22:00 Borussia Dortmund vs FC Barcelona UEFA Champions League Group F

Borussia Dortmund
Η περυσινή 2η θέση στην Bundesliga της έδωσε το εισιτήριο για 14η φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Πέρυσι δέχτηκε τα λιγότερα γκολ στη φάση των ομίλων (2) και κράτησε 5 (!) φορές το… μηδέν στην άμυνα. Αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την μετέπειτα φιναλίστ Τότεναμ. Στόχος της είναι να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Στην Bundesliga προέρχεται από το πειστικό 4-0 κόντρα στη Λεβερκούζεν. Είχε τις ανησυχίες της, δεν ήταν για τόσο «καθαρή» νίκη στο ντέρμπι. Αμυντικά προβλήματα εμφανίστηκαν αρκετά στην ήττα με 3-1 από την Ουνιόν, παρά την παρουσία του νεοφερμένου Χούμελς. Εξαιρετικός και φορμαρισμένος ο Πάκο Αλκάθερ, με 10 γκολ σε 8 επίσημα εφετινά παιχνίδια. Σίγουρα έχει την απαραίτητη ψυχολογία για να τα βάλει με την Μπαρτσελόνα. Απαραίτητο στοιχείο, η αυτοσυγκέντρωση επί 95’, όπως τόνισε και ο κόουτς Λουσιέν Φαβρ. Θα της είναι βολικό να κάνει παιχνίδι η Μπάρτσα και η ίδια να βγαίνει στην κόντρα.
Αγωνιστικά Νέα:Φυσικά, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το αμυντικό πλάνο της γερμανικής ομάδας, από τη στιγμή που θα παίξει ο Λιονέλ Μέσι. Κλειδί στο κέντρο ο πολύ δυνατός Βίτσελ. Εξαιρετικός με τη Λεβερκούζεν ο αριστερός μπακ-χαφ Γκερέιρο, που αφυπνίστηκε και επανήλθε κιόλας με γκολ. Αξιοποιεί στο έπακρο την απουσία του Σουλτς (2/0). Συμμετείχε στην προπόνηση της Δευτέρας ο βασικός δεξιός μπακ Πίστσεκ (3/0) και λογικά θα παίξει. Ειδάλλως, βρίσκεται σε ετοιμότητα ο Χακίμ. Ερωτηματικό ο 2ος γκολκίπερ, Χιτς.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μπούρκι – Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Βίτσελ, Ντιλέινι – Σάντσο, Ρόις, Αζάρ – Αλκάθερ.

FC Barcelona
Στοχεύοντας μόνο στο τελικό του θεσμού, για να κατακτήσουν το τρόπαιο για 6η φορά (τελευταία στις 6 Ιουνίου το 2015) ξεκινούν φέτος οι «Κουλές», με την παρουσία τους στους ομίλους να σημειώνεται για 24η φορά. Προέρχονται από τη μεγάλη νίκη της επί της Βαλένθια με 5-2 στο «Καμπ Νόου», παίρνοντας έτσι μία άτυπη «εκδίκηση» για την απώλεια του Κυπέλλου. Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Βαλβέρδε έπαιξε ποδόσφαιρο αντάξιο της φήμης της ομάδας του, η οποία χρειάστηκε μόλις 112 δευτερόλεπτα για να ανοίξει το σκορ. Με τον πιτσιρικά Φατί το 1-0, μόλις στο 7’ διπλασίασε με τον ντε Γιονγκ, η Βαλενθια μείωσε στο 27’ αλλά στη συνέχεια το σκορ ξέφυγε με Πικέ και Λουίς Σουάρες που επανέκαμψε μετά τον τραυματισμό του και σημείωσε δύο τέρματα.

Αγωνιστικά Νέα:
Ως σημαντικότερο νέο για τους Καταλανούς είναι το γεγονός ότι ο Λέο Μέσι βρίσκεται στην αποστολή. Ο Αργεντινός που τραυματίστηκε στις 5 Αυγούστου, έβγαλε δύο προπονήσεις και συμπεριελήφθη στους εκλεκτούς του Βαλβέρδε. Άγνωστό βέβαια αν θα πάρει συμμετοχή. Παρών επίσης ο 16χρονος Φατί που εσχάτως «ξελασπώνει» την ομάδα του και αρχικά ήταν εκτός λίστας, ο νεαρός Κάρλες Πέρεθ (Μ.), αλλά και ο Νέτο (Τ.) που αποθεραπεύτηκε. Απόντες είναι ο Ουμτιτί (Α, εκτός για 4-5 βδομάδες) και ο Ντεμπελέ (Ε, 1/0).

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέτ, Άλμπα – Άρθουρ, Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ, – Κάρλες Πέρεθ ή Μέσι, Σουάρες, Γκριεζμάν.

Εκτίμηση
Το «διπλό» της Μπαρτσελόνα βρίσκεται μάξιμουμ στο 2,15, δεν ξέρουμε κατά πόσο αξίζει. Η Ντόρτμουντ πέρυσι τα κατάφερε εξαιρετικά με την Ατλέτικο. Αμφίβολο και κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Μέσι. Η Μπορούσια θα είναι προσεκτική στην άμυνα, ενώ οι Ισπανοί έχουν τον τρόπο τους. Δύσκολο παιχνίδι. Επιλογή το 2-3 γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!