22:00 Sevilla FC vs F91 Dudelange UEFA Europa League

Ηγείται του 1ου ομίλου της με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με τελευταίο το νικηφόρο επί του ΑΠΟΕΛ με 1-0. Ο Λοπετέγκι στο ματς αυτό κατέβασε όλους τους αναπληρωματικούς της ομάδας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει δύσκολα, αλλά δίκαια, με το γκολ του Τσιτσαρίτο στο 17’. Αντίστοιχα όμως δύσκολα αλλά με κανονική ομάδα νίκησε εντός έδρας την περασμένη Κυριακή τη Λεβάντε με 1-0. Εκείνο που χαρακτήρισε τους Ανδαλουσιανούς ήταν το υπέρμετρο άγχος τους, με συνέπεια να κάνουν συνεχώς τα εύκολα δύσκολα. Απέναντι στην σκληροτράχηλη Λεβάντε, τη λύτρωση έφερε στο 86’ ο Ντε Γιονγκ (μπήκε αλλαγή στο 72’), που πέτυχε επιτέλους το πρώτο γκολ με τα χρώματα της ομάδος του.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Λοπετέγκι θέλει να έχει την ομάδα φρέσκια για το πρωτάθλημα (υποδέχεται τη Χετάφε), συνεπώς και πάλι το rotation αναμένεται να είναι τεράστιο (με ΑΠΟΕΛ κατά τα 10/11). Μόνος απών υποχρεωτικά είναι ο Πορτογάλος Καρίκο (Α, 7/0). «Σεβόμαστε την αντίπαλό μας. Πέρυσι δημιούργησε προβλήματα σε ισχυρές ομάδες, ενώ φέτος νίκησε εκτός τον ΑΠΟΕΛ. Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα με ταπεινοφροσύνη και με επιθυμία για νίκη για να τελειώνουμε με τη πρόκριση» ανέφερε ο κόουτς των «Ισπαλένσες».
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μπόνο – Πόθο, Κουντέ, Γκόμεθ, Εσκουδέρο – Γκούντελι, Βάθκεθ, Ζορντάν, Λόπες – Μουνίρ, Τσιτσαρίτο
Αυτή τη φορά δεν είχε ούτε την τύχη ούτε την ικανότητα να γυρίσει το ματς κόντρα στην Καραμπάκ και γνώρισε εντός έδρας ήττα με 4-1. Κάκιστο ξεκίνημα, βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 11’, προσπάθησε να απαντήσει, ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική και το χειρότερο είναι πως στο 30’ έμεινε και πάλι εκτεθειμένη και δέχθηκε δεύτερο. Ασύνδετη και μη μπορώντας να βρει ισορροπία στις γραμμές της, έκανε πέναλτι στο 37’ και παραβιάστηκε για 3η φορά η εστία της. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 62’, όταν έμεινε με 10 και στο 69’ δέχθηκε τέταρτο. Το γκολ της τιμής πέτυχε ο Μπερνιέ στο 90+1’. Διατηρεί πάντως ελπίδες πρόκρισης, έχοντας τη νίκη της πρεμιέρας. Στο πρωτάθλημα, μετά από δύο νίκες, γνώρισε την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από τη Φόλα Ες, παίζοντας με βασικούς και παρότι κατάφερε να προηγηθεί στο 38’ με τον Σινάνι. Ισοφαρίστηκε στο 43’, δέχθηκε δεύτερο στο 47’, δεν μπόρεσε να απαντήσει. Βρίσκεται στην 9η θέση, προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.
Αγωνιστικά Νέα:Η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο συνήθως βασικός μέσος Μίκαελ Γκαρός (8/0, 3 αλλαγή) δεν είναι ο μόνος λόγος που δεν μπορεί να παίξει σήμερα το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, αφού στο ματς με τη Φόλα έσπασε το γόνατό του και θα μείνει αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Κατά τα άλλα, ο Μπερτράντ Κρασόν δεν μπορεί να υπολογίζει στον μακροχρόνια τραυματία, έμπειρο αμυντικό, Ρίκι Ντελγάδο.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2) Ζουμπέρτ – Σνελ, Κουλς, Κιρχ, Μπουσουαρί – Ποκάρ, Κλαπ, Στολτς, Μορέν – Σινάνι, Μπερνιέ

Εκτίμηση
Στη θεωρία, δεν υπάρχει σύστημα μονάδων που να μπορεί να μετρήσει την απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες. Ούτε το «γιγαπαρσέκ» μας καλύπτει. Δηλαδή την άκρως επαγγελματική Σεβίλλη από την ημιεπαγγελματική Ντούντελανζ. Το αν γίνονται θαύματα σε τέτοιου είδους αγώνες εξαρτάται από τα πιστεύω του καθενός. Είναι καθαρά θέμα δόγματος.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!