22:00 Celtic FC vs CFR Cluj UEFA Europa League

Κάτι ότι είχε το μυαλό της στο ματς με την Κλουζ, κάτι οι καλές σχέσεις με την Χιμπέρνιαν και επέφεραν την… χαλάρωση για τους «Κέλτες». Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την ισοπαλία με 1-1 με τους «Χιμπς», σε ένα ματς όπου έμεινε πίσω στο σκορ κιόλας η Σέλτικ από αυτογκόλ του Αγιερ, για να ισοφαρίσει με τον Κρίστι όμως στο 24’. Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος στο παιχνίδι αυτό πάντως και αν και παραμένει η Σέλτικ στην κορυφή, είδε την Ρέιντζερς να την πλησιάζει στον βαθμό. Στην πρώτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο ματς με την Ρεν με πέναλτι, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πήρε λοιπόν τον πρώτο της βαθμό στον όμιλο και όπως τόνισε ο τεχνικός Νιλ Λένον, η ομάδα του μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα, να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αρκεί να πάρει 3 νίκες στα εντός έδρας ματς.
Αγωνιστικά Νέα:Καλά είναι τα νέα για την Σέλτικ, καθώς υπάρχει τριπλή επιστροφή. Επιστρέφει ο φορ Γκρίφιθς (4/1, 3/2), έτοιμος λογικά ο νεοφερμένος αμυντικός Μπάουερ (0/0, 3/0), ενώ σίγουρα θα βρίσκονται στη διάθεση του Λένον ο μέσος Μπιτόν (6/0, 4/0), αλλά και ο εξτρέμ Τζόνστον (6/2, 3/1). Πάντα εκτός λόγω τραυματισμού ο κίπερ Μπέιν (5/0, 2/0) και ο αμυντικός Σιμούνοβιτς (7/0, 0/0), Σε ένα ακόμα παιχνίδι, στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο φορ Εντουάρντ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Φόρστερ – Ελχαμεντ, Τζουλιέν, Μπάουερ, Αγιερ – Μπράουν, ΜακΓκρεγκορ – Φόρεστ, Κρίστι, Ελιουνούσι – Εντουάρντ

Ξεκίνησε με το δεξί στον όμιλο. Επικράτησε εντός με 2-1 της Λάτσιο εκμεταλλευόμενη το ροτέισον των αντιπάλων, αλλά και την υποτονικότητα που έδειξαν στο β’ μέρος. Έτσι παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο μισάωρο με 1-0, κατάφεραν πριν το ημίχρονο να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ντεάκ (41′), για να έρθει ο «καυτός» φέτος Ομρανί να διαμορφώσει στο 75′ το τελικό αποτέλεσμα στο ματς. Όσο για τις εγχώριες υποχρεώσεις, η Κλουζ δεν επηρεάστηκε από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο μέσω πέναλτι από την Μποτοσάνι. Με σημαντικό ροτέισον στη σύνθεση της επικράτησε εντός με 3-0 της Γκαζ Μετάν και παρέμεινε μόνη στην κορυφή του ρουμανικού πρωταθλήματος έπειτα από 11 αγωνιστικές. Επί της ουσίας οι πρωταθλητές «καθάρισαν» το ματς στο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν με 2-0 με τέρματα των Βινίσιους (20′) και Μπολί (42′) με τον Ομρανί να σκοράρει ξανά στο 56′ γράφοντας το τελικό 3-0. Να σημειωθεί πως σε περίπτωση νίκης, όπως και με τη Λάτσιο, οι παίκτες της Κλουζ θα πάρουν έξτρα πριμ (σ.σ. είχε γραφτεί για 5.000 ευρώ).
Αγωνιστικά Νέα:Πήγε η καρδιά του στην Κούλουρη, αλλά ηρέμησε… Ο Νταν Πετρέσκου είδε τον ενίοτε βασικό Τραορέ (Ε, 1/0, 3/0) και τον αρχισκόρερ, Ομρανί (Ε, 9/7, 8/4) να τραυματίζονται με την Γκαζ Μετάν, ωστόσο αμφότεροι φαίνεται πως θα είναι έτοιμοι για το ματς με τη Σέλτικ. Για τον δεύτερο, μάλιστα, τα ρεπορτάζ στα ρουμανικά ΜΜΕ έβγαζαν μεγάλη αισιοδοξία για την ετοιμότητα του. Από κει και πέρα, δεν υπάρχουν «θέματα» εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στη Λάτσιο.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Αρλάουσκις – Πετελέου, Μπούρτσα, Μπολί, Καμόρα – Μπορντέιανου, Τζόκοβιτς, Κούλιο – Ντεάκ, Ρονδόν, Ομρανί

Εκτίμηση
Η Κλουζ έχει «8 στα 9» g/g φέτος στην Ευρώπη. Είναι ομάδα που έχει τρόπους να σκοράρει, αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει «θέματα» στην άμυνα. Λογικό το g/g σε ένα ματς, όπου θα περιμένει και θα έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στην κόντρα. Αλλωστε και η ίδια η Σέλτικ είναι επιρρεπής στο λάθος, αλλά και ισχυρή επιθετικά εντός. Αξίζει το 2.15.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!