22:00 RB Salzburg vs Racing Genk UEFA Champions League Group E

RB Salzburg
Επιτέλους τα κατάφερε! Παρ’ ότι κυριαρχεί στο πρωτάθλημα της Αυστρίας την τελευταία εξαετία, δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποτυγχάνοντας 13 φορές στα προκριματικά. Μοναδική συμμετοχή το 1994 (τερμάτισε 3η σε όμιλο με Αγιαξ, Μίλαν και ΑΕΚ). Πάντως, οι συνεχόμενες παρουσίες της σε ομίλους του Γιουρόπα τα τελευταία χρόνια την έχουν μεγαλώσει σαν ευρωπαϊκό μέγεθος, χαρακτηριστικό είναι πως πρόπερσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στους «16». Όπως αναφέραμε, εντός συνόρων κάνει… πάρτι, ο νέος της τεχνικός, Τζέσε Μαρς, συνεχίζει τη δουλειά από εκεί που την άφησε ο προκάτοχός του, Μάρκο Ρόσε (συνεχίσει στην Γκλάντμπαχ). Η πορεία της μετά από 7 αγωνιστικές είναι αψεγάδιαστη, το σύνολο τερμάτων 34-6 τα λέει… όλα! Την τελευταία αγωνιστική «σκόρπισε» με 7-2 τη Χάρτμπεργκ, παίζοντας με ανάμικτη ενδεκάδα, ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας ντέρμπι με την (άμεση αντίπαλο) Λίντσερ. Ανικανοποίητος ο Αμερικανός τεχνικός, ζητάει βελτίωση στην άμυνα.
Αγωνιστικά Νέα:
Ο κόουτς Μαρς μάς μπέρδεψε πριν από δύο αγωνιστικές, καθώς χρησιμοποίησε σχηματισμό με 3 αμυντικούς, όμως στο τελευταίο ματς επανέφερε το κλασικό 4-4-2. Άλλωστε, με αυτή τη διάταξη είχε δώσει και τις πρόβες τζενεράλε για το Τσάμπιονς Λιγκ, τα φιλικά με τις Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης τον προηγούμενο μήνα. Χωρίς «φρέσκα» προβλήματα, εκτός οι τραυματίες Βάλκε (2ος τερματοφύλακας), Πόνγκρασιτς (αναπληρωματικός στόπερ).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Στάνκοβιτς – Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Βάλτσι – Μιναμίνο, Μπερνέντ, Μουεπού, Σόμποσλαϊ – Χόλαντ, Χουάνγκ.

Racing Genk
Η επιστροφή μετά από οκτώ χρόνια στο «φανταχτερό» Champions League δεν έρχεται σε καλή χρονική συγκυρία για τους περυσινούς πρωταθλητές Βελγίου. Η ήττα (2-1) το Σάββατο από τη Σαρλερουά (με περιορισμένο rotation), κατά την οποία είχε πάντως αρκετά παράπονα από την διαιτησία, αποκάλυψε τις αρκετές αδυναμίες τους. Με 3-1-3 στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, έχουν συγκεντρώσει επτά βαθμούς λιγότερους από την αντίστοιχη χρονική περίοδο στην περυσινή σεζόν τίτλου. «Οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική ιστορία», υποστήριξε ο νέος τεχνικός Φελίς Μααζού που έχει αρκετή δουλειά μπροστά του ιδίως στην άμυνα, όπου οι Λίμπουρχερς κράτησαν το μηδέν στην εστία τους μόλις δύο φορές σε επτά ματς. Αυτή είναι η τρίτη παρουσία σε φάση ομίλων (ακόμα περιμένει την πρώτη νίκη η Γκενκ, έχει 0-7-5) και πρώτη άνευ προκριματικών γύρων.
Αγωνιστικά Νέα:Τουλάχιστον δύο αλλαγές αναμένονται στο αρχικό σχήμα, με τον Μααζού να καταλήγει σε πιο «σφιχτή» μεσαία γραμμή, με δύο αμυντικούς μέσους. Επιστρέφει ο βασικότατος και ηγετικός Σαμάτα (Ε, 6/5) που προφυλάχθηκε λόγω μικροτραυματισμού στο Σαρλερουά, διαθέσιμος και ο βασικός στόπερ Λουκούμι (4/0) που πήρε… ρεπό στο τελευταίο ματς, αμφίβολος ο βασικός εξτρέμ Πέιντσιλ (7/1). Πάγια εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Βούκοβιτς (1 συμμ.) που τραυματίστηκε σοβαρά τον Αύγουστο και δεν δηλώθηκε στη λίστα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Κούκε – Ντε Νόρε, Ντεβάστ, Λουκούμι, Ούρονεν – Χέινεν, Μπέρχε, Πιοτρόφσκι – Ντονγκαλά, Σαμάτα, Μπογκοντά.

Εκτίμηση
Η Σάλτσμπουργκ περίμενε πώς και πώς τη συγκεκριμένη στιγμή, δύσκολα θα επιτρέψει στην Γκενκ, που δεν πείθει στο ξεκίνημα της σεζόν, να της χαλάσει το «πάρτι». Άλλωστε, έχει μετατρέψει την έδρα της σε… φρούριο (αήττητη από το 2016 σε επίσημα ματς). Ενισχύουμε τον «1», επιλέγοντας να σημειωθούν πάνω από 2 γκολ, η επίθεση των «ταύρων» είναι εγγύηση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!