22:00 Chelsea FC vs AFC Ajax UEFA Champions League

22:00 Chelsea FC vs AFC Ajax
Χωρίς να είναι καλύτερη από τον Άγιαξ, η Τσέλσι πήρε σπουδαία νίκη στο Άμστερνταμ, με 1-0. Οι Ολλανδοί είχαν ακυρωμένο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (οφσάιντ μέσω VAR) και δοκάρι στο δεύτερο μέρος, όμως ο Μπατσουαγί στο 86′ ήταν αυτός που έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Λονδρέζους. Η Τσέλσι βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, όπως αποδεικνύουν οι 5 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατη το σαββατιάτικο εκτός έδρας 2-1 επί της Γουότφορντ. Ο προπονητής Φρανκ Λάμπαρντ υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στον Άγιαξ, αφού περιμένει από την ολλανδική ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα πιο επικίνδυνη μακριά από το γήπεδό της. Το προσεχές Σάββατο η Τσέλσι υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας, σε ένα κλασικό λονδρέζικο ντέρμπι.
Αγωνιστικά Νέα:Λιγοστεύουν τα προβλήματα τραυματισμών, αφού επέστρεψαν στις προπονήσεις ο σέντερ μπακ Κρίστενσεν (1/0, 6/0) και οι μέσοι Μπάρκλι (1/0, 6/0), Καντέ (1/0, 4/2) και είναι πιθανό να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε, ο Λάμπαρντ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για ροτέισον. Τραυματίες παραμένουν ο μέσος Λόφτους – Τσικ (απών από την αρχή της σεζόν) και ο σέντερ μπακ Ρούντιγκερ (0/0, 1/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Κέπα – Έμερσον, Ζουμά, Τομόρι, Αλόνσο – Ζορζίνιο, Καντέ, Μάουντ – Γουίλιαν, Άμπρααμ, Πούλισιτς.
Η εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Τσέλσι, ήταν η πρώτη φετινή για όλες τις διοργανώσεις. Πάντως, εξακολουθεί να κρατά την τύχη του στα χέρια του όσον αφορά στην πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Είχε κερδίσει με 3-0 τις δύο πρώτες αγωνιστικές, με Λιλ (εντός), Βαλένια (εκτός). Στο πρωτάθλημα τα πηγαίνει περίφημα και την Παρασκευή επιβλήθηκε 4-2 στο Τσβόλε. Έδειξε δύο πρόσωπα, το καλό του στο ξεκίνημα όταν προηγήθηκε 3-0 στο 20′. Το κακό του στη συνέχεια, που μάλλον οι παίκτες του νόμισαν πως τελείωσε το ματς, δέχτηκαν δύο γκολ (35′, 62′), η Τσβόλε έχασε δύο καλές ευκαιρίες για το 3-3, πριν «καθαρίσει» ο Νέρες στο 88′. Αήττητος και πρώτος (10-2-0), με 6 βαθμούς διαφορά από τον ανταγωνισμό. Ο προπονητής Τεν Χαχ διαβεβαίωσε πως θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στον Άγιαξ, διαψεύδοντας τα σενάρια που τον δίνουν υποψήφιο για τον πάγκο της Μπάγερν.
Αγωνιστικά Νέα:Αποκόμισαν χτυπήματα στο ματς με την Τσβόλε οι μέσοι Μαρτίνες (7/0, 11/1, μόλις βγήκε η ανασταλτική λειτουργία του Άγιαξ ήταν κάκιστη), Άλβαρες (4/2, 9/0) και Φαν ντε Μπέικ (5/1, 10/3). Όλοι τους έγιναν αναγκαστική αλλαγή, όμως συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 20 άτομα, δύο εκ των οποίων θα μείνουν εκτός, ώρες πριν από την έναρξη του ματς. «Νεύρα» στα δύο τελευταία ματς από τον Ζιγές (έπαιξε «δεκάρι» στο προηγούμενο), κάτι δεν αρέσει εσχάτως στον ιδιόρρυθμο Μαροκινό.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ονανά – Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο – Φαν ντε Μπέικ (ή Άλβαρες), Ζιγές, Μαρτίνες – Νέρες, Τάντιτς, Προμές.
Εκτίμηση
Ξεγελάει κάπως ο ξεκάθαρος φαβοριτισμός της Τσέλσι, που νίκησε μεν στην Ολλανδία, αλλά δεν έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Άγιαξ. Οι Ολλανδοί νίκησαν 3-0 στη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και αν βρουν χώρους, θα κάνουν τη… ζημιά και στο Λονδίνο. Αξίζει να κοντράρουμε τους γηπεδούχους.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!