22:00 Rosenborg BK vs PSV Eindhoven UEFA Europa League

Εκεί που πάει να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις εκεί δίνει μια και χύνει την καρδάρα με το γάλα. Η ομάδα του Άιρικ Χόρνελαντ έμεινε στο 0-0 εντός έδρας με την Μπραν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και είδε τη διαφορά της από την 3η Οντ να αυξάνεται και πάλι στους 4 βαθμούς, ενώ απομένουν 7 αγώνες ως το τέλος. Μέτρια εμφάνιση, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πίεσε και έκανε κάποιες φάσεις, ήταν όμως άστοχη και επιπόλαιη στα τελειώματα. Άσχημα ξεκίνησε όμως και την πορεία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στην Αυστρία και γνώρισε δίκαια την ήττα 1-0 από τη Λίντσερ στο ματς της πρεμιέρας. Δεν μπόρεσε να μπει στο ματς σε κανένα σχεδόν σημείο, δεν έκανε φάσεις, έκανε πολλά λάθη και γενικώς έδειξε ανέτοιμη να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 45’, ενώ στην επανάληψη κινδύνευσε σε περισσότερες περιπτώσεις απ’ όσες απείλησε.
Αγωνιστικά Νέα:Μια σημαντική αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης θα έχει σήμερα, καθώς ο τοπ σκόρερ Πολ Αντρέ Χέλαντ μένει εκτός ενδεκάδας. Στη θέση του θα ξεκινήσει ο ανατέλλων αστέρας της ομάδας Μπιορν Μορς Γιόνσεν, που θα έχει δίπλα του τον Ντέιβιντ Ακιντόλα. Κατά τα άλλα, η ενδεκάδα θα είναι ίδια με εκείνη της πρεμιέρας. Ο βασικός αμυντικός Τόρε Ρεγκίνιουσεν (9/0) είναι εκτός με τραυματισμό στον ώμο, ενώ ο βασικός μέσος Άντερς Κονράντσεν (8/5) θα ξεκινήσει από τον πάγκο.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Χάνσεν – Χέντενσταντ, Χόβλαντ, Βάλσβικ, Μέλινγκ – Τρόντσεν, Λούντεμο, Γιένσεν – Ακιντόλα, Γιόνσεν, Αντεγκμπένρο

Κέρδισε δίκαια με 3-2 τη Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα του ομίλου. Ξεκίνησε δυναμικά, με δύο γκολ σε ισάριθμες φορές που απείλησε (19′, 25′), υπέπεσε σε «κουτό» πέναλτι από το οποίο προήλθε το 2-1, για να πάρει εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στο 48′. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο δέχτηκε πίεση και γκολ στο 82′, αλλά κράτησε έως το τέλος. Στο πρωτάθλημα, επιβλήθηκε σχετικά εύκολα 4-0 της Τσβόλε, εκτός έδρας και παρέμεινε στην κορυφή και την ισοβαθμία με τον Άγιαξ, ο οποίος έχει λίγο καλύτερη διαφορά τερμάτων. Βρίσκει ρυθμό το συγκρότημα του Φαν Μπόμελ, με την πάροδο του χρόνου η PSV ανεβαίνει επίπεδο. «Αποκάλυψη» ο φορ Μάλεν, αλλά και ο μεσοεπιθετικός Ιατάρεν, δείχνουν πως έχουν… λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Θυμίζουμε πως στα προκριματικά αντιμετώπισε άλλη μια νορβηγική ομάδα, τη Χάουγκεσουντ. Κέρδισε 1-0 εκτός έδρας, με τη ρεβάνς στο «Philips Stadion» να λήγει 0-0.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Φαν Μπόμελ δήλωσε: «Δεν πρέπει να υποτιμάμε καμία ομάδα. Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι αλλιώς θα περάσουμε δύσκολο απόγευμα», προειδοποίησε. Πρόσθεσε πως οι παίκτες της Ρόζενμποργκ έχουν 5 χρόνια παραπάνω εμπειρία από τους δικούς του, οι οποίοι έχουν μέσο όρο ηλικίας 23 έτη (έναντι 28 των Νορβηγών). Πήρε 22 παίκτες στη Νορβηγία, 4 από τους οποίους θα «κοπούν» λίγο πριν την έναρξη του ματς. Επιστρέφει ο Μήτρογλου (Ε, 2/1, 2/1), σταθερά εκτός οι Περέιρο (Μ, 1/0, 1/0), Λάμερς (Ε, 1/1, 0/0).
Πιθανή ενδεκάδα:
(4-3-3): Ζουτ – Ντάμφρις, Φιρχέφερ, Μπάουμγκαρτλ, Σάντιλεκ – Χέντριξ, Μπέρχβαϊν, Ροσάριο – Ιατάρεν, Μάλεν, Ντόαν

Εκτίμηση
Η Ρόζενμποργκ είχε στόχο να μπει στους ομίλους και να μαζέψει στο ταμείο της χρήματα για την επόμενη σεζόν. Το αν θα συνεχίσει περνάει σε δεύτερη μοίρα. Θα το παλέψει βέβαια, εντούτοις το πρωτάθλημα είναι ο στόχος της, εξ ου και μένει εκτός ο Χέλαντ. Με την καλύτερη ενδεκάδα θα παραταχθεί η Αϊντχόφεν. Λογική επιλογή το να σκοράρουν αμφότερες.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!