22:00 Bayer Leverkusen vs Lokomotiv Moscow UEFA Champions League

Η περυσινή 4η θέση της έδωσε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απούσα από την Ευρώπη το 2017-18, πέρυσι ταλαιπωρήθηκε στο Γιουρόπα Λιγκ και στην πρώτη νοκ-άουτ φάση αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ. Δεν της κάθισε καλά η προηγούμενη αντίπαλος από τη Ρωσία. Ούτως ή άλλως είναι σε δύσκολο όμιλο και θα χρειαστεί να ξεκινήσει με νίκη, ώστε να πάρει τουλάχιστον προβάδισμα για την 3η θέση και μετά ότι γίνει με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους. Στο πρωτάθλημα έμεινε για δεύτερο σερί ματς στο… μηδέν, αλλά αυτήν τη φορά δέχτηκε την 4άρα στο ντέρμπι από την Ντόρτμουντ. Στο 2-0 είχε φάσεις για κάτι καλύτερο. Από την άλλη, ο γκολκίπερ Χραντέτσκι είχε αρκετή δουλειά και έβγαλε μερικές καλές αποκρούσεις. Η γνωστή αφέλεια των ομάδων του Πέτερ Μπος έκανε την εμφάνισή της. Απαίτησε εντός έδρας νίκες από τους παίκτες του. Θέλει την κατοχή μπάλας ο Ολλανδός, αλλά το θέμα είναι να γίνει πιο ουσιαστική στο παιχνίδι της και σίγουρα πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια.
Αγωνιστικά Νέα:Το γεγονός ότι έχει πρόβλημα με ομάδες αμυντικογενής και με έφεση στην κόντρα, είναι δεδομένο. Φάνηκε και με τη Χόφενχαϊμ, αν και εκείνη δεν σκόραρε κόντρα στην Μπάγερ. Θα χρειαστεί υπομονή. Για οικογενειακούς λόγους απουσίαζε ο Ντεμιρμπάι (Μ, 3/0) από το ματς με την Ντόρτμουντ, αλλά τώρα είναι σε ετοιμότητα. Έπαιξε κανονικά ο Σ. Μπέντερ (Α, 3/0), που ήταν αμφίβολος την περασμένη αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Κανείς άλλος παίκτης δεν είναι εκτός πλάνων.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Χραντέτσκι – Λ. Μπέντερ, Τα, Σ. Μπέντερ, Γουέντελ – Χάβερτς, Αράνγκις, Ντεμιρμπάι – Μπελαραμπΐ, Φόλαντ, Μπέιλι

Επί γερμανικού εδάφους ξεκινά την δεύτερη σερί παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η δευτεραθλήτρια και Κυπελλούχος Ρωσίας, Λοκομοτίβ Μόσχας. Οι φιλοξενούμενοι προκρίθηκαν αυτόματα στα γκρουπ και φέτος θα έχουν ακόμη πιο δύσκολο έργο εν συγκρίσει με πέρσι, όπου έπαιξαν με Σάλκε, Πόρτο και Γαλατά. Η παρουσία των Γιουβέντους και Ατλέτικο στο γκρουπ γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δυσχεραίνει πολύ το έργο των Μοσχοβιτών για πρόκριση στα νοκ άουτ, με αποτέλεσμα η 3η θέση να μοιάζει ως ο πιο εφικτός στόχος με τη «Λέβερ» να συνιστά, ενδεχομένως, τη βασική αντίπαλο. Ταυτόχρονα στο ρωσικό πρωτάθλημα, η Λοκομοτίβ παραμένει σε επαφή με την κορυφή, αφού μετά από 9 «στροφές» είναι στο -3 προερχόμενη από το «διπλό» στο Σότσι (1-0). Έπαιξε με βασικούς και έχασε με τραυματισμό στο 12′ τον Άντον Μίραντσουκ, ενώ προς το τέλος είδε τον Χέβεντες να αντικαθίσταται με ένα σκίσιμο στο κεφάλι.

Αγωνιστικά Νέα:Αμφίβολος είναι ο βασικός Χέβεντες (Α, 6/0 στο πρωτάθλημα), που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς με τη Σότσι. Στην αποστολή βρίσκονται τα αδέλφια Μίραντσουκ, ο Άντον (Μ, 0/0, 8/2) και ο Αλεξέι (Μ, 0/0, 8/3), μόνο με τον δεύτερο, όμως, να έχει ελπίδες συμμετοχής, μιας και ο πρώτος είναι τραυματίας. Επίσης στη Γερμανία ταξίδεψε για ψυχολογικούς λόγους και ο λογιζόμενος βασικός Κβερκβέλια (Α, 0/0 στο πρωτάθλημα), που έχει να αγωνιστεί από το Σούπερ Καπ.
Πιθανή ενδεκάδα:
(4-2-3-1): Γκιγιέρμε – Ζιβοχλιάντοφ, Χέβεντες (ή Μουρίλο), Τσόρλουκα, Ιγκνατίεφ – Κριχόβιακ, Μπαρίνοφ – Ζεμαλετντίνοφ, Ζοάο Μάριο, Έντερ – Σμόλοφ.
Εκτίμηση
Η Μπάγερ θεωρητικά είναι το φαβορί. Το φουλ επιθετικό στιλ είναι μεν στο DNA της, εντούτοις το γκολ δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση για τους Γερμανούς. Στη Λοκομοτίβ τα αδέρφια Μιραντσούκ προκαλούν πονοκέφαλο, με την απουσία τους (ή έλλειψη ετοιμότητας του Αλεξέι). Αν βρει άκρη νωρίς η Λεβερκούζεν, τότε μπορεί τον “άσο” και από ημίχρονο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!