21:45 Luton Town vs Middlesbrough England Championship

Luton Town
Επιστροφή μετά από επτά χρόνια στη δεύτερη κατηγορία και το ντεμπούτο της συμπίπτει με αυτό της σεζόν. Ο Νέιθαν Τζόουνς ξεκίνησε την περυσινή σεζόν στον πάγκο, αλλά ήλθε η πρόταση της Στόουκ και εγκατέλειψε. Τον αντικατέστησε ο Μικ Χάρφορντ ως προσωρινός τον Ιανουάριο κι έφερε εις πέρας και με το παραπάνω την αποστολή του. Στις 2 Μαΐου ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Γκρέιαμ Τζόουνς. Μπορεί ο 49χρονος να μην έχει κάνει πολλά μόνος του, υπήρξε όμως επί σειρά ετών βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Με το καλημέρα μπαίνει στα βαθιά, απέναντι σε μια ομάδα με επίσης νέο προπονητή αλλά σίγουρα πιο έμπειρη στην κατηγορία. Ο ενθουσιασμός για τις φιλικές με 2-1 και 2-0 επί των Μπρέντφορντ και Μαρίτιμο κόπηκε απότομα. Η πρόβα τζενεράλε με τη Νόριτς ήταν απογοητευτική. Ήττα, συντριβή με 5-1 για την ακρίβεια, που ήρθε να υπενθυμίσει ότι η Championship δεν είναι League One.
Αγόρασε τον Κροάτη τερματοφύλακα Σλούγκα από τη Ριέκα με 2 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, πήρε παίκτες ελεύθερους που ξέρουν την κατηγορία (Κρένι, Τάνικλαϊφ, ΜακΜάναμαν) κι έναν που μπορεί να την ανεβάσει επίπεδο (Γκάλογουεϊ από Έβερτον). Οι παραπάνω, όλοι τους αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα τραυματισμών.
(4-4-2): Σλούγκα – Κρένι, Μπράντλεϊ, Πίρσον, Γκάλογουεϊ – Μπαζού, Κόρνικ, Τάνινκλαϊφ, Λι – Κόλινς, Μάνκερ
Middlesbrough
Η σεζόν που τελείωσε της αφήνει μια μεγάλη πικρία. Η ολιγωρία στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, οι αφέλειες σε ματς που έπρεπε βάσει εικόνας να πάρει κόστισαν στη γενική σούμα. Τερμάτισε έβδομη, μόλις στον ένα βαθμό από την εξάδα. Η αδυναμία επίτευξης του στόχου, η έλλειψη πλάνου και η ανάγκη για αλλαγή έφεραν στο τιμόνι τον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ. Ο 39χρονος πρώην παίκτης της «Μπόρο» έφερε μαζί του για βοηθό τον Ρόμπι Κιν όταν υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Νέος, ενδεχομένως άπειρος, αλλά σίγουρα εμβληματική για το κλαμπ προσωπικότητα. Μπαίνει στη σεζόν με στόχο μια θέση στην εξάδα, ωστόσο στους μήνες που έχουν προηγηθεί δεν έκανε οικονομικά ανοίγματα στο μεταγραφικό παζάρι. Ξυπνάει άσχημες μνήμες η τελευταία της πρωταθληματική συνάντηση με τη Λούτον, αφού τη σεζόν 2014-15, είχε γνωρίσει τη συντριβή με σκορ 5-1.
Ο Ράντολφ μπορεί να έχασε την προετοιμασία, αλλά έχει επιστρέψει και αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία παρά το γεγονός ότι ο Μεχίας έπαιξε στα φιλικά. Δεν έχει αναρρώσει πλήρως ο Φρεντ. Ενθαρρυντική έως πολύ καλή η εικόνα της στα φιλικά. Ήττα στο πρώτο – ξεμούδιασμα με την Γκράτσερ, νίκες επί των Γκέιτσχεντ (3-1), Χάρτλπουλ (4-0) και Σάλφορντ (3-1), ισοπαλία (1-1) στο δυνατό τεστ με τη Σεντ-Ετιέν.
(4-3-3): Ράντολφ – Χόουσον, Σόρος, Αγιάλα, Κόουλσον – Κλέιτον, Σαβίλ, Γουίγκ – Μπράουν, Ταβερνιέ, Ασομπαλονγκά
Εκτίμηση
Ντεμπούτο στη σεζόν με δύο ομάδες που έχουν νέο προπονητή και δεν γνωρίζονται τόσο πολύ. Η «Μπόρο» είναι πιο έμπειρη και θεωρητικά πιο ποιοτική. Αν έχει ένα όπλο η Λούτον είναι η έδρα της. Θα κόψουμε το καρπούζι στη μέση και θα πάμε στο «Χ»

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!