22:00 Lyon vs SL Benfica UEFA Champions League

22:00 Lyon vs SL Benfica
Χρωστάει κάτι… η Λυών. Το Σάββατο νίκησε 3-2 εκτός την Τουλούζ, με γκολ στο 95’ και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ. Η επιτυχία της ήρθε κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες του Ντεπάι και του Ντεμπελέ κι όχι τόσο από ομαδική προσπάθεια και συνεργασία. Ακόμη κι έτσι πάντως, ήταν υπερπολύτιμη. Πλησίασε στις θέσεις της Ευρώπης και κέρδισε πολύ σε αυτοπεποίθηση. Έτσι, πηγαίνει ανεβασμένη ψυχολογικά στην αποψινή αναμέτρηση, για να ψάξει τη νίκη, που θα τη βάλει σε θέση «οδηγού» για την πρόκριση. Η διαφορά της με την Μπενφίκα δεν είναι μεγάλη, όπως φάνηκε και στον πρώτο αγώνα, όπου ηττήθηκε με 2-1. Βρέθηκε να χάνει στο 4’, από γκολ του Ράφα Σίλβα, ισοφάρισε στο 70’ με κοντινό πλασέ του Ντεπάι και δέχτηκε 2ο γκολ στο 85’ (Πίτσι), ύστερα από παιδαριώδες λάθος του τερματοφύλακά της, του Λόπες, που έδωσε «ασίστ» στον σκόρερ. Έχει βελτιωθεί λίγο με τον Γκαρσιά στον πάγκο της και ψάχνει μία μεγάλη επιτυχία, που θα της δώσει περαιτέρω ώθηση. Τη… χρωστάει στον κόσμο της και στον εαυτό της.
Αγωνιστικά Νέα:Σε σχέση με την αποστολή του πρωταθλήματος, υπάρχει μία αλλαγή: συγκεκριμένα μένει εκτός ο Τετέ (Α, 9/0, 0/0), που αν και βασικός στη Γαλλία, δεν έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον αντικαθιστά (τουλάχιστον αριθμητικά) ο Ράφαελ (Α, 1/0, 0/0), που είναι μάλλον για να… συμπληρώνει. Παραμένουν τραυματίες ο βασικός Τεριέ (Ε, 9/0, 3/1) κι ο αναπληρωματικός Μάρσαλ (Α, 3/0, 1/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Λόπες – Κονέ, Άντερσεν, Ντεναγιέρ, Ντιμπουά – Τουσάρ, Μέντες, Ρεν Αντελαΐντ, Αουάρ, – Ντεμπελέ, Ντεπάι.
Έβγαλε πολλά ψυχικά αποθέματα κόντρα στη Λυών στο «Ντα Λουζ» (νίκη 2-1), το «κλικ» της αναμέτρησης ο πανηγυρισμός του Πίτσι, με υψωμένο δάκτυλο και επιτακτικό ύφος, λογικά προς τον πάγκο και τον τεχνικό Μπρούνο Λαζ, ο οποίος τον άφησε εκτός ενδεκάδας. Παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη της πρόκρισης, νέα επιτυχία επί γαλλικού εδάφους θα δώσει άλλη τροπή στο γκρουπ. Με νίκη συνέχισε και τις εγχώριες υποχρεώσεις, κερδίζοντας 2-0 τη Ρίο Άβε, σε ματς που ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Λαζ δεν διστάζει να κάνει ροτέισον σε κάθε ματς (σταθερά 3-4 παίκτες), βέβαια, του «βγαίνει», με τα αποτελέσματα να τον δικαιώνουν (7 σερί επιτυχίες). Μάλιστα, έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο 1ος τεχνικός που μάζεψε 27 βαθμούς στις 10 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τους Ρούι Βιτόρια (τη σεζόν 2016-17) και Ζορζ Ζέσους (2012-13).
Αγωνιστικά Νέα:Ο τεχνικός Λαζ αλλάζει πρόσωπα και σχήματα στα τελευταία ματς (το κλασικό 4-4-2 γίνεται κάποιες φορές 4-3-3), προσπαθώντας να δώσει ανάσες σε βασικούς, αλλά και να «ενεργοποιήσει» παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Εκτός ο τραυματίας Ράφα Σίλβα (Μ, 3/1, 7/2), ενώ δεν ταξίδεψαν οι Σάμαρης (Μ, 4/0), Ζίφκοβιτς (Μ.), Κόντι (Α.), Φέισα (Μ, 2/0, 3/0), Κάιο Λούκας (Μ, 1/0, 3/0). Διαθέσιμος ο Ραούλ ντε Τομάς (Ε, 0/0, 6/0), αλλά όχι για ενδεκάδα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Βλαχοδήμος – Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Φρανσίσκο Φερέιρα, Αλεξ Γκριμάλδο – Γκάμπριελ, Φλορεντίνο Λουίς, Πίτσι, Σέρβι – Σεφέροβιτς, Κάρλος Βινίσιους.
Εκτίμηση
Σε εντός έδρας παιχνίδι της Λυών στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ισοπαλία μοιάζει στάνταρ. Αντικειμενικά, το “Χ” συγκεντρώνει κι εδώ πολλές πιθανότητες. Πάντως, πολύ μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης θα παίξει το ποια ομάδα το θέλει περισσότερο. Και η Λυών έχει ένα μεγάλο “θέλω”. Θα την εμπιστευτούμε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!