21:00 AZ Alkmaar vs Fortuna Sittard Holland Eredivisie

AZ Alkmaar

Έκανε εξαιρετική εμφάνιση την περασμένη Πέμπτη, επιβλήθηκε 3-0 της Χάκεν στη Σουηδία και προκρίθηκε πανηγυρικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, για να αντιμετωπίσει τη Μαριούπολη (στην Ουκρανία το πρώτο ματς στις 8/8). Σκόραρε έπειτα από 4 αναμετρήσεις (μαζί με τα φιλικά), άνοιξε το σκορ στο 42′ με τον Μποαντού, τον οποίο συνόδευσαν οι Στενχς (56′), Ιντρίσι (66′). Διαθέτει ταλαντούχους παίκτες, που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, αν και το υλικό αυτό διαχειρίζεται ο Άρνι Σλοτ, ένας σχετικά άπειρος προπονητής, που για πρώτη φορά δοκιμάζεται στην πρώτη κατηγορία. «Η Φορτούνα άλλαξε αρκετά το ρόστερ της φέτος, έχουμε όμως καλή εικόνα από τα παιχνίδια προετοιμασίας της», είπε ο Σλοτ.

Ο μεσοεπιθετικός Χους Τιλ (33/12 πέρσι) είναι πιθανό να έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Άλκμααρ, καθώς είναι πολύ κοντά στο να πάρει μεταγραφή σε ρωσική ομάδα. Πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί απόψε. Τιμωρία από πέρσι κουβαλάει ο μεσοεπιθετικός Γκούντμουντσον (25/6 πέρσι). Έτοιμος για ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα ο μέσος Κλάσι (33/1 πέρσι στη Φέγενορντ).

(4-3-3): Μπιζότ – Χατζηδιάκος, Φλάαρ, Βάουτενς, Βάινταλ – Κόοπμαϊνερς, Κλάσι, Μίντσε – Στενχς, Μποαντού, Ιντρίσι

Fortuna Sittard

Η αγωνιστική κατάρρευση στο δεύτερο γύρο δεν είχε κόστος, αφού παρέμεινε στην κατηγορία, χωρίς να «μπλέξει» με τα μπαράζ. Είχε αλλαγή στον πάγκο, με τον 32χρονο Σγιορς Ούλτε να αναλαμβάνει, αν και το γενικό κουμάντο εδώ και 2μιση περίπου χρόνια κάνει ο βοηθός Κέβιν Χόφλαντ. Μετέβαλε αρκετά το ρόστερ της, αφού 15 παίκτες αποχώρησαν και 12 ήρθαν στο σύλλογο. Τουλάχιστον, όσοι έκαναν τη διαφορά, όπως ο κίπερ Κόσελεφ και ο οργανωτής Ντίμερς (38/8 και 8 ασίστ) θα συνεχίσουν και φέτος. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των δανεικών Πάσλακ (δεξιός μπακ, Ντόρτμουντ), Νταμασκάν (επιθετικός, Τορίνο) και του Καριαλάινεν (Ε, 12/3 με Κουόπιο).

Στην προετοιμασία, έδωσε τρία δυνατά φιλικά και άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Ήταν εξαιρετική απέναντι σε Άρη (5-1) και Λεβερκούζεν (1-0), όμως προβλημάτισε απέναντι στον ΠΑΟΚ και διασύρθηκε με 5-1. Εδώ και καιρό απουσιάζουν, λόγω τραυματισμών, ο κεντρικός αμυντικός Ντάμερς (17/1 πέρσι) και ο ακραίος επιθετικός Ντιανεσί (2/0). Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα.

(4-3-3): Κόσελεφ – Πάσλακ, Νίναϊ, Αμιό, Πίντο – Καρμπονέλ, Σμέιτς, Ούγκουρ – Ντίμερς, Καριαλάινεν, Νταμασκάν

Εκτίμηση

Η Άλκμααρ ξέσπασε στη ρεβάνς με τη Χάκεν, αλλά σε όλα τα προηγούμενα ματς (επίσημα και φιλικά) προβλημάτισε επιθετικά. Αν κρίνουμε από τα φιλικά με Άρη, ΠΑΟΚ η Φορτούνα και φέτος θα παίξει επιθετικά. Στο 1.85 το συνδυαστικό Over 2,5 & G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!