21:45 FC Metz vs Paris St. Germain France Ligue 1

FC Metz

Με την ισοπαλία στο Στρασβούργο στην πρεμιέρα και την «τριάρα» επί της Μονακό τη 2η αγωνιστική, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και δημιούργησε προσδοκίες για την εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Ανζέ. Αυτές, όμως, διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα. Βρέθηκε να χάνει μόλις στο 4’, στο ημίχρονο ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0, ενώ στο 67’ έφαγε και 3ο γκολ. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, δεδομένου ότι η αντίπαλός της είχε δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες. Η ίδια, που έπαιξε πολύ άσχημα, απείλησε ελάχιστα. Πιο σημαντική φάση της ήταν το δοκάρι στο 71’ (μάλιστα κι αυτό ήταν… αυτοδοκάρι, από αμυντικό της Ανζέ και κόντρα, όχι από ενέργεια δικών της παικτών). Υπό άλλες συνθήκες, μία τέτοια εμφάνιση και ήττα, θα είχε φέρει γκρίνια. Όμως, το επικείμενο παιχνίδι με την Παρί, έχει συσπειρώσει ομάδα και κόσμο. Στις τάξεις επικρατεί μεγάλος… αναβρασμός για το ματς κι όλοι δηλώνουν ότι θεωρούν εφικτό το θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, στην έδρα της, είναι ιδιαίτερα μαχητική.
Αγωνιστικά Νέα: Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του της Παρί, ο προπονητής της Μετς, Βανσέν Ονιόν, «τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση. Κι αυτό γιατί, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Χωρίς αλλαγή η αποστολή, από την οποία λείπουν μόνιμα οι – αναπληρωματικοί πέρυσι – Ουντόλ (Α, 5/0) και Ζάλοου (Μ, 8/0), που δεν υπολογίζονται. Ουσιαστικά πλήρης.
Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Ουκιντζά – Ντελέν, Μπογιέ, Σουνζού, Σεντόζ – Εντοράμ, Κοάντ, Ανγκμπάν – Ενγκέτ, Νιάν, Ντιαλό.

Paris St. Germain

Ήθελε ν’ αντιδράσει μετά την ήττα από τη Ρεν και το έκανε με εκκωφαντικό τρόπο: νίκησε 4-0 εντός την Τουλούζ. Όλα τα γκολ μπήκαν στο β’ μέρος. Ο Τσούπο Μότινγκ έβαλε δύο (50’ και 75’), ο Μαρκίνιος ένα (83’), ενώ υπήρξε κι ένα αυτογκόλ (Γκονσάλβες 55’). Επιπλέον, πήρε και πέναλτι, στο οποίο αστόχησε ο Ντι Μαρία, στο 71ο λεπτό (απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ρεϊνέ). Κι όμως, παρά την τεσσάρα, στις τάξεις της επικράτησε απίστευτη απογοήτευση και στενοχώρια. Κι αυτό γιατί, στο συγκεκριμένο παιχνίδι χτύπησαν κι αποχώρησαν τραυματίες οι Καβάνι (2 γκολ) και Εμπαπέ (1 γκολ). Ο πρώτος θα μείνει εκτός τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ο δεύτερος πάει για μήνα (και βάλε…)! Ταυτόχρονα, ο Νεϊμάρ βρίσκεται πάντα στην… πόρτα της εξόδου (η αποχώρησή του ίσως να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες). Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, η ομάδα θα ψάξει το πρώτο της «διπλό», έχοντας ουσιαστικά ξεμείνει από επιθετικούς και με σημαντικά προβλήματα μπροστά.
Αγωνιστικά Νέα: Λείπουν οι τρεις που χτύπησαν την προηγούμενη εβδομάδα: οι Καβάνι, Εμπαπέ και ο Ντιαλό (Α, 3/0). Παραμένουν τραυματίες οι Κέρερ (Α, 1/0), Ερέρα (Μ) και Ντράξλερ (Ε, 2/0). Φυσικά, απουσιάζει κι ο Νεϊμάρ. Ο Τούχελ κάνει… αλχημείες. Παίρνει για 1η φορά στην αποστολή τον Κιπεμπέ (Α, 24/0 πέρυσι) που αποθεραπεύτηκε, αλλά και τους Κουρζαβά (Α) και Χεσέ (Ε), που δεν υπολογίζονταν. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι 17χρονοι Αουσίς (Μ), Κουασί (Α), ο 19χρονος Ινοσέντ (Τ) κι ο 20χρονος Νταγκμπά (Α).
Πιθανή ενδεκάδα: (4-2-3-1): Αρεολά – Μπέρνατ, Κιπεμπέ, Τιάγκο Σίλβα, Μενιέ – Μαρκίνιος, Γκίειγ – Βεράτι, Σαραμπία, Ντι Μαρία – Τσούπο Μότινγκ.

Εκτίμηση
Παρί σε τιμές «1,40» με «1,50» δεν ενδιαφέρουν . Ίσως αξίζει η κόντρα με «1 DNB» ή «1Χ ΔΕ», για όσους βλέπουν έκπληξη. Λογικά, η φιλοξενούμενη θα επικρατήσει, αλλά θα δυσκολευτεί. Το πιθανότερο είναι να βρει κάποια επιθετική λύση προς το τέλος της αναμέτρησης, από κάποια ατομική ενέργεια των αστέρων, που της έχουν απομείνει. Χ ημίχρονο – 2 Τελικό.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!