22:00 Shakhtar Donetsk vs Manchester City UEFA Champions League

Με μία σκληρή δοκιμασία ξεκινά η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της νταμπλούχου Ουκρανίας, Σαχτάρ, η οποία για 3η σερί σεζόν θα βρει στον δρόμο της τη Σίτι, του Πεπ Γουαρδιόλα, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από εξαιρετικό σερί στο πρωτάθλημα. Μετρούν «επτά στα επτά» δείχνοντας να έχουν ξεπεράσει το σοκ της απώλειας του Σούπερ Καπ Ουκρανίας, από την Ντιναμό Κιέβου (1-2, με ανατροπή). Πηγαίνουν με ψυχολογία στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ γνωρίζοντας, βέβαια, πως το έργο τους είναι εξόχως δύσκολο κόντρα σε έναν προπονητή που η παράδοση είναι με το μέρος του. Συγκεκριμένα, η Σαχτάρ σε 11 παιχνίδια κόντρα σε ομάδες του Πεπ Γουαρδιόλα και δη στις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Σίτι, μετρά μόλις δύο νίκες και μία ισοπαλία. Χωρίς τον κλινήρη Λουίς Κάστρο στον πάγκο, λοιπόν, η ομάδα του Ντόντεσκ επικράτησε με 4-3 της Ζόρια σε ένα ματς, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 42′. Το “γύρισε” σε 3-2 στο 60′, δέχθηκε το 3-3 στο 86′ και πέτυχε το 4-3 στο 89′!

Αγωνιστικά Νέα:Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Βραζιλιάνο σταρ, Τάισον (ΜΕ, 0/0, 5/3) που χτύπησε στο ματς πρωταθλήματος με τη Ζόρια. Προπονήθηκε την Τρίτη κανονικά, έστω και με κάσκα α λα Τσεχ και σε μήνυμά του στα social media δήλωσε 100% έτοιμος. Αντίθετα εκτός θα είναι ο λογιζόμενος για βασικός, Χοτσόλαβα (Α, 0/0, 3/0) που παραμένει τραυματίας, όπως και ο αναπληρωματικός, Αντρέι Τοτόβσκι (Μ, χωρίς φετινή συμμετοχή). Κανονικά στον πάγκο ο τεχνικός Κάστρο που ξεπέρασε την περιπέτεια υγείας.
Πιθανή ενδεκάδα:
(4-2-3-1): Πιάτοφ – Μπόλμπατ, Κριβτσόφ, Ματβιένκο, Ισμάιλι – Στεπανένκο, Άλαν Πάτρικ – Κονοπλιάνκα, Μάρλος, Τάισον – Τζούνιορ Μοράες.

Στα φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ συγκαταλέγεται και φέτος η Μάντσεστερ Σίτι. Πέρσι αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο από την Τότεναμ στα προημιτελικά. Στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα παρουσιάζει… αρρυθμίες, έχοντας μείνει πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Το Σάββατο έπεσε θύμα… έκπληξης, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από τη νεοφώτιστη Νόριτς. Το προσεχές Σάββατο οι «σίτιζενς» υποδέχονται τη Γουότφορντ. Η Σίτι αντιμετώπισε και πέρσι τη Σαχτάρ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 στο ματς της Ουκρανίας, ενώ επικράτησε με το εμφατικό 6-0 στο Μάντσεστερ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο τραυματισμός του Λαπόρτ (4/0) θα κρατήσει για αρκετούς μήνες εκτός γηπέδων τον Ισπανό σέντερ μπακ και το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας γίνεται μεγαλύτερο, αφού τραυματίστηκε και ο Στόουνς (2/0). Ίσως πάρει ρόλο στόπερ ο μπακ Γουόκερ. Νοκ άουτ παραμένει ο μεσοεπιθετικός Σανέ. Προπονείται κανονικά ο αριστερός μπακ Μεντί, όμως ο Γουαρδιόλα δεν θα βιαστεί να τον ρίξει στη μάχη. Κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής ο μέσος Φόντεν (1/0). Αναμένεται «φρεσκάρισμα» στο αρχικό σχήμα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Έντερσον – Κανσέλο, Γουόκερ, Οταμέντι, Ζιτσένκο – Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρούινε – Μαχρέζ, Ζεσούς, Στέρλινγκ.

Εκτίμηση
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σίτι είναι καλύτερη ομάδα και θα αναζητήσει… αντίδραση, ώστε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την ήττα του Σαββάτου. Όμως, θα έχει σημαντικές απουσίες στην άμυνα και οι Ουκρανοί μπορούν να τη δυσκολέψουν. Δεν υπάρχει αξία στις αποδόσεις του διπλού, σε αντίθεση με αυτές του G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!