22:00 AC Milan vs SPAL 1907 Italy Serie A

Αντιμετώπισε στο “Ολίμπικο” μία Ρόμα με πολλές και σημαντικές απουσίες, κουρασμένη από τα διαδοχικά παιχνίδια σε Serie A και Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, και στην δεύτερη εμφάνιση με τον Πιόλι στον πάγκο της παρουσίασε όλα τα αρνητικά στοιχεία που έχει από το ξεκίνημα της σεζόν, με συνέπεια να ηττηθεί με 2-1. Είχε μία πρώτη καλή στιγμή σε σουτ εντός περιοχής του Ράφαελ Λεάο που απόκρουσε ο Πάου Λόπεθ αλλά έμεινε πίσω στο σκορ στο 38ο λεπτό. Ο Ντοναρούμα απέτρεψε το 0-2 και στο 55΄ισοφάρισε με σουτ του Ερνάντεζ εντός περιοχής. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Καλάμπρια έκανε λάθος στην άμυνα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι “τζαλορόσι”. Έκτοτε κυρίως γλίτωσε το τρίτο γκολ και λιγότερο διεκδίκησε την ισοφάριση. Έχει θετική παράδοση κόντρα στη ΣΠΑΛ και αυτό είναι τουλάχιστον ένα ευχάριστο νέο εν όψει του αποψινού αγώνα. Ο Ιταλός τεχνικός παραδέχεται πως η Μίλαν χρειάζεται πολλή δουλειά και περιμένει την διακοπή για να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς. Τώρα προέχουν οι βαθμοί…
Αγωνιστικά Νέα:Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο αριστερός μπακ Ροντρίγκεζ (4/0) και ο κεντρικός αμυντικός Καλντάρα (0/0). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μέσος Μποναβεντούρα (2/0). Ο Καλάμπρια (7/0) ενδέχεται να πληρώσει το πρόσφατο λάθος του, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι κόντρα στην Ρόμα είχε ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κόντι (4/0). Παίζει πάντως και ο Λέο Ντουάρτε (2/0) για την συγκεκριμένη θέση. Φαβορί ο Πιόντεκ (9/3) έναντι του Ράφαελ Λεάο (7/1) για την επίθεση.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Τζ. Ντοναρούμα – Καλάμπρια, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ερνάντεζ – Κρούνιτς, Μπενασέρ, Πακετά – Σούσο, Πιόντεκ, Τσαλχάνογλου.
Οι βαθμολογικές απώλειες των Γιουβέντους και Ίντερ μία ημέρα νωρίτερα από την αναμέτρηση με την Νάπολι στο “Πάολο Μάτσα” είχαν αυξήσει την δυσκολία της αποστολής της αλλά τα κατάφερε περίφημα. Κράτησε στο 1-1 τους “παρτενοπέι”, προσθέτοντας στην συγκομιδή της έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη της παραμονής. Είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί αλλά στο φάουλ που εκτέλεσε ο Πετάνια, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 9ο λεπτό, ωστόσο απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 16΄με σουτ εντός περιοχής του Κούρτιτς έπειτα από ασίστ του Στρεφέτσα. Παραλίγο να πετύχει και την ανατροπή, όταν ο Βικάρι έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ και ο Οσπίνα αναγκάστηκε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στην γραμμή του τέρματος. Στο δεύτερο μέρος κλείστηκε στην άμυνα αλλά δεν το πλήρωσε. Στάθηκε τυχερή σε μία φάση που η αντίπαλος είχε δοκάρι και στις υπόλοιπες επενέβη σωστά ο Μπερίσα. Κακή παράδοση κόντρα στην Μίλαν και 4 φετινές εκτός έδρας ήττες χωρίς να σκοράρει.
Αγωνιστικά Νέα:Παραμένουν τραυματίες ο επιθετικός Ντι Φραντσέσκο (5/2), ο αριστερός μπακ-χαφ Φαρές (0/0) και ο δεξιός μπακ-χαφ Ντ’Αλεσάντρο (4/0). Ο μέσος Κούρτιτς (8/2) και ο κεντρικός αμυντικός Ίγκορ (7/0) είχαν κάποια μικροπροβλήματα αλλά τα ξεπέρασαν έγκαιρα και υπολογίζονται κανονικά. Παίζεται μία θέση στην αμυντική τριάδα ανάμεσα σε Τόμοβιτς (8/0) και Φελίπε (5/0) και άλλη μία στην μεσαία γραμμή ανάμεσα σε Μούρτζα (6/0) και Βαλντιφιόρι (4/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Μπερίσα – Τσιόνεκ, Βικάρι, Τόμοβιτς – Στρεφέτσα, Μούρτζα, Μισιρόλι, Κούρτιτς, Ρέτσα – Πετάνια, Φλόκαρι.
Εκτίμηση
“Αν δεν νικήσει ούτε τη ΣΠΑΛ στο Σαν Σίρο η Μίλαν, τότε ποιον θα νικήσει;”, είναι το εύλογο ερώτημα αλλά τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καταφέρει. Σαφώς και είναι φαβορί οι “ροσονέρι” αφού η ΣΠΑΛ παρουσιάζεται αδύναμη ως φιλοξενούμενη, ωστόσο υπάρχει άγχος από πλευράς γηπεδούχων. Καλύτερα να συνδυάσουμε τον άσο με το Under 4.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!