22:00 SSC Napoli vs Liverpool FC UEFA Champions League Group E

SSC Napoli
Πέρυσι έμεινε στην 3η θέση στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ισοβαθμία με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ. Η πρόκριση μάλιστα κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, όταν και ηττήθηκε 0-1 στο Άνφιλντ. Η μοίρα το έφερε λοιπόν έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα φέτος να πάρει εκδίκηση από τους «κόκκινους». Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να επιτευχθεί η πρόκριση στον επόμενο γύρο, σε έναν όμιλο που θεωρείται φαβορί για μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Το προηγούμενο Σάββατο, οι «παρτενοπέι» επικράτησαν με 2-0 της Σαμπντόρια στο «Σαν Πάολο» χάρη σε τέρματα του Μέρτενς στο 13ο και 67ο λεπτό. Δεύτερη φετινή εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, στην μοναδική έξοδό τους ηττήθηκαν με δραματικό τρόπο από την Γιουβέντους. Ο Αντσελότι χαρακτήρισε τη Λίβερπουλ κορυφαία ομάδα της Ευρώπης, αλλά τόνισε πως και η Νάπολι έχει δυναμώσει σε σύγκριση με πέρυσι. Θυμήθηκε επίσης τους δύο χαμένους τελικούς που έχει κόντρα στην Λίβερπουλ, ως παίκτης της Ρόμα και ως προπονητής της Μίλαν.
Αγωνιστικά Νέα:Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο Αλβανός δεξιός μπακ Χίσαϊ (1/0), ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Πολωνός επιθετικός Μίλικ (0/0). Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός Μανωλάς (2/1) έμεινε στον πάγκο στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος. Ο Ιταλός επιθετικός Ινσίνιε (3/2) προερχόταν από έναν μικροτραυματισμό και χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή, πιθανό να γίνει το ίδιο και απόψε.Έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή ο Ισπανός επιθετικός Γιορέντε (1/0) και ο Αντσελότι παραδέχθηκε πως φέτος η ομάδα έχει μεγαλύτερο βάθος.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Καγιεχόν, Φάμπιαν Ρουίθ, Ελμάς, Ζιελίνσκι – Λοσάνο, Μέρτενς.

Liverpool FC
Ούσα η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο κατέκτησε πέρσι κερδίζοντας στον τελικό την Τότεναμ, η Λίβερπουλ ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου της. Είναι κοινό μυστικό πάντως ότι ο πρωταρχικός στόχος φέτος για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι η κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος, το οποίο χάθηκε οριακά πέρσι και οι φίλοι της Λίβερπουλ βρίσκονται στην… αναμονή από το 1990. Μέχρι στιγμής, οι «ρεντς» πραγματοποιούν «αψεγάδιαστη» πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου μετρούν 5 νίκες σε ισάριθμα ματς (το Σάββατο κέρδισαν 3-1 τη Νιούκαστλ με ανατροπή στο σκορ) και βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία, σε απόσταση 5 βαθμών από τον ανταγωνισμό. Την προσεχή Κυριακή η Λίβερπουλ φιλοξενείται από την Τσέλσι.
Αγωνιστικά Νέα:Τραυματίστηκε ο επιθετικός Ορίγκι (4/1) και παρότι εκφράζεται η ελπίδα ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ο παίκτης προς το παρόν δεν υπολογίζεται. Αμφίβολος ο αριστερός μπακ Ρόμπερτσον (5/0), αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί, ο Μίλνερ προβάλλει ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης. Πλησιάζει στην επιστροφή του, όμως δεν θεωρείται έτοιμος ο μέσος Κεϊτά. Παραμένει εκτός δράσης ο τερματοφύλακας Άλισον (1 συμμετοχή), οπότε ο Αντριάν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστία.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Αντριάν – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Εκτίμηση
Πέρυσι το ζευγάρι έδωσε δύο εντός έδρας νίκες με σκορ 1-0, καταρρίπτοντας τα προγνωστικά που ήθελαν παιχνίδια με G/G αλλά και Over 2.5. Φέτος τα δύο συγκεκριμένα σημεία προσφέρονται και πάλι ως φαβορί αλλά με μη ελκυστικές οι αποδόσεις. Στα σημεία νίκης το σετ θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένο, εξ ου και η αξία στη διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!