22:00 Slovan Bratislava vs PAOK Salonica UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

Αν και «αυτοκτόνησε» στην αρχή της σεζόν με τον αποκλεισμό από τη Σουτγιέσκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Σλόβαν Μπρατισλάβας δείχνει το σοβαρό πρόσωπό της στην αντίστοιχη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τέσσερις σερί νίκες και πλέον βρίσκεται στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Αν και η πρωταθλήτρια Σλοβακίας ήθελε το κάτι παραπάνω εφέτος, το παλεύει μέχρι τέλους. Δεύτερη νίκη με την Ντάνταλκ, αυτήν τη φορά στην Ιρλανδία. Μαγική εικόνα το 3-1. Είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς. Δέχτηκε πίεση, αλλά προηγήθηκε με 1-0 στο «Τάλατ». Πάλι ευκαιρίες ο αντίπαλος, πάλι γκολ η ίδια (33’). Θα είχε αγχωθεί αν μετά το 2-1 (70’), η Ντάνταλκ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο 74’, ο Χόμπαν, ωστόσο, αστόχησε. Ήταν κατηφορικό το γήπεδο. Στο τέλος έγραψε το 3-1 με αντεπίθεση. Και στο πρωτάθλημα είναι φορτσάτη η ομάδα του (πάντα) υπηρεσιακού Γιαν Κοζάκ. Πέντε ματς, πέντε νίκες. Άνετη στο 4-0 επί της Σέρεντ. Σκόραρε 11 γκολ στα τρία τελευταία επίσημα ματς. Είναι δύναμη στην έδρα της.
Σε φουλ φόρμα ο Σπόραρ, ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της ομάδας. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Σλόβαν δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον ΠΑΟΚ. Εκτός λίστας για την Ευρώπη έμεινε ο Μπάιριτς (Μ, 3/1 πρωτάθλημα, 4/0 Ευρώπη), που ήταν από τους καλούς παίκτες της ομάδας μέχρι στιγμής και στο πρωτάθλημα έχει θέση βασικού. Χωρίς απουσίες ο Κοζάκ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που προτιμά το 4-2-3-1 ως αρχικό σχήμα.
(4-2-3-1): Γκράιφ – Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Βέρνον – Ντε Καμπς, Λιούμπιτσιτς – Ρατάο, Χόλμαν, Μόχα – Σπόραρ.
Ακόμα «φωνάζει» για τη διαιτησία με τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ. Ο Άγγλος Πόουσον τον… εκτέλεσε με τρία πέναλτι (αυστηρότατο το τελευταίο) και γενικά δεν άφησε περιθώριο με τη διαιτησία του. Ο Μπίσεσβαρ έβαλε στο σωστό δρόμο τον ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε ένα πέναλτι του Τάντιτς, αλλά στο 2ο ο Σέρβος βρήκε δίχτυα (1-1). Αδράνεια στη συνέχεια στο 2-1 του Ταγλιαφίκο (79’) και άμεσα στο 3-1 (85’ Τάντιτς πέν.). Μείωσε ο Μπίσεσβαρ στο τέλος, αλλά δεν υπήρχε άλλος χρόνος. Αν είχε άλλα 10 λεπτά, ίσως μπορούσε να πετύχει το θαύμα. Στάθηκε όρθιος στην «Άμστερνταμ Αρένα». Πολύ καλή εμφάνιση, δυνατή παρουσία. Με 1-0 στο ημίχρονο θα είχε άλλη τύχη στο παιχνίδι. Σίγουρα, αδικία για τους Θεσσαλονικείς, που συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ και θέλουν φυσικά, όπως και πέρυσι, την πρόκριση στους ομίλους. Ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε ότι αποτελεί μονόδρομο η παρουσία του «Δικεφάλου» στις καλύτερες ομάδες του θεσμού. Την Κυριακή ξεκινά η Σούπερ Λιγκ και υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναιτωλικό.
Χωρίς απρόοπτα ο Φερέιρα. Λογικά θα ποντάρει ξανά στο 4-4-2, σχήμα που προτίμησε και στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ. Ο ίδιος ο Πορτογάλος ανάφερε πως η εικόνα με τους Ολλανδούς, τον «αναγκάζει» να χρησιμοποιήσει στην ουσία τους ίδιους παίκτες. Οι Πέλκας και Ακπόμ παίζουν επιθετικό δίδυμο στο συγκεκριμένο σχήμα. Στο Βόλο έκλεισε ο Μελίσσας (Τ). Εκτός οι Βιεϊρίνια (Α, 26/5 πέρυσι, αρχηγός), Μαουρίσιο (Μ, 20/5), Βέρνμπλουμ (Μ, 11/0). Ο τελευταίος αποθεραπεύτηκε, αλλά «κόπηκε» από την αποστολή.
(4-4-2): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Ζαμπά, Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ – Πέλκας, Ακπόμ.
Εκτίμηση
Σκληρή έδρα διαθέτει η Σλόβαν, που μόνο τυχαία ομάδα δεν είναι. Ο σοβαρός ΠΑΟΚ, όμως, είναι αυτός που μπορεί να βλέπει προς τους ομίλους. Το γεγονός ότι το «διπλό» είναι κατώτερο από την απόδοση του 2.00, μας κάνει εντύπωση. Η ομάδα του Φερέιρα έδειξε επιθετικές αρετές με τον Άγιαξ. Το 2 σε συνδυασμό με το Οver 1,5 μας προσφέρει καλύτερη τιμή.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!