21:30 PSV Eindhoven vs Apollon Limassol UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

Κέρδισε με 2-0 τη Χεράκλες την Κυριακή, χωρίς να ενθουσιάσει. Πήρε προβάδισμα στο 16′ με προσωπική ενέργεια του Μπέρχβαϊν, δέχτηκε πίεση και βασίστηκε στην αστοχία της αντιπάλου πριν πετύχει το 2ο γκολ ο 17χρονος Ιατάρεν (58′) και γίνουν όλα πιο εύκολα για το συγκρότημα του Φαν Μπόμελ. Είχε προηγηθεί το προβληματικό εντός έδρας 0-0 με τη Χάουγκεσουντ, το οποίο όμως αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην PSV, αφού είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς, στη Νορβηγία. «Τρέχει» αήττητο 5 αγωνιστικών σε όλες τις διοργανώσεις (3-2-0), όμως ηττήθηκε στα πιο απαιτητικά ματς που έχει δώσει έως τώρα (Άγιαξ και Βασιλεία εκτός). Στα θετικά το ότι στα 3 από τα 4 παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας ο νεοφερμένος Μπάουμγκαρτλ, έχει κρατήσει ανέπαφη εστία. «Είμαστε μια νεανική ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε σταθερότητα», δήλωσε ο Φαν Μπόμελ, προσθέτοντας πως ο Απόλλωνας είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα. Δεν θα αγωνιστεί το σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα.

Ο μέσος όρος ηλικίας παικτών που παρατάχθηκε στο ματς με τη Χεράκλες ήταν 23 έτη. Τιμωρημένος ο μέσος Σάντιλεκ (3/0, 4/0), ο οποίος φέτος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών οι Ούνερσταλ (Τ.), Περέιρο (Μ, 1/0, 1/0), Μπρουμά (ΜΕ, 4/2, 2/1), Λάμερς (Ε.). Ανέτοιμος ο νεοφερμένος εξτρέμ Αφελάι, τη μεταγραφή του στη Νάπολι διαπραγματεύεται ο Λοσάνο (1/0, 3/0), δεν υπολογίζεται. Συμφώνησε στο δανεισμό του Μήτρογλου από τη Γαλατά (δεν έχει δηλωθεί).

(4-3-3)Ζουτ – Ντάμφρις, Μπάουμγκαρτλ, Φιρχέφερ, Μποσκάλι – Γκουτιέρες, Ιατάρεν, Ροσάριο – Μπέρχβαϊν, Μάλεν, Χάκπο

Καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους του καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ υποδεχόμενος την Αούστρια (είχε κερδίσει με 2-1 στην Αυστρία), αλλά τελικά έκανε την ανατροπή και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση, επικρατώντας 3-1. Κομβική η ισοφάριση στο 45′, με πέναλτι του Γκάκπε, πήρε προβάδισμα 10 λεπτά αργότερα με… αυτογκόλ, για να σφραγίσει το εισιτήριο για τα πλέι οφ ο Γιαννώτας, στο 67′. Αξιόλογη η πορεία του Απόλλωνα, που ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό και, πριν φτάσει στην Αούστρια, έθεσε εκτός κατά σειρά τις Κάουνο Ζαλγκίρις, Σάμροκ Ρόβερς. Θυμίζουμε πως και τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει έως τους ομίλους της διοργάνωσης. Πρόπερσι απέκλεισε στα πλέι οφ τη Μίντιαλντ και πέρσι τη Βασιλεία. Επίσημο ματς για εγχώριες διοργανώσεις δεν έχει δώσει και ούτε θα το πράξει το προσεχές σαββατοκύριακο, καθώς η αναμέτρηση με την ΑΕΚ Λάρνακας αναβλήθηκε, έτσι ώστε ο Απόλλωνας να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για τα ματς με την PSV. Περίπου 300 οπαδοί θα ενισχύσουν την ομάδα στο Αϊντχόφεν.

Ο προπονητής Αυγουστής δήλωσε πως βασικός στόχος του Απόλλωνα είναι να σκοράρει απόψε, ώστε να έχει το εκτός έδρας γκολ, ενόψει της ρεβάνς. «Έχουμε ένα δύσκολο αγώνα. Δεν φοβόμαστε. Είμαστε έτοιμοι. Ήρθαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Βολοτίνεν (Τ, νέος), Ουεντραόγκο (Α, 17/0 πέρσι) και Ντάνιελ Καρ (Ε, νέος), όμως ακολούθησαν την αποστολή στην Ολλανδία, για συμπαράσταση. Εξέτισαν οι Σακέτι (Μ, 23/1 πέρσι), Παπουλής (Ε, 24/6 πέρσι).

(4-2-3-1)Μαλ – Ζοάο Πέδρο, Γιούστε, Ζάλαϊ, Αγκίρε – Μάρκοβιτς, Σακέτι – Σαρδινέρο, Παπουλής, Γιαννιώτας – Περέιρα

Εκτίμηση

Κάθε άλλο παρά πείθει η Αϊντχόφεν, ακόμα και στα ματς που κερδίζει, βασίζεται σε ατομικές εξάρσεις ποδοσφαιριστών της. Νεανικό ρόστερ, χωρίς ευρωπαϊκές παραστάσεις, με το… ζόρι πέρασε τη Χάουγκεσουντ. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ο Απόλλωνας, αδικείται κατάφωρα από τις αποδόσεις. Αξία προς τα δεξιά, πιο ασφαλής επιλογή το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!