22:00 FK Krasnodar vs Getafe CF UEFA Europa League

Ξεκίνησε με βαριά ήττα στη Βασιλεία με 5-0 από την τοπική ομάδα σε ένα ματς, όπου τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν μετά το 2-0 του Μπούα στο 40′, o Ιγκνατίεφ νικούσε σε τετ α τετ τον πορτιέρο, Ομλίν. Στην επανάληψη παρουσίασε πολλά αμυντικά κενά που εκμεταλλεύτηκαν οι Ελβετοί, οι οποίοι από το 52′ έως το 79′ σκόραραν άλλες 3 φορές και διαμόρφωσαν το τελικό 5-0. Βαθιά ανάσα… Αυτός ήταν ο τίτλος στα ρεπορτάζ για την εντός έδρας νίκη πρωταθλήματος επί της Άρσεναλ Τούλα την Κυριακή με 2-0. Η Κράσνονταρ μετρούσε 3 σερί ήττες σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και Κύπελλο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι αυτό να είναι οριακό, έπρεπε να το πάρει και έτσι έγινε… Προηγήθηκε στο 38′ με πέναλτι του Άρι, έκανε το 2-0 στο 63′ με τον Σουλεϊμάνοφ με το μόνο μελανό σημείο να είναι η κόκκινη του Βιλένα στα χασομέρια με συνέπεια ο Ολλανδός άσος να χάσει το ντέρμπι με τη Σπαρτάκ Μόσχας το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Αγωνιστικά Νέα:Με τις γνωστές απουσίες θα αγωνιστεί και σε αυτό το ματς η Κράσνονταρ. Εκτός παραμένουν οι βασικοί πρωταγωνιστές της περσινής πορείας προς την 3η θέση του πρωταθλήματος, οι Κλάεσον (Μ-Ε, 29/12 πέρσι) και Γκαζίνσκι (Μ-Α, 26/2 πέρσι) που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ενώ το 2020 θα επιστρέψει, ως γνωστόν, στα γήπεδα ο νεοαποκτηθείς σταρ, Καμπελά (Μ-Ε, 3/0, 2/0). Όσο για την πιθανότητα ροτέισον ενόψει ντέρμπι με τη Σπαρτάκ, δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Σαφόνοφ – Πετρόφ, Σπάγιτς, Μαρτίνοβιτς, Ραμίρες – Καμπόλοφ, Βιλένα – Βάντερσον, Ούτκιν, Σουλεϊμάνοφ – Άρι.

Η «EuroGeta 3.0» ξεκίνησε με το δεξί στο θεσμό, όταν στη πρεμιέρα κατέβαλε εντός έδρας την αντίσταση της Τραμπζονσπόρ με 1-0. Καλύτερη από την αρχή ως το τέλος απέναντι στους Τούρκους, έφτασε δίκαια στη νίκη με το γκολ του Άνχελ στο 18’. Στο εγχώριο πρωτάθλημα υποδέχτηκε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε με 2-0, δίνοντας ένα τέλος στο αήττητο σερί των 8 αγωνιστικών εντός έδρας. Μέτρια αυτή τη φορά η ομάδα του Μπορδαλάς, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τόσο στο να δημιουργήσει φάσεις αλλά και στο να αμυνθεί. Τέσσερεις φορές απείλησε συνολικά για γκολ στο 90λεπτο, με Άνχελ και Μάτα στο πρώτο μέρος, Ανχέλ και Μολίνα στην επανάληψη. Αμυντικά όμως είχε πολλά προβλήματα, με τη Μπάρτσα συχνά πυκνά να αλωνίζει εντός και εκτός της περιοχής της. Δέχτηκε το 0-1 στο 41’ και το 0-2 στο 50’ που ουσιαστικά την έβγαλε από το παιχνίδι. Δίκαια έχασε, μένοντας έτσι χωρίς νίκη απέναντι στη Μπαρτσελόνα για 16ο σερί αγώνα.
Αγωνιστικά Νέα:Μοιράζει τις συμμετοχές στους παίκτες του ο Μπορδαλάς για να χωρέσουν όλα τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Για λόγους ξεκούρασης έκοψε από την αποστολή τους πυλώνες Χάιμε Μάτα (Ε, 7/3), Μάουρο Αραμπαρί (Μ, 7/0) και Χόρχε Μολίνα (Ε, 6/2) και αναγκαστικά τον χωρίς συμμετοχή τραυματία Ολιβέρα (Α.) που έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Οι υπόλοιποι απόντες που υπάρχουν, αφενός μεν δεν έχουν δηλωθεί αφετέρου δεν επηρεάζουν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Νταβίδ Σόρια – Νταμιάν, Ντζενέ, Καμπρέρα, Νιόμ – Τζέισον, Μαξίμοβιτς, Πορτίγιο, Κουκουρέγια – Γκαγιέγο, Άνχελ.

Εκτίμηση
Η Κράσνονταρ είναι ομάδα που βγάζει, αλλά και τρώει γκολ… Η Χετάφε, από την άλλη, πάει στη Ρωσία με απουσίες και διάθεση για ροτέισον. Ο συνδυασμός αυτός, λοιπόν, μας πείθει να πάμε στον «άσο ημίχρονο ή τελικό» ποντάροντας στην επιθετική λειτουργία των οικοδεσποτών με το μικρότερο, ωστόσο, ρίσκο, με δεδομένο πως πίσω υπάρχει… «μαύρη τρύπα».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!