21:45 Bologna FC vs SPAL 1907 Italy Serie A

BOLOGNA
Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσους βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο «Μπεντεγκόντι». Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς βρέθηκε στον πάγκο της Μπολόνια, εμφανώς καταπονημένος από την μάχη ενάντια στη λευχαιμία. Συγκινητική στιγμή, αν μη τι άλλο, από έναν μαχητή εντός και εκτός γηπέδων. Στο αγωνιστικό, οι «ροσομπλού» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15ο λεπτό, σε φάση που απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ορσολίνι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Νταβίντοβιτς και ο Σανσόνε ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός είχε σουτ από καλή θέση για το 2-0, αλλά απόκρουσε ο Σιλβέστρι. Αν και με παίκτη παραπάνω, δέχθηκε την ισοφάριση στο 36΄και παρά την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο μέρος, είχε ουσιαστικά μία πολύ καλή στιγμή σε κεφαλιά του Σανταντέρ που πέρασε λίγο άουτ. Ο Σέρβος τεχνικός θα είναι και απόψε στον πάγκο. Απόκτησε με 2.5 εκ. ευρώ από την Μπεσικτάς τον Χιλιανό αμυντικό μέσο Μεδέλ, πρώην της Ίντερ, ενώ αγγίζει και τον Αργεντινό μέσο Ντομίνγκες από τη Βελέζ.
Αγωνιστικά Νέα: Τρία νέα πρόσωπα είδαμε στην βασική ενδεκάδα της πρεμιέρας. Τομιγιάσου ως δεξί μπακ, Ντένσβιλ ως κεντρικός αμυντικός και Κίνγκσλεϊ ως μέσος είχαν καλή παρουσία και αναμένεται να διατηρηθούν στο αρχικό σχήμα. Πιθανότατα, μάλιστα, να δούμε ίδια ενδεκάδα. Απόλυτα έτοιμος πλέον ο νεοαποκτηθείς Ολλανδός μέσος Σχούτεν, όπως και ο Ελβετός μέσος Τζεμαϊλί που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή. Στην κορυφή της επίθεσης ο Παλάσιο έχει και σήμερα τον πρώτο λόγο έναντι των Ντέστρο και Σανταντέρ. Παρών και ο Μεδέλ.
Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Σκορούπσκι – Τομιγιάσου, Ντανίλο, Ντένσβιλ, Ντάικς – Πόλι, Κίνγκσλεϊ – Ορσολίνι, Σοριάνο, Σανσόνε – Παλάσιο.
SPAL 2013
Για ένα μισάωρο όλα έμοιαζαν ιδανικά την περασμένη Κυριακή στο «Πάολο Μάτσα», στην αναμέτρηση με την Αταλάντα. Ο Ντι Φραντσέσκο
χρειάστηκε μόλις 6 λεπτά για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του με την ΣΠΑΛ σε επίπεδο Serie A, αφού είχε ανοίξει λογαριασμό και στο Κύπελλο μία εβδομάδα νωρίτερα. Στο 26΄ο Ίγκορ έδωσε την ασίστ και ο Πετάνια με σουτ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα για τον σύλλογο της Φεράρα, κάνοντας και ιδανικό ξεκίνημα για τον ίδιο. Ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε πέρυσι 16 γκολ με την φανέλα της ΣΠΑΛ, ως δανεικός από την Αταλάντα! Ωστόσο, η αντίπαλος μείωσε στο 34΄και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε θέση άμυνας. Ο δανεικός από την Αταλάντα, Αλβανός τερματοφύλακας, Μπερίσα είχε κάποιες καλές επεμβάσεις αλλά δεν βρήκε λύση στις εμπνεύσεις του Μουριέλ. Η ομάδα του Σέμπλιτσι έδειξε ανταγωνιστική απέναντι σε μία ισχυρή αντίπαλο αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της. Απέκτησε ως δανεικό από την Αταλάντα τον Πολωνό αριστερό μπακ-χαφ Ρέκα, ο οποίος μπήκε και στην αποστολή.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει τραυματίας ο βασικός πέρυσι Αλγερινός αριστερός μπακ-χαφ Φαρές. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Βραζιλιάνος Ίγκορ στην πρεμιέρα και αναμένεται να διατηρηθεί εκεί με τον Ιταλό, επίσης νεοαποκτηθέντα μέσο, Ντ’ Αλεσάντρο να αναλαμβάνει την δεξιά. Υπάρχει περίπτωση βέβαια να δούμε στα δεξιά τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο αμυντικό Τόμοβιτς, αλλά μάλλον ο Σέμπλιτσι θα τον χρησιμοποιεί στην τριάδα των στόπερ. Παίζεται μία θέση στην μεσαία γραμμή ανάμεσα σε Μούρτζα (1/0) και Βαλότι (1/0).
Πιθανή ενδεκάδα: (3-5-2): Μπερίσα – Τσιόνεκ, Βίκαρι, Φελίπε – Ντ’ Αλεσάντρο, Μούρτζα, Μισιρόλι, Κούρτιτς, Ίγκορ – Πετάνια, Ντι Φραντσέσκο.
Εκτίμηση
Η παρουσία του Μιχάιλοβιτς ενισχύει ψυχολογικά την Μπολόνια που θέλει να συνδυάσει με νίκη την πρώτη φετινή εντός έδρας εμφάνιση. Δεν είναι πάντως εύκολη αντίπαλος η ΣΠΑΛ, θα χρειαστεί να πιάσει καλή απόδοση η γηπεδούχος. Έχει λογική ο άσος, αλλά προκαλεί επίσης η υψηλή απόδοση στο Over 2.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!