22:00 Eintracht Frankfurt vs Standard Liège UEFA Europa League

Μηδαμινή η προσπάθεια της Άιντραχτ στην Πορτογαλία, αλλά σημασία έχει η νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στην Γκιμαράες. «Χρυσός» σκόρερ ο Εν’ Ντικά (36’), που ήταν και από τους καλύτερους παίκτες της Φρανκφούρτης. Πρώτη νίκη για την γερμανική ομάδα στον όμιλο. Θα μπορούσε να είναι πιο άνετη, καθώς έχασε δύο ευκαιρίες από κοντά στο τελευταίο 15λεπτο. Σπάνια απειλήθηκε η εστία της. Με… λίγα κατάφερε πολλά. Στην Bundesliga ήταν απόλυτα πειστική και κατάφερε να κερδίσει με 3-0 τη Λεβερκούζεν. Από τις πιο σημαντικές νίκες της εφέτος. Και ήρθε νωρίς με τα δύο γκολ του Πασιένσια. Κράτησε γερά η άμυνά της. Κάκιστη εικόνα η Λεβερκούζεν. Το 3-0 ο Ντοστ μετά από λάθος του αντιπάλου. Εύκολη νίκη, μένει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Πρώτη ήττα στο Γιουρόπα Λιγκ εντός έδρας από την Άρσεναλ, μίνι-τελικός με τη Σταντάρ. Κρίσιμο ματς για τη συνέχεια. Δείχνει ότι έχει δέσει για τα καλά.
Αγωνιστικά Νέα:Χρειάζεται βέβαια προσοχή στην άμυνα η Άιντραχτ, γιατί δεν είναι δεδομένο να κρατάει το… μηδέν όπως με την Μπάγερ. Ο Άντι Χίτερ προανήγγειλε ότι θα προβεί σε ροτέισον. Πρώτη φορά που το δηλώνει ξεκάθαρα. Εξέτισε την ποινή του ο Κορ (ΑΜ, 1/0, 7/0). Τραυματίστηκε με τη Λεβερκούζεν και θα λείψει ο στόπερ Τουρέ (Α, 1/0, 5/0). Δεν αγωνίστηκε την Παρασκευή ο Αντρέ Σίλβα (Ε, 2/0, 4/3) και παραμένει ερωτηματικό και γι’ απόψε. Πάντα εκτός και ο βασικός γκολκίπερ Τραπ.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-1-2): Ρένοφ – Άμπραχαμ, Χασέμπε, Χίντεργκερ – Ντα Κόστα, Ρόντε, Σο, Κόστιτς – Καμάντα – Ντοστ, Πασιένσια
«Προσγείωση» στο Λονδίνο, καθώς διασύρθηκε από τα… δεύτερα της Αρσεναλ (4-0) πραγματοποιώντας την χειρότερη φετινή εμφάνιση. «Φοβισμένη» και… αργή όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε ο Μισέλ Πρεντόμ είχε… προλάβει να δεχτεί τρία γκολ πριν το 22’ και μοιραία δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Είχε προηγηθεί πάντως η δύσκολη νίκη στην πρεμιέρα επί της Γκιμαράες και η ήττα στο Λονδίνο κρίθηκε εντός προγράμματος και πλέον οι δύο «κολλητές» αναμετρήσεις με την Αϊντραχτ θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό της μέλλον. «Βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την Αρσεναλ. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αποστολής μας» υπογράμμισε ο έμπειρος τεχνικός. Ακολουθεί εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με την Μπριζ, το Σάββατο επέστρεψε στις… ράγες καθώς επιβλήθηκε δύσκολα της Γκενκ (1-0) στην πρώτη νίκη μετά από δύο αγωνιστικές που την διατήρησε στην 2η θέση.
Αγωνιστικά Νέα:Τουλάχιστον μια αναγκαστική αλλαγή αναμένεται καθώς τέθηκε νοκ άουτ ο βασικός φορ και πρώτος σκόρερ Έμον (2/0, 9/6), που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Γάνδη και δίνει αγώνα… δρόμου για να προλάβει το ερχόμενο ντέρμπι κορυφής με την Μπριζ. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι αναπληρωματικοί στόπερ Μποκαντί (1/0, 5/0) και Ντουσέν (0/0, 3/0), ο δανεικός από την Τορίνο, Σάβιτς έχει αγωνιστεί κάτω από τα γκολπόστ στα δύο πρώτα ματς.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Σάβιτς – Βοϊβόντα, Βανχούσντεν, Λαϊφης, Γκαβορί – Μπαστιέν, Τσιριμότ – Λεστιέν, Αμαλά, Εμποκού – Αβενάτι

Εκτίμηση
Παίζει καλά την κόντρα η Σταντάρ και θα είναι επικίνδυνη ομάδα. Η Άιντραχτ έχει πίεση, γιατί παίζει εντός έδρας. Πείθει, πάντως, γενικά με τη δουλειά που κάνει. Ειδικά στη νίκη επί της Λεβερκούζεν, είχε σούπερ αποτελεσματικότητα. Αμυντικά βέβαια δεν είναι σταθερή εφέτος, και πάλι, όμως, μπορεί να πάρει τη νίκη. Το 1 & G/G μας «κάνει».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!