22:00 Trabzonspor vs FC Basel UEFA Europa League

Ακίνδυνη και δίχως σουτ εντός της αντίπαλης εστίας η Τραμπζονσπόρ στο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Χετάφε, γνώρισε δίκαια την ήττα με 1-0 μέσα στην Μαδρίτη, με το γκολ να σημειώνεται μόλις στο 18’. Καλύτεροι οι Ισπανοί, αν και άστοχοι, με τους Τούρκους να αποδεικνύονται άτολμοι, γλιτώνοντας σε 2-3 περιπτώσεις και από 2ο τέρμα. Στο πρωτάθλημα οι Τούρκοι το Σάββατο επικράτησαν με εμφατικό τρόπο της Μπεσίκτας με 4-1 εντός έδρας, αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πιο απειλητικοί και ειδικά μετά το 1-0 στο 31’, παρόλο που αυτό ήρθε με αυτογκόλ. Στο 42’ το 2-0 και στο 65’ το 3-0 έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο, ενώ παρά τη μείωση στο 79’, οι «μπορντομαβιλέρ» βρήκαν χώρους και σε αντεπίθεση στο 88’ διαμόρφωσαν το 4-1. «Αφήνουμε την Μπεσίκτας και κοιτάμε από σήμερα μόνο τη Βασιλεία», το μήνυμα του κόουτς Καραμάν. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τη Ρίζεσπορ.
Αγωνιστικά Νέα:Για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις αγνοούσε τη νίκη η ομάδα της Τραπεζούντας που με το τρίποντο επί της Μπεσίκτας ξανά έφερε την ηρεμία. Πέρασαν σχεδόν 56 μήνες ( Φεβρουάριος του 2015 ήττα με 0-4 από την Νάπολι) από τότε που έδωσε τελευταία φορά αγώνα εντός έδρας για όμιλο του Γιουρόπα και το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο. Πάντα εκτός ο χαφ Ονάζι (δίχως συμμ.), ο στόπερ Φερνάντες (1/0, 2/0), οι εξτρέμ Ομούρ (4/0, 2/1) και Σάρι (3/0, 3/0) και ο επιθετικός Εκουμπάν (4/4, 3/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Τσακίρ – Περέιρα, Χοσεϊνί, Κάμπι, Νόβακ – Μίκελ, Παρμάκ, Βακαέμε, Σόσα, Αντβιτζάι – Σορλόθ

Ονειρικό ξεκίνημα στον όμιλο, έκανε… πάρτι με καλεσμένη την Κράσνονταρ, την οποία διέσυρε με 5-0. Το 1-0 στο 9’ της έδωσε… φτερά και απειλούσε όποτε ήθελε τη ρωσική άμυνα, πέτυχε το 2-0 στο 40’ και στο 2ο ημίχρονο σημείωσε ακόμα 3 γκολ. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, χαρακτηριστικό είναι πως είχε 19 τελικές! Σε δαιμονιώδη φόρμα, στο πρωτάθλημα πήρε 7 βαθμούς στην «αγγλική εβδομάδα» που ακολούθησε την Ευρώπη, με το «Χ» στο εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις (22/9) να μην θεωρείται κακό αποτέλεσμα. Την Κυριακή έπαιξε με βασικούς κόντρα στη Λουκέρνη και πήρε άνετη νίκη με 3-0, έχοντας πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο φορ Καμπράλ, ο οποίος σημείωσε 2 γκολ, ενώ σκόραρε και ο Αντέμι (μπήκε ως αλλαγή στο 87’) στην επιστροφή του μετά από τραυματισμό. «Τρέχει» αήττητο σερί 8 αγώνων (7-1-0), σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από την αρχή της σεζόν έχει 15 Over σε 16 ματς, εντός και εκτός συνόρων.
Αγωνιστικά Νέα:Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, πέρα, φυσικά, της μακροχρόνιας απουσίας του Φαν Βολφσβίνκελ (Ε, 3/1, 3/0). Ευχάριστο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει η άμεση προσαρμογή του φορ Καμπράλ (1/0, 3/3) στον τεχνικό Μάρσελ Κόλερ, καθώς με την επιστροφή του Αντέμι (Ε, 3/1, 6/6) κάποιος από τους δύο πρέπει να μείνει στον πάγκο, αφού δεν αλλάζει το αγαπημένο του 4-2-3-1.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Όμλιν – Βίντμερ, Κομέρ, Αλντερέτε, Πετρέτα – Τσάκα, Φράι – Στόκερ, Τσούφι, Μπούα – Καμπράλ (Αντέμι)

Εκτίμηση
Σε εξαιρετική κατάσταση η Βασιλεία δείχνει ικανή σήμερα για ένα θετικό αποτέλεσμα αν και αμυντικά δεν πείθει με τη σταθερότητά της. Με ποιότητα αλλά και πολλές απουσίες οι γηπεδούχοι, που επιθετικά έχουν την ικανότητα να σκοράρουν με οποιοδήποτε τρόπο. Πάμε με τα γκολ και το απλό Over σε απόδοση που έχει «κατρακυλήσει» στο 1.85.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!