22:00 Arsenal vs Vitória Guimarães UEFA Europa League

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Άρσεναλ επικράτησε 4-0 της Σταντάρ Λιέγης και διπλασίασε τις νίκες της στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 22′ βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3-0 και ουσιαστικά «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι. Παρά το ροτέισον που εφαρμόζει ο προπονητής Ουνάι Έμερι στη διοργάνωση, οι Λονδρέζοι έχουν βάλει… πλώρη για την πρωτιά στον όμιλο, αφού, πέρα από τις δύο νίκες, βρίσκουν… δίχτυα με άνεση, ενώ παράλληλα έχουν διατηρήσει απαραβίαστη την εστία τους. Στο πρωτάθλημα πάντως η εικόνα δεν είναι το ίδιο καλή. Η Άρσεναλ ηττήθηκε 1-0 τη Δευτέρα στην έδρα της νεοφώτιστης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πραγματοποιώντας «άχρωμη» εμφάνιση κι έχασε έδαφος στη βαθμολογία. Ακολουθεί την προσεχή Κυριακή το εντός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας.
Αγωνιστικά Νέα:Όλα δείχνουν ότι η… πολιτική του Έμερι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε αυτή τη φορά, οπότε το εκτεταμένο ροτέισον θα ακολουθηθεί και στην αναμέτρηση με την Γκιμαράες. Μεταξύ αυτών που θα ξεκουραστούν, είναι ο σέντερ μπακ Ντ. Λουίς (1/0, 8/1) και ο επιθετικός Ομπαμεγιάνγκ (2/1, 9/7). Ο σέντερ φορ Λακαζέτ (1/0, 3/2) αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ενδέχεται να είναι βασικός. Τραυματίας είναι ο επιθετικός Νέλσον (1/0, 4/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μαρτίνες – Μπεγερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Τιέρνεϊ – Τορέιρα, Γουίλοκ – Μάιτλαντ Νάιλς, Σμιθ Ρόουι, Μαρτινέλι – Λακαζέτ
Κατώτερη των περιστάσεων στο εντός έδρας ματς με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ηττήθηκε 1-0. Δέχθηκε γκολ στο 36′ από αντίπαλο αμυντικό, δεν είχε απάντηση στη συνέχεια. Δεύτερη σερί αποτυχία στον όμιλο, χωρίς μάλιστα να σκοράρει, χάνει σημαντικό έδαφος σχετικά με την πρόκριση. Σε περίπτωση νέας ήττας, δύσκολα θα έχει μέλλον στη διοργάνωση. Το κλίμα χάλασε ακόμη περισσότερο στην ομάδα, μετά την ήττα – σοκ στο Κύπελλο από την άσημη Σίντρα (1-1 κ.α., 4-3 στα πέναλτι), με τον τεχνικό Ιβο Βιέιρα να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες του. Θα έχει τη συμπαράσταση 2.260 φίλων της στο Λονδίνο, ενώ η ΟΥΕΦΑ της επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο (50.000 ευρώ) για ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Αγωνιστικά Νέα:Με ενοχλήσεις ο Ζοάο Μιγκέλ (Τ, 6/0, 4/0), είναι πλέον στην κρίση του τεχνικού Ιβο Βιέιρα αν θα τον χρησιμοποιήσει. Για ακόμη μία φορά είναι μεγάλη η λίστα των απόντων. Εκτός οι Ζόναθαν (Τ.), Σακό (Α, 7/0, 6/0), Ράφα Σίλβα (Α, 4/0, 6/0), Μπονταρένκο (Α, 3/0, 3/0), Λούκας Εβαντζελίστα (M, 2/0, 4/1), Αντρέ Αντρέ (Μ.), Γουακάσο (Μ.), Αμόα (Μ.), Ολα Τζον (Ε, 0/0, 1/0). Εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι Λούκας Σοάρες (Α, 1/0, 0/0), Ζοάο Κάρλος (Μ, 5/2, 4/1), Αλεξάντερ Γκέντες (ε, 5/1, 2/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ντάγκλας Ζέσους – Ταπσομπά, Πεδράο, Χανίν, Βενάνσιο – Αγκού, Αλ Ελμουστρατί, Ποχά – Ροσίνια, Ντάβιντσον, Μπρούνο Ντουάρτε (Λέο Μπονατίνι).

Εκτίμηση
Η πρωτοπόρος του ομίλου φιλοξενεί την ουραγό και ακόμα και αν παραταχθεί με πολλές αλλαγές, η Άρσεναλ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Επιλέγουμε Οver 1.5 στο ημίχρονο, βασιζόμενοι στην επιθετική ισχύ των γηπεδούχων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!