21:30 Anderlecht vs KAA Gent Belgium Jupiler Pro League

Απέτυχε να δώσει συνέχεια στο θετικό σερί καθώς περιορίστηκε στην «λευκή» στην έδρα της Εουπεν (0-0), σε ένα μάλλον βαρετό ματς. Μονότονη και άχρωμη στο πρώτο ημίχρονο, χρειάστηκε μια εξαιρετική επέμβαση του βαν Κρομπούρχε για να αποφύγει τα… χειρότερα, ενώ παρότι βελτιώθηκε στην επανάληψη, δεν απείλησε ουσιαστικά. Η ισοπαλία δεν αναιρεί βέβαια την βελτίωση που έχει επιδείξει μετά την αλλαγή τεχνικού, καθώς με τον Βερκότερεν στον πάγκο παρουσιάζεται πιο ουσιαστική και δεν… κουράζει άσκοπα την μπάλα όπως στα πρώτα ματς αν και έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. «Η κατοχή της μπάλας δεν είναι κάτι… ιερό. Οι επιλογές στην ζώνη της… αλήθειας έχουν σημασία», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός που έχει βελτιώσει την αμυντική λειτουργία, όχι όμως και την συνέπεια στο σκοράρισμα.
Αγωνιστικά Νέα:Με πολλά προβλήματα και πάλι. Τελευταία απώλεια ο βασικός εσχάτως μέσος Τρεμπέλ (3/0), ενώ χάνει όπως όλα δείχνουν δεύτερο σερί ο ηγετικός Σαντλί (ΜΕ, 8/5). Δεν υπολογίζονται και πάλι οι συνήθως βασικοί στόπερ Κομπανί (5/0) και Σάντλερ (9/0), παραμένει εκτός ο ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός Νάσρι (7/1) όπως και ο Χέρκενς (ΜΕ, 7/0), ενώ μακροχρόνια απουσιάζουν τρεις ποδοσφαιριστές.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Βαν Κρουμπούρχε – Λουκάσεν, Kανά, Κομπό, Ντεβάλ – Λοκόνγκα, Φλαπ, Καγιέμπε – Σελεμέκερς, Ρουφ, Βερσούρεν.
Μία από τα ίδια, καθώς αν και καλύτερη, περιορίστηκε στην ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Σεντ Τρουιντεν παραμένοντας έτσι χωρίς διπλό φέτος. Χρειάστηκε χρόνο ένεκα των αρκετών αλλαγών αλλά όσο περνούσε η ώρα ήταν καλύτερη και στην επανάληψη θα μπορούσε να είχε πετύχει κάποιο τέρμα στις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε. Έχει σταματήσει να αποτελεί έκπληξη. Η… φοβερή και τρομερή εντός έδρας Γάνδη, που επέστρεψε από 0-2 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ και μετρά 9-1-0 μπροστά στο κοινό της, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στις εξορμήσεις της όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί. Εντός έδρας έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα στην κατηγορία σε αντιδιαστολή με τις «φτωχές» επιδόσεις μακριά από το κοινό της. Η έως τώρα σεζόν κρίνεται βέβαια θετική καθώς πρωταγωνιστεί και στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά για την υπέρβαση χρειάζεται το κάτι παραπάνω. «Ελπίζω να… τελειώσουμε το θέμα, με διπλό σε μια δυνατή έδρα όπως η Άντερλεχτ», υπογράμμισε ο Γιες Θόρουπ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Δανός «φρέσκαρε» την ενδεκάδα στο Σεντ Τρουίντεν με τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, «βλέποντας» την αναμέτρηση με την Αντερλεχτ. Πλήγμα η απουσία του βασικού μέσου Κουμς (6/0) που ανήκει στην Άντερλεχτ και δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα που ανήκει σύμφωνα με την πρόσφατη αλλαγή στον σχετικό κανονισμό. Μετρημένες οι λύσεις στη μεσαία γραμμή καθώς νοκ άουτ τέθηκε και ο αναπληρωματικός Βερστράρε (4/0).
Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-1-2): Καμίνσκι – Λούστιγκ, Μπρον, Ενγκαντό, Ασάρε –Μπεζούς, Οβούσου, Οφοέ – Ντέιβιντ – Ντεπουάτρ, Γιάρεμτσουκ.
Εκτίμηση
Ενδιαφέρουσα όσο και αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο… κυκλοθυμικές ομάδες. Η βελτιωμένη Άντερλεχτ αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, ενώ η κουρασμένη από τις συνεχείς υποχρεώσεις Γάνδη παρουσιάζεται… κομπλεξαρισμένη εκτός έδρας. Θα περιμένουμε το live.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!