταγραφή του Ντάνιελ Στάριτζ. Ο 30χρονος επιθετικός δεν θα είναι στη διάθεση του Καραμάν για το ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ωστόσο μπορεί να δηλωθεί ως αλλαγή στη λίστα για τον επαναληπτικό της 29ης Αυγούστου.
Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην Ελλάδα με αποστολή 20 παικτών, στην οποία δεν βρισκόταν ο Ονάζι (Μ, 16/2 πέρσι), ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στην πρεμιέρα του τουρκικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κασίμπασα (1-1) λόγω τραυματισμού. Όσο για την ενδεκάδα, βάσει των όσων αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ουνάλ Καραμάν προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει αυτούς που έπαιξαν στο παιχνίδι της Πόλης.
(4-2-3-1): Τσακίρ – Περέιρα, Μέντες, Καμπί, Νόβακ – Σόσα, Όμπι Μίκελ – Σαρί, Ομιούρ, Ενουακέμε – Σορλόθ.
Εκτίμηση
Το αήττητο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ κινδυνεύει. Η Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει απέναντι της μία ομάδα που μπορεί να κάνει γκολ τη μισή… φάση. Σε αυτή τη λογική και με την ψυχή που πιστεύουμε πως θα βγάλει η ελληνική ομάδα, θα επιλέξουμε το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!