21:45 Huddersfield vs Derby County England Championship

Huddersfield
Η Χάντερσφιλντ ήταν η χειρότερη ομάδα της Premier League την περασμένη σεζόν. Έπεσε αμαχητί, δεν έπεισε ότι μπορεί να παραμείνει σε κανένα σημείο της διαδρομής. Αυτό έχει διττή ανάγνωση, βέβαια. Σχεδίαζε το μέλλον της στη δεύτερη κατηγορία ήδη από το Δεκέμβριο. Ο Γιαν Σίβερτ ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο μια ομάδα πρακτικά ήδη υποβιβασμένη. Ο 38χρονος Γερμανός είχε και χώρο και χρόνο να σχεδιάσει τη σεζόν, χωρίς φυσικά να έχει ταυτόχρονη πίεση. Είναι η πρώτη του εμπειρία ως πρώτος προπονητής, αν και με επιτυχία έχει εργαστεί στις δεύτερες ομάδες των Μπόχουμ και Ντόρτμουντ. Μέτρια σεζόν προβλέπουμε για τη Χάντερσφιλντ. Η ιστορία έχει δείξει ότι δεν είναι πάντα ομαλή η μετάβαση από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πρωταθλήματα. Δεν θα κινδυνεύσει, λογικά όμως ούτε θα διεκδικήσει κάτι.
Υπήρχε κινητικότητα στις μεταγραφές. Έδωσε για 16 εκατ. τον Μπίλινγκ στην Μπόρνμουθ, αντί 5 τον Σμιθ στη Στόουκ. Πήρε με 12 τον Μπενζά από τη Μονπελιέ, ελεύθερο τον Έλφικ από τη Βίλα, όπως και τον Μπόκχορν από την Ντόρτμουντ ΙΙ. Καλή παρουσία στα φιλικά. Δύο με την Γκόιτερ Φιρτ (νίκη, ισοπαλία), ένα με Αμβούργο (νίκη με 1-0). Νίκησε Ρότσντεϊλ (3-1), Ντονκάστερ (2-0), ενώ 1-1 έφερε με Μονπελιέ. Εκτός ο Νταχέινι (Α), αμφίβολος ο Μουνιέ (Ε).
(4-3-3): Γκρέιμπαρα, Μπόκχορν, Έλφικ, Κονγκολό, Χαντέργιοναϊ, Μόουι, Μπακούνα, Χογκ, Μπενζά, Γραντ, Φαν Λα Πάρα.
Derby County
Έφθασε πιο κοντά από ποτέ στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Έφθασε στον τελικό των playoffs ανόδου από την Championship, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Άστον Βίλα. Είχε μόλις δύο μήνες χρόνο διαθέσιμο για να μαζέψει τα κομμάτια της απογοήτευσης και να το επιχειρήσει ξανά αυτή τη σεζόν. Η περυσινή εξαιρετική πορεία έφερε τη σφραγίδα του προπονητή της Ντέρμπι, Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος βέβαια κεφαλαιοποίησε την επιτυχία του. Ειδικά βέβαια όταν το κάλεσμα έρχεται από την ομάδα με την οποία συνδέθηκες, δεν μπορείς να πεις όχι. Στην Τσέλσι πλέον, τον αντικατέστησε ένας πιο έμπειρος, αλλά εξίσου φιλόδοξος τεχνικός. Ο Ολλανδός Φιλίπ Κοκού στο τιμόνι ψάχνει και τη δική του επιβεβαίωση μετά από τις θητείες σε Αϊντχόφεν και Φενέρμπαχτσε. Πέρυσι δεν τα κατάφερε. Μπήκε στα playoffs, έφθασε στον τελικό, αλλά το εισιτήριο γλίστρησε και πήγε στην Άστον Βίλα. Μπορεί να έχει αλλάξει προπονητή, αλλά δεν έχει αλλάξει ομάδα. Περιμένουμε να τη δούμε να διεκδικεί και φέτος το τρίτο εισιτήριο.
Δεν έχουν αλλάξει πολλά. Πήρε ελεύθερο τον Σίνι από την Αμπερντίν, δανεικό τον 21χρονο ταλαντούχο μέσο, Ντόουελ, από την Έβερτον. Πούλησε αντί 2 εκατ. ευρώ τον Τόμας στην Μπάρνσλι, έφυγαν πέντε παίκτες που δεν υπολογίζονταν ως ελεύθεροι. Νίκησε την Μπρίστολ και την Μπάρτον στα δύο πρώτα σοβαρά φιλικά με 2-1 και 5-2. Η αμυντική συμπεριφορά προβληματίζει. Ήττα με 2-0 από τη Ζιρόνα, ήττα και από τη Ρέιντζερς (1-0). Νοσοκομείο η Ντέρμπι με τέσσερις παίκτες εκτός (Γουίντσομ, Φόρσιτ, Κάρσον και Θορν).
(4-3-3): Ρόος, Μπογκλ, Κίοχ, Ντέιβις, Μαλόουν, Χάντλστοουν, Ζόζεφζοον, Ντόουελ, Μπένετ, Λόρενς, Βάχορν.
Εκτίμηση
Η Ντέρμπι θα θέλει να καταφέρει ότι δεν κατάφερε πέρυσι. Η Χάντερσφιλντ μην ξεχνάμε ότι μπορεί να ήταν η χειρότερη ομάδα της Premier, έπαιζε όμως στην Premier League. Η ιστορία έχει δείξει ότι η μετάβαση στην Championship δεν είναι πάντα ομαλή και η άμεση επιστροφή δεν γίνεται πραγματικότητα εύκολα. Προβάδισμα οι γηπεδούχοι.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!