21:05 Dunfermline vs Dundee FC Scotland Championship

Dunfermline
Τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια στο Λιγκ Καπ ήταν κάτι παραπάνω από αρκετές για να έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη από τον 8ο όμιλο. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι η Ντανφέρμλιν δεν… σκότωσε τα θηρία για να βρεθεί σε αυτό το σημείο, αλλά αυτά που κρατάει ο τεχνικός Κρόφορντ είναι η διάθεση και η επιθετικότητα που έβγαλε η ομάδα του, ειδικά στα ματς με Αλμπιον Ρόβερς (6-0) και Ιστ Κιλμπράιντ (4-0). Ωστόσο, η κληρωτίδα δεν έκανε τη χάρη στους «Παρς», αφού τους έφερε αντιμέτωπους με την πρωταθλήτρια Σέλτικ. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Κρόφορντ πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να σοκάρει τη Σέλτικ. Μόλις 16 φορές έχει χάσει από την Νταντί εντός έδρας σε σύνολο 54 παιχνιδιών. Θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τα ματς στο Λιγκ Καπ, αλλά δεν αναφέρονται προβλήματα.
Dundee FC
Στο πιο πρόσφατο ματς της, σε εκείνο για το Λιγκ Καπ, επικράτησε –έστω και δύσκολα– με 1-0 της Ινβερνές, σε μια μάχη την οποία θα τη… ζήσει αρκετές φορές φέτος. Το τέρμα του Τζόνσον στο 33ο λεπτό ήταν αρκετό για να έρθουν οι τρεις βαθμοί και παράλληλα έπιασε τους 10 πόντους και την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δύσκολο το έργο της στους «16», θα παίξει με αντίπαλο την Αμπερντίν. Η Νταντί υποβιβάστηκε από την Πρέμιερσιπ μετά από τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία της (συγκέντρωσε μόλις 18) και πλέον ξεκινάει τη νέα προσπάθεια για να επανέλθει στα… σαλόνια. Βέβαια, άλλαξαν πολλά. Νέος τεχνικός είναι ο άπειρος Τζέιμς ΜακΠέικ (35 ετών, θα έχει το διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή). Ο τελευταίος, μιλώντας για το αποψινό ματς, τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αρχή για τους «Νταρκ Μπλουζ», κόντρα σε μια ομάδα που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Λιγκ Καπ. Δεν αναφέρονται προβλήματα απουσιών.
Εκτίμηση
Λογικά η Ντανφέρμλιν δεν θα ανοίξει το ρυθμό της τόσο πολύ όσο το έκανε στο Λιγκ Καπ, άλλωστε ο βαθμός δυσκολίας πλέον μεγαλώνει, κάτι που το ξέρουν επίσης και στην Νταντί. Δικαίως μοιρασμένο το σετ των αποδόσεων, δεν θα ξεχωρίσει εύκολα κάποια από τις δύο, έχει λογική η ισοπαλία στο ημίχρονο στο 2.05.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!