21:30 AZ Alkmaar vs Royal Antwerp UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

ΑΛΚΜΑΑΡ

Επειτα από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή είχε την πρώτη απώλεια βαθμών, παραχωρώντας 0-0 στην Γκρόνινγκεν στην ουδέτερη Χάγη. Δίκαιο σε γενικές γραμμές το τελικό αποτέλεσμα με την Αλκμααρ να διατηρεί και πάλι το μηδέν πίσω (λευκό παθητικό στα 7 επίσημα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), αλλά να βγάζει λιγότερη φρεσκάδα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της.

Εφτασε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας κατά σειρά Χάκεν (0-0 εντός, 3-0 εκτός) και Μαριουπόλ (0-0 εκτός, 4-0 εντός). «Το αν θα επηρεαστούμε από το γεγονός ότι δεν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Είναι δύσκολο να εκτιμήσω τη δυναμική της Αντβέρπ αλλά και μόνο το γεγονός ότι απέκλεισε την Πλζεν λέει πολλά από μόνο του. Πέρα από αυτό διαθέτει έμπειρους παίκτες όπως ο Μποκανί, ο Μπολάτ και ο Ρεφαέλοφ», σχολίασε ο προπονητής Σλοτ.

Χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του 18χρονου εξτρέμ Κορέια (δανεικός από Μαν. Σίτι, προσωρινά θα ενταχθεί στην ομάδα νέων της Αλκμααρ).

Προφυλάχθηκαν στον αγώνα με την Γκρόνινγκεν και λογικά επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα οι βασικοί στόπερ Φλάαρ και Βάουτενς.

ΑΝΤΒΕΡΠ

Το απόγευμα της Κυριακής δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στη Σιντ Τρούιντεν (2-0 αντί 4-0, 5-0) και σε συνδυασμό με την γκέλα της πρωτοπόρου Κλαμπ Μπριζ πλησίασε σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Φιλοδοξεί να βρεθεί για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Πλζεν (1-0 είχαν λήξει και τα δύο παιχνίδια, 2-1 ηττήθηκε στην παράταση) σκοράροντας το χρυσό γκολ στο 114’ κι ενώ από το 101’, με το σκορ στο 2-0 εις βάρος της, έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

«Η Αλκμααρ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, αλλά θέλουμε να γράψουμε ιστορία παίρνοντας την πρόκριση για τους ομίλους», ανέφερε ο έμπειρος μέσος Ρεφαέλοφ.

Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Σεκ, παραμένουν εκτός οι επίσης στόπερ Πίους, Ματέους και ο δεξιός μπακ Οπάρε. Στα θετικά η επάνοδος του κεντρικού αμυντικού Αρσλάνατζικ, καθώς οι λύσεις στο κέντρο της άμυνας δεν περισσεύουν. Επιστρέφει σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος και ο πολύτιμος τερματοφύλακας Μπολάτ.

Εκτίμηση

Με εξουδετερωμένο το πλεονέκτημα της έδρας η Αλκμααρ κι έχοντας απέναντι της μία από τις καλύτερες ομάδες του Βελγίου δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί να προσφέρεται τόσο χαμηλά. Υπάρχει ξεκάθαρη αξία στην κόντρα του άσου

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!