22:00 Borussia Dortmund vs Inter Milano UEFA Champions League

22:00 Borussia Dortmund vs Inter Milano
Πειστικότατη νίκη για την Ίντερ, κομπάρσος η Ντόρτμουντ στο πρώτο μεταξύ τους ματς στο Μιλάνο. Το τελικό 2-0 για τους «νερατζούρι» ήταν απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η Μπορούσια παρατάχθηκε χωρίς τους Ρόις, Αλκάθερ. Μηδαμινή επίθεση για την «κιτρινόμαυρη» ομάδα της Βεστφαλίας, σούπερ αποτελεσματική η ιταλική εκπρόσωπος, που είχε φάσεις για περισσότερα γκολ. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες το 1-0 στο 22’, άστοχο πέναλτι ο ίδιος (83’) και τελικά έγινε το 2-0 στο τέλος με τον Καντρέβα. Ενδιάμεσα ήταν αρκετά αδύναμη η Μπορούσια. Ό,τι και να δοκίμασε ο Φαβρ, δεν του βγήκε. Ισόβαθμη με την Ίντερ, αποκτά μέγιστη σημασία το παιχνίδι στο «κάστρο» της. Το Σάββατο επικράτησε της Βόλφσμπουργκ με σκορ 3-0 και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Βρίσκεται στο «-3» από την 1η θέση της βαθμολογίας. Τυχερή στο πρώτο μέρος, αποδοτική στο δεύτερο ημίχρονο και τρία γκολ με Αζάρ (52’), Γκερέιρο (58’), Γκέτσε (88’ πέν.). Δεν είναι απόλυτα σταθερή στο παιχνίδι της και δουλεύει σκληρά για να παίρνει τις νίκες.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Ρόις (ΜΕ, 2/0, 10/5) τελικά αγωνίστηκε με τη Βόλφσμπουργκ, εντούτοις αποχώρησε νωρίς λόγω τραυματισμού. Ούτε χθες προπονήθηκε, υπάρχει, ωστόσο, μία μικρή ελπίδα για να αγωνιστεί. Απέδωσε καλά ως αντικαταστάτης του ο Γκέτσε. Έπαιξε το Σάββατο και συνεχίζει βασικός ο Χούμελς (Α, 3/0, 9/0). Στο 89’ μπήκε ο Αλκάθερ (Ε, 1/0, 7/5) και πανηγύρισε την επιστροφή του. Δεν επηρεάζει η απουσία του αναπληρωματικού μπακ Σμέλτσερ (Α, 0 συμ., 1/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μπούρκι – Πίστσεκ, Βάιγκλ, Χούμελς, Σουλτς – Βίτσελ, Ντιλέινι – Σάντσο, Ρόις, Αζάρ – Αλκάθερ.
Η νίκη επί της Ντόρτμουντ με 2-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα» πριν από δύο εβδομάδες ήταν η πρώτη στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και πολύ σημαντική διότι έπιασε την αντίπαλό της στην 2η θέση. Μπορεί η διεκδίκηση του τίτλου στη Serie A να αποτελεί τον βασικό στόχο αλλά ουδείς αρνείται ότι υπάρχει επιθυμία πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Αντόνιο Κόντε παραπονέθηκε πρόσφατα πως το εξαντλητικό πρόγραμμα έχει φέρει στα όριά τους πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά οι «νερατζούρι» βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και με την ψυχολογία που έχουν αποκτήσει, ξεπερνούν την κόπωση. Το προηγούμενο Σάββατο πέτυχε ανατροπή επί της Μπολόνια στο «Ρενάτο Νταλ’Άρα» με 2-1 και παρέμεινε στο -1 από την Γιουβέντους και την κορυφή. Αμφότερα τα τέρματα σημείωσε ο Λουκάκου, το πρώτο στο 75ο λεπτό με πλασέ από κοντά και το δεύτερο στο 90΄με πέναλτι που κέρδισε ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Το Σάββατο υποδέχεται τη Βερόνα.
Αγωνιστικά Νέα:Παραμένουν τραυματίες ο επιθετικός Αλέξις Σάντσες (1/0, 3/1), ο αριστερός μπακ-χαφ Ασαμόα (3/0, 7/0) και ο δεξιός μπακ-χαφ Ντ’Αμπρόζιο (2/0, 6/1). Νέα απώλεια ο μέσος Γκαλιαρντίνι (3/0, 7/1). O μέσος Σένσι (2/0, 7/3) έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και στον πρόσφατο αγώνα ήταν στον πάγκο, απόψε έχει πιθανότητες για το βασικό σχήμα. Σε φόρμα ο Λουκάκου (2/0, 11/9), με 8 γκολ στα πρόσφατα 5 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και προκριματικά Euro 2020.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Χαντάνοβιτς – Μπαστόνι, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ – Καντρέβα, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Σένσι, Μπιράγκι – Λαουτάρο Μαρτίνες, Λουκάκου.
Εκτίμηση
Αν δώσει ρυθμό η Ντόρτμουντ, τότε θα έχει το πάνω χέρι στο ματς, ελέω της κούρασης που κουβαλούν οι παίκτες της Ίντερ. Φημίζεται για το καλό πρώτο ημίχρονό της η ιταλική ομάδα. Εντός έδρας η Ντόρτμουντ σκοράρει κατά βούληση. Όχι, δεν είναι στην πιο τρελή φόρμα της, εντούτοις το 2-0 του πρώτου ματς δεν το έχει ξεχάσει. Προς τον “άσο” το παιχνίδι.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!