22:00 Club Brugge vs Paris St. Germain UEFA Champions League

«Φλέρταρε» με ιστορικό διπλό στην Μαδρίτη, αλλά εν τέλει συμβιβάστηκε με το 2-2 κόντρα στην μεγάλη Ρεάλ. Καλοστημένη, πειθαρχημένη και αποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο όπου «χτύπησε» ιδανικά στις αντεπιθέσεις. Σε θέση άμυνας από νωρίς στην επανάληψη, με δέκα στο 84’ και τελικά… ίδρωσε για να σώσει και να πανηγυρίσει τον βαθμό. Με δύο ισοπαλίες στα ισάριθμα πρώτα ματς, κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς άπαντες στις τάξεις της έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του αουτσάιντερ και ο τεχνικός Κλεμέν πολλάκις έχει χαρακτηρίσει επιτυχία ενδεχόμενη 3η θέση. Σε εξαιρετική κατάσταση, ούσα αήττητη εντός και εκτός συνόρων φέτος σε 16 ματς και προερχόμενη από άνετο διπλό στο Μουσκρόν που την διατήρησε στην πρώτη θέση της Jupiler League και περιμένει την φανταχτερή Παρί για να μετρήσει ουσιαστικά τις δυνάμεις της. «Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα στην Μαδρίτη. Η άμυνα δεν είναι στο DNA μας. Η Παρί είναι ένα επίπεδο ανώτερη από την Ρεάλ» τόνισε ο επιτυχημένος τεχνικός.
Μία αλλά πολύ σημαντική απουσία καθώς δεν υπολογίζεται ο αρχηγός και βασικότατος μέσος Φόρμερ (6/1, 10/1) που αποβλήθηκε στην Μαδρίτη. Επιστρέφουν αντιθέτως μετά από περίπου δύο εβδομάδες, οι βασικοί στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, Μίτροβιτς (Α, 4/0, 4/0) και Μπαλάντα (Μ, 1/0, 2/0) και ο δεύτερος αναμένεται να αντικαταστήσει τον ηγετικό Φόρμερ. Επέστρεψε μετά από καιρό στην 23μελή αποστολή ο… ξεχασμένος φέτος φορ Φόσεν (1/0, 1/0).
(4-3-3): Μινιολέ – Μάτα, Μεχελε, Ντέλι, Ρίκα– Ριτς, Μπαάντα, Βανάκεν – Ντένις, Οκερέκε, Ντιατά
Την Παρασκευή αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Νις, σ’ ένα… πονηρό παιχνίδι. Κι αυτό γιατί, είχε πολλούς διεθνείς τις προηγούμενες μέρες και δεν είχε προετοιμαστεί σωστά. Ωστόσο, το διαχειρίστηκε εξαιρετικά. Προηγήθηκε νωρίς 2-0, με ισάριθμα γκολ του Ντι Μαρία (15’ και 21’) κι έβαλε άλλα δύο στο φινάλε (Εμπαπέ 88’ και Ικάρντι 91’). Στο ενδιάμεσο και συγκεκριμένα στο 67’ η Νις είχε μειώσει σε 2-1. Με αυτήν τη νίκη διατηρήθηκε στην κορυφή του «Σαμπιονά» κι αύξησε στους πέντε βαθμούς τη διαφορά της από τη 2η Ναντ. Έτσι, πηγαίνει χωρίς «γκρίνιες» στην αποψινή αναμέτρηση, στην οποία θα επιδιώξει να κάνει το «τρία στα τρία» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν το πετύχει, ουσιαστικά θα «αγκαλιάσει» την πρόκριση, αφού στο Β’ γύρο των ομίλων έχει δύο παιχνίδια εντός (με Κλαμπ Μπριζ σε δύο εβδομάδες και Γαλατά). Αυτή είναι η 2η συνεχόμενη «έξοδός» της. Στην προηγούμενη νίκησε δύσκολα με 1-0 τη Γαλατά μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Το ματς, στο οποίο ήταν καλύτερη, κρίθηκε με το γκολ του Ικάρντι στο 52ο λεπτό.
Σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, γυρίζει ο Μπέρνατ (Α, 8/0, 2/0), που εξέτισε την ποινή του. Επανεμφανίζεται σε αποστολή για 1η φορά μετά τις 14 Σεπτεμβρίου ο Νταγκμπά (Α, 4/0, 0/0). Ο Νεϊμάρ (Ε, 5/4) τραυματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη Βραζιλία κι ούτε τώρα θα κάνει φετινό ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σημαντική η απουσία του Γκιέιγ (Μ, 6/1, 2/0). Αντιθέτως, δεν επηρεάζουν αυτές των Κερέρ (Α, 1/0, 0/0) και Ντράξλερ (Ε, 2/0, 0/0). Ο Εμπαπέ δεν… βγάζει 90λεπτο.
(4-3-3): Νάβας – Μπέρνατ, Τιάγκο Σίλβα, Κιπεμπέ, Μενιέ – Μαρκίνιος, Βεράτι, Ερέρα – Σαραμπία, Ντι Μαρία, Εμπαπέ ή Ικάρντι
Εκτίμηση
Λογικό αλλά «φτηνό» φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς η σκληροτράχηλη Μπριζ απέδειξε και στην Μαδρίτη πως μπορεί να βάλει δύσκολα στους «μεγάλους» του ομίλου. Αδιάφορο το διπλό, σε αποδεκτή τιμή αντιθέτως τα 2-3 τέρματα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!