22:00 Lazio vs Stade Rennais UEFA Europa League

Στην πρεμιέρα των ομίλων ηττήθηκε 2-1 από την Κλουζ στην Ρουμανία. Προηγήθηκε μάλιστα με τον Μπάστος στο 25ο λεπτό αλλά στο 75΄είχε δεχθεί την ανατροπή. Είχε την κατοχή και περισσότερες προσπάθειες για γκολ, πλην όμως προσέθεσε ακόμα μία κακή εμφάνιση σε δεύτερο ημίχρονο. Το ροτέισον από τον Σιμόνε Ιντζάγκι ήταν περιορισμένο, η ενδεκάδα δυνατή και δεν υπάρχει δικαιολογία για την ήττα. Την περασμένη Κυριακή επικράτησε 4-0 της Τζένοα στο «Ολίμπικο», με βασική ενδεκάδα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο αλλά το 2-0 από τον Ράντου στο 40ο λεπτό τής έδωσε την δυνατότητα να παίξει πιο ελεύθερα στο δεύτερο μέρος και να πετύχει ακόμα δύο τέρματα. Έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς σε 6 αγωνιστικές και την Κυριακή έχει δύσκολη έξοδο στο «Ρενάτο Νταλ’Άρα», κόντρα στην Μπολόνια. Η τετράδα στο πρωτάθλημα είναι ο βασικός στόχος της Λάτσιο. Ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2022 ο επιθετικός Καϊσέδο, ακολουθεί ο επιθετικός Κορέα που αποτελεί στόχο της Μίλαν.
Αγωνιστικά Νέα:Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ-χαφ Μάρουσιτς (0/0, 3/1). Την δεξιά πτέρυγα θα καλύψει βέβαια ο Λάτζαρι (1/0, 4/0), ο οποίος ξεκουράστηκε στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος. Αναμένονται πάντως αρκετές αλλαγές από τον Ιντζάγκι στην ενδεκάδα σε σύγκριση με αυτή που παρέταξε κόντρα στην Τζένοα. Συγκεκριμένα είναι πιθανό να δούμε οκτώ νέα πρόσωπα: Βάβρο, Μπάστος, Λάτζαρι, Παρόλο, Κατάλντι, Μπερίσα, Τζόνι και Καϊσέδο!
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Στρακόσα – Βάβρο, Ατσέρμπι, Μπάστος – Λάτζαρι, Παρόλο, Κατάλντι, Μπερίσα, Τζόνι – Καϊσέδο, Ιμόμπιλε.

Ψάχνει αποτέλεσμα ουσίας και ψυχολογίας. Η περσινή Κυπελλούχος Γαλλίας, φιλοδοξεί να κάνει και φέτος μία ευρωπαϊκή πορεία ανάλογη της περσινής, όταν είχε φτάσει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως, ξεκίνησε… μέτρια, παραχωρώντας ισοπαλία στη Σέλτικ, σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με πέναλτι (Νιάνγκ 37’), αλλά και με πέναλτι ισοφαρίστηκε (59’). Έτσι, για να συνεχίσει να ελπίζει, θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αποτέλεσμα στη Ρώμη, κάτι που φυσικά δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Εκτός όμως από την ουσία, η ομάδα της Βρετάνης πρέπει ν’ αποφύγει την ήττα και για λόγους γοήτρου. Το τελευταίο διάστημα οι εμφανίσεις της δεν είναι καλές. Παρουσιάζει πολλά «σκαμπανεβάσματα» και μοιάζει να έχει πρόβλημα στο δημιουργικό παιχνίδι. Το αρνητικό σερί των έξι αγώνων χωρίς νίκη έχει φέρει μία μικρή… εσωστρέφεια και μόνο ο βαθμός ή οι βαθμοί απόψε θα το αντιστρέψουν. Το θετικό γι’ αυτήν είναι πως δεν θα πάει σε «σετ» παιχνίδι, αλλά θα επιδιώξει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, κάτι που της ταιριάζει.
Αγωνιστικά Νέα:Ο προπονητής Στεφάν πήρε συνολικά 21 ποδοσφαιριστές μαζί του στη Ρώμη. Η ομάδα είναι ουσιαστικά πλήρης, αφού οι τρεις… μόνιμοι απόντες, δεν επηρεάζουν. Λείπουν οι Μπόι (Α, 0/0, 2/0) και Νιαμσί (Α, 0/0, 2/0), καθώς και ο Σανκό (Ε, 20/3 πέρυσι), που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος. Ερώτημα παραμένει το πώς θα παρατάξει ο νεαρός κόουτς την ομάδα. Μάλλον δεν θα πάει ξανά στο «4-1-4-1» που είχε χρησιμοποιήσει με τη Σέλτικ, αλλά θα πάει στο πιο γνώριμο «5-3-2».
Πιθανή ενδεκάδα:(5-3-2): Μεντί – Μαουασά, Μορέλ, Ζελάν, Ντα Σίλβα, Τραορέ – Μπουριζό, Καμαβινγκά, Γκρενιέ – Νιάνγκ, Ραφίνια.

Εκτίμηση
Ο Ιντζάγκι δεν πρόκειται να το δηλώσει ποτέ δημόσια, αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι σνομπάρει το Γιουρόπα Λιγκ και σίγουρα δίνει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα. Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο ακόμα και για 8 αλλαγές στο αρχικό σχήμα! Αν η Ρεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση θα επιλέγαμε εύκολα το Χ2. Τώρα πιο χαλαρά στο ασιατικό +1 των φιλοξενούμενων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!