22:00 Manchester City vs Atalanta Bergamo UEFA Champions League

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας 2-0 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι «σίτιζενς» έχουν φροντίσει να δείξουν από νωρίς ότι δεν έχουν διάθεση να… παζαρέψουν την πρώτη θέση στον όμιλο και στόχος είναι το «τρία στα τρία» στο παιχνίδι με την Αταλάντα. Το Σάββατο, η Σίτι επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Κρίσταλ Πάλας για το πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με «πειραματική άμυνα» και, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Λίβερπουλ, μείωσε στους έξι βαθμούς την απόσταση από την κορυφή. Ο προπονητής Πεπ Γουαρδιόλα δεν θέλησε να μιλήσει για τις πιθανότητες της Σίτι να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, λέγοντας ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η συνεχής βελτίωση των αδυναμιών που έχει η ομάδα. Ακολουθεί το προσεχές Σάββατο το εντός έδρας ματς με την Άστον Βίλα για την Πρέμιερ Λιγκ.
Στο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας αγωνίστηκαν ως σέντερ μπακ οι αμυντικοί χαφ Ρόντρι και Φερναντίνιο. Ωστόσο, τα προβλήματα στην άμυνα λιγόστεψαν και δύσκολα θα συμβεί κάτι ανάλογο, αφού διαθέσιμοι είναι οι σέντερ μπακ Οταμέντι (2/0, 7/1), Στόουνς (0/0, 3/0) και ο μπακ Γουόκερ (1/0, 8/0). Παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμών ο σέντερ μπακ Λαπόρτ (0/0, 4/0) και ο μεσοεπιθετικός Σανέ (0/0, 0/0).
(4-3-3): Έντερσον – Κανσέλο, Οταμέντι, Στόουνς, Μεντί – Ντε Μπρούινε, Ρόντρι, Γκουντογκάν – Μπ. Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ.
Έχει πολλά ακόμα να μάθει σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως αποδείχθηκε και στην ήττα με 2-1 από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Σαν Σίρο» για την 2η αγωνιστική. Ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με τον Σαπάτα στο 28ο λεπτό και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά πλήρωσε τα κενά στην άμυνα, δεχόμενη γκολ στο 41΄και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! Είχε ηττηθεί και στην πρεμιέρα με το βαρύ 4-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντινάμο και έχει δυσκολέψει ακόμα και η 3η θέση. Το περασμένο Σάββατο ήρθε ισόπαλη 3-3 με την Λάτσιο στο «Ολίμπικο» για την 8η αγωνιστική της Serie A και βρίσκεται στην 3η θέση και στο -5 από την κορυφή. Η ομάδα του Γκασπερίνι ήταν φανταστική στο πρώτο ημίχρονο, οπότε και προηγήθηκε 3-0 με δύο γκολ του Μούριελ και άλλο ένα του Γκόμες! Ωστόσο, χαλάρωσε στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσε. Δέχθηκε βέβαια δύο γκολ με πέναλτι, το δεύτερο και καθοριστικό στις καθυστερήσεις, και έχει παράπονα από την διαιτησία. Την Κυριακή φιλοξενεί την Ουντινέζε.
Τραυματίστηκε ο Κολομβιανός επιθετικός και πρώτος σκόρερ, Σαπάτα (2/1, 7/6) σε πρόσφατο αγώνα με την εθνική ομάδα του και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. Εκτός αποστολής επίσης λόγω τραυματισμού οι κεντρικοί αμυντικοί Παλομίνο (1/0, 5/0) και Κερ (0/0, 3/0). Ο μεσοεπιθετικός Ίλιτσιτς (2/0, 7/1) μπήκε ως αλλαγή στον πρόσφατο αγώνα, αλλά τώρα επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.
(3-4-1-2): Γκολίνι – Τολόι, Τζιμσιτί, Μασιέλο – Χάτεμπουρ, Ντε Ρον, Φρόιλερ, Γκόζενς – Γκόμεζ – Ίλιτσιτς, Μούριελ.
Εκτίμηση
Η Αταλάντα υστερεί ποιοτικά της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν συνηθίζει να ακολουθεί την παραδοσιακή ιταλική τακτική της μαζικής άμυνας. Η Σίτι θα πάρει λογικά τη νίκη, έχει αξία να κυνηγήσουμε ένα συνδυαστικό ποντάρισμα όπως άσος + Over 3.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!