21:45 AS Monaco vs Lyon France Ligue 1

AS Monaco
Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με φιλοδοξίες και με την ομάδα να βρίσκεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, από την αρχή η αγωνιστική της εικόνα ήταν τραγική κι έτσι, στις 11 Οκτωβρίου ο Λεονάρντο Ζαρντίμ απολύθηκε, ύστερα από τέσσερα χρόνια στον πάγκο της. Ο Τιερί Ανρί που ήρθε, δεν κατάφερε να την «αναγεννήσει» κι αποχώρησε στα τέλη Γενάρη. Τον διαδέχτηκε ο… προκάτοχός του: ο Ζαρντίμ ξαναγύρισε και κατάφερε να τη σώσει την ύστατη στιγμή, κυρίως χάρη σ’ ένα καλό σερί το δίμηνο Φλεβάρη – Μάρτη. Ο Πορτογάλος ανέλαβε να την «ξαναχτίσει» το Καλοκαίρι, με στόχο να την κάνει και πάλι μεγάλη και… Ευρωπαία. Έγινε ένα ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Έφυγαν πολλοί, με τελευταίο τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Α, Έβερτον), την… Τετάρτη! Στον αντίποδα, αποκτήθηκε ο Λεκόντ (Τ) κι ο Αγκιλάρ (Α, Μονπελιέ), μόλις προχτές. Αυτό που «καίει» τον Πορτογάλο είναι το αν θα μείνει ο Φαλκάο, που έχει πρόταση από τη Σεβίλλη. Στα φιλικά, σημείωσε τέσσερις νίκες, έφερε μία ισοπαλία και γνώρισε τρεις ήττες.
Φαλκάο (Ε, 33/15 πέρυσι) εκτός, αφού «κουβαλάει» τιμωρία από πέρυσι, όπως και οι Γκολόβιν (Μ, 30/3), Μπαλντέ (Ε, «νέος» από Ίντερ). Τραυματίες οι Σούμπασιτς (τερμ.., 14 συμμ. πέρυσι), Γκεμπέλς (εξτ., 1/0), Πελέγκρι (εξτ., 3/1), Γιόβετιτς (ε, 8/2). Παίζει ο «νέος» Αγκιλάρ (Α). Κανονικά στην αποστολή κι ο Λόπες (Ε, 24/2), αν και θέλει να… φύγει. Δεν υπολογίζονται οι τρεις που γύρισαν από δανεισμό: Αΐτ Μπενασέρ (Μ), Τραορε (Μ), Καρντονά (Ε).
(4-4-2): Λεκόντ – Μπάλο Τουρέ, Μπαντιασίλ, Γκλικ, Αγκιλάρ – Μποσκίλια, Φάμπρεγκας, Λόπες, Τζέλσον Μάρτινς – Φοστέρ, Σιλά.
Lyon
Ο Μπρούνο Ζενεζιό αποφάσισε ύστερα από τέσσερα χρόνια στον πάγκο της ν’ αναζητήσει την τύχη του στην Κίνα. Ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης, Ζαν Μισέλ Ολάς, κάλεσε ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο (μέλος της ομάδας που είχε πάρει τα εφτά σερί πρωταθλήματα την περασμένη δεκαετία) ν’ αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Αυτός έφερε για προπονητή μία άλλη μεγάλη μορφή του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, τον Σιλβίνιο (Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι), ο οποίος όμως, στα 45 του δουλεύει για 1η φορά ως πρώτος προπονητής. Έφυγαν σημαντικότατοι παίκτες: Μεντί (Α.), Φεκίρ (Μ.), Εντομπελέ (Μ.). Αποκτήθηκαν οι Άντερσεν (Α, Σαμπντόρια), Μέντες (Α, Λιλ), Κονέ (Α, Λιλ), Λούκας (Μ, Φλαμένγκο). Στα φιλικά πάντως, νίκησε μόνο την Άρσεναλ (2-1) κι έχασε από τις Σερβέτ (2-1), Τζένοα (4-3), Λίβερπουλ (3-1) και Μπόρνμουθ (3-0). Ο Σιλβίνιο δηλώνει έτοιμος για την πρεμιέρα.
Ο Κορνέτ (Ε, 27/7 πέρυσι) μετείχε στο Κόπα Άφρικα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Έτσι, έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Όμως, δίνει κανονικά το παρόν στην πρώτη αποστολή, από την οποία απουσιάζει μόνο ο τραυματίας Μαρσάλ (Α, 12/0), που δεν χαρακτηρίζεται ως «αναντικατάστατος». Ουσιαστικά λοιπόν, η Λυών είναι πλήρης γι’ αυτήν την πολύ δύσκολη “έξοδό” της στο ξεκίνημα της σεζόν.
(4-2-3-1): Λόπες – Κονέ, Ντεναγιέρ, Άντερσεν, Ντουμπουά – Αουάρ, Τιάγκο Μέντες – Τεριέ, Ντεπάι, Κορνέτ – Ντεμπελέ.
Εκτίμηση
Από τη μία η Μονακό έκανε καλό φινάλε προετοιμασίας, χάνει δύσκολα εντός από τα «λιοντάρια», αλλά έχει σημαντικότατες απουσίες. Από την άλλη η Λυών, παρουσιάζει πάρα πολλά αμυντικά προβλήματα και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Το ζευγάρι, είναι πολύ πιθανό να έχει πολλά γκολ εκατέρωθεν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!