22:00 Galatasaray SK vs Paris St. Germain UEFA Champions League

Galatasaray SK
Θετική κρίνεται η εμφάνιση της Γαλατά στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τους πρωταθλητές Τουρκίας να παίρνουν τον βαθμό μέσα στο Μπριζ, αν και το 0-0 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς. Παιχνίδι με σημαντικές ευκαιρίες και για τις 2 ομάδες, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν τις περισσότερες και ένα δοκάρι. Για το πρωτάθλημα, η «Τζιμ Μπομ» το Σάββατο υποδέχτηκε τη Φενέρ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Αποτέλεσμα που κρίνεται σχετικά δίκαιο, αλλά σίγουρα δεν άρεσε στους γηπεδούχους. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο, η Γαλατά ήταν λίγο πιο απειλητική στο πρώτο μέρος, για να δεχτεί πίεση στην επανάληψη όπου αμύνθηκε υποδειγματικά. «Ξεχνάμε τη Φενέρ, κοιτάμε μόνο την Παρί», τα λόγια του κόουτς Τερίμ. Αυτό θα είναι και το 74ο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον «Αυτοκράτορα». Ακολουθεί το ματς στην Άγκυρα με αντίπαλο την Γκεντσλέρ.
Αγωνιστικά Νέα:Έξι παιχνίδια δίχως ήττα σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσαν οι πρωταθλητές Τουρκίας που όμως παραμένουν ακόμα στο -5 από την κορυφή. Εντός έδρας από τον Μάιο του 2017 έχουν ηττηθεί μόλις 3 φορές, η μία στο Κύπελλο και οι άλλες δύο από Πόρτο (για το UCL) και Μπενφίκα (για το UEL). Εκτός λίστας οι μπακ Τασντεμίρ και Λίνες (1/0), οι χαφ Ανταλιάλι και Ακμπάμπα και ο εξτρέμ Ντουρμάζ (3/0). Απώλεια της τελευταίας στιγμής ο χαφ Λεμινά (1/0, 3/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Μουσλέρα – Ναγκατόμο, Μαρκάο, Λουϊντάμα, Μαριάνο – Ν’ζονζί, Σέρι, Μπάμπελ, Μπελχαντά, Φεγκουλί – Φαλκάο.

Paris St. Germain
Έβγαλε αντίδραση και πάει για πρωτιά. Πάνω που είχε βρει ρυθμό κι έφτιαχνε ένα νικηφόρο σερί, ήρθε την περασμένη Τετάρτη η εντός έδρας ήττα «σοκ» από τη Ρεμς με 2-0, για να την… προσγειώσει. Το Σάββατο πάντως, κατάφερε – εν μέρει – να ρεφάρει. Επικράτησε 1-0 εκτός της Μπορντό, με γκολ του Νεϊμάρ στο 70ό λεπτό. Το σκορ την αδικεί, καθώς είχε πέντε «κλασικές» ευκαιρίες, ενώ απειλήθηκε μόλις μία φορά, στο 79’. Μόνη πρώτη λοιπόν στο «Σαμπιονά», πηγαίνει στην Τουρκία για να ψάξει τη νίκη, που θα της δώσει από νωρίς ώθηση για την πρωτιά στο γκρουπ, ειδικά μετά τη νίκη της με 3-0 στην πρεμιέρα, επί της Ρεάλ. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ήταν ισοπεδωτική και παρά τις απουσίες της, τα κατάφερε περίφημα, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός σκόραρε στο 14’ και στο 33’, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με γκολ του Μενιέ, στις καθυστερήσεις. Ξεκινάει από πλεονεκτική θέση τώρα, αλλά θα χρειαστεί πολλή υπομονή. Ταυτόχρονα, πρέπει να προσέξει την άμυνά της, που φέτος δεν είναι τόσο αξιόπιστη.
Αγωνιστικά Νέα:Ο «ήρωας» του Σεπτεμβρίου, ο Νεϊμάρ (με δικά του γκολ έχει νικήσει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος) είδε την ποινή που του είχε επιβάλει η ΟΥΕΦΑ να μειώνεται από τις δύο, στις τρεις αγωνιστικές. Ωστόσο, θα λείψει και τώρα. Ο Τούχελ πήρε μαζί του 21 παίκτες. Σημαντική είναι η επιστροφή του Τσούπο Μότινγκ (1/0, 5/3). Αντιθέτως, απουσιάζει ξανά ο Καβάνι (Ε, 0/0, 3/2). Λείπουν ακόμη οι Νταγκμπά (Α, 0/0, 4/0), Κεχρέρ (Α, 0/0, 1/0), Ντράξλερ (Ε, 0/0, 2/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Νάβας – Μπέρνατ, Τιάγκο Σίλβα, Κιπεμπέ, Μενιέ – Μαρκίνιος, Βεράτι, Γκιέγ – Σαραμπία, Ντι Μαρία, Εμπαπέ.

Εκτίμηση
Δύσκολο ματς για τη Γαλατά, κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο που όμως έχει κακή παράδοση στην Πόλη απέναντι σε τουρκικές ομάδες. Με απουσίες ξανά οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν όμως και στην πρεμιέρα πως αν είναι σοβαροί μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Δεν περιμένουμε τους γηπεδούχους να ρισκάρουν και έτσι το Χ2&U3.5 (1.85) έχει αξία.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!