22:00 Sporting Lisboa vs Rosenborg BK UEFA Europa League

Έβγαλε άγχος, αλλά τελικά τα κατάφερε κόντρα στη Λίντσερ, κερδίζοντας 2-1. Πίσω στο σκορ από το 16′, απάντησε με τους Λουίς Φελίπε και Μπρούνο Φερνάντες στην επανάληψη. Πρώτη φετινή επιτυχία στη φάση των ομίλων, παραμένει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Θέλει νέα επιτυχία ο τεχνικός Σιλάς, ο οποίος είδε την ομάδα του να πέφτει θύμα έκπληξης στο Κύπελλο, μένοντας εκτός συνέχειας από την Αλβέρκα (ομάδα 3ης κατηγορίας), καθώς ηττήθηκε με 2-0. Παρατάχθηκε με αλλαγές στη σύνθεσή της, αν και χρειάστηκε κάποια στιγμή να επιστρατευτούν βασικοί, προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση, αλλά… μάταια! Συνεχίζεται η κόντρα των οπαδών με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Φρεντερίκο Βαράντας, μάλιστα υπήρξε ένταση των δύο πλευρών σε αγώνα φούτσαλ του συλλόγου. O τελευταίος επισκέφτηκε την ομάδα στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης. Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την Γκιμαράες.
Αγωνιστικά Νέα:Σύμφωνα με τα όσα έδειξε ο τεχνικός Σιλάς στις τελευταίες προπονήσεις, αναμένεται να επιστρέψουν αρκετοί βασικοί. Σ’ αυτούς συγκαταλέγονται οι Ρενάν, Κόατες, Ματιέ, Βέντελ, Μπρούνο Φερνάντες και Ακούνια. Εκτός οι Νέτο (Α, 2/0, 2/0), Ριστόφσκι (Α.), Μπατάλια (Μ, 1/0), Πλάτα (Μ-Ε. 0/0, 2/0), Φερνάντο (Μ, 18/0 με Σαχτάρ), Καμπράλ (Ε, 1/0). Στην αποστολή ο Πέδρο Μέντες (Ε.), ο οποίος προέρχεται από την U23.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ρενάν – Μπόρχα, Κόατες, Ματιέ, Ακούνια – Ντουμπιά, Βέντελ – Μπρούνο Φερνάντες, Βιέτο, Μπολασί – Λουίς Φελίπε.
Συνεχίζοντας να σκορπάει βαθμούς σε «δικά» της ματς, η ομάδα του Άιρικ Χόρνελαντ έμεινε στο 2-2 εκτός έδρας με την Κρίστιανσουντ και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην προνομιούχο 3η θέση. Καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πήρε προβάδισμα στο 21’ με τον Ντέιβιντ Ακιντόλα, έχασε κάποιες φάσεις για να δεχθεί την ισοφάριση στο 43’. Μπήκε δυνατά στην επανάληψη και ξαναμπήκε μπροστά στο σκορ στο 56’ με τον νεαρό Μπιορν Γιόνσεν, έδειξε να ελέγχει το ματς και να οδεύει προς τη νίκη, δέχθηκε όμως την ισοφάριση στο 84’. Βρίσκεται 4 πόντους πίσω από την 3η Οντ, ενώ απομένουν άλλες 5 αγωνιστικές. Στην Ευρώπη, υπέστη δεύτερη ήττα, χάνοντας εντός έδρας με 4-1 από την Αϊντχόφεν. Το ματς είχε καθαρίσει ήδη στο α’ μέρος, οπότε και δέχθηκε 3 γκολ (14’, 37’, 41’), μείωσε με τον Σάμιουελ Αντεγκμπένρο στο 70’, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 78’. Δύσκολα τα πράγματα αναφορικά με την πρόκριση, με νέα ήττα αποχαιρετά οριστικά.
Αγωνιστικά Νέα:Επιστρέφει από τραυματισμό στο ισχίο ο βασικός επιθετικός Σάμιουελ Αντεγκμπένρο (8/1, 15/4), ενώ σε σχέση με το ματς στο Κρίστιανσουντ, επιστρέφει και ο βασικός μέσος Μάριους Λούντεμο (9/0, 18/0). Στην αποστολή, αλλά διαθέσιμος ως αλλαγή ο μέσος Άντερς Κονράντσεν (9/5, 18/2), που έχει θέματα με τον αχίλλειο. Αμφίβολος δίνεται ο βασικός μέσος Άντερς Τρόντσεν (8/0, 17/0). Στην αποστολή και ο βασικός γκολκίπερ Αντρέ Χάνσεν (10 συμμ., 24 συμμ.), που ξεπέρασε έναν τραυματισμό στο πόδι.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Χάνσεν – Χέντενσταντ, Ρεγκίνιουσεν, Χόβλαντ, Μέλινγκ – Γιένσεν, Λούντεμο, Όσεν – Ακιντόλα, Σέντερλουντ, Αντεγκμπένρο

Εκτίμηση
Η Σπόρτινγκ θα κυνηγήσει με μανία τη νίκη, ώστε να φτιάξει το κλίμα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. «Αφερέγγυα» όσες φορές την προτιμήσαμε σε σημείο και από τη στιγμή που η Ρόζενμποργκ είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τη νίκη (αυτό σημαίνει πως θα παίξει «ανοιχτά»), μας ωθεί στο να προτιμήσουμε τα πολλά τέρματα. Πάμε με το Over 2,5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!