22:00 Valencia CF vs AFC Ajax UEFA Champions League

Valencia CF

Οι «Τσε» σε μία περίοδο έντονης κρίσης ξεκίνησαν στο θεσμό, με τη νίκη-έκπληξη με 1-0 μέσα στην έδρα της Τσέλσι. Δεν ήταν καλύτεροι των Άγγλων αλλά τυχερότεροι, με αποτέλεσμα να πάρουν το ματς με το γκολ του Ροντρίγο στο 74’. Για τη Βαλένθια ακολούθησαν δύο εντός έδρας ισοπαλίες και η δίκαιη νίκη της στο Μπιλμπάο επί της Αθλέτικ, με 1-0, στον τελευταίο της αγώνα. Στο «Σαν Μαμές» έκανε στο πρώτο ημίχρονο, μακράν το καλύτερο της 45λεπτο για φέτος και δίκαια προηγήθηκε με το γκολ του Τσερίσεφ στο 27’. Στην επανάληψη που η Αθλέτικ ανέβασε απόδοση και το ματς άνοιξε, απειλήθηκε με ισοφάριση σε διπλή ευκαιρία των Βάσκων αλλά θα μπορούσε και να διπλασιάσει στο φινάλε. Ο κακός χαμός ακολούθησε για το γκολ του Τσερίσεφ, με το VAR να δείχνει ότι είναι κανονικό (ήταν) αλλά η τηλεόραση οφσάιντ. Κόσμος μπαινόβγαινε στο VAR, κινητά τραβούσαν φωτό στην αίθουσα, με τη συνέχεια στα δικαστήρια καθώς υποβλήθηκε μήνυση από την Ομοσπονδία προς το τηλεοπτικό κανάλι, για παραπλάνηση του κοινού!
Παρά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο Μπιλμπάο ο Γκαράι (Α, 1/0, 6/0) κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος. Συνεπώς δεν υπάρχουν μεταβολές στο απουσιολόγιο. Οι Γκαμέιρο (Ε, 1/0, 5/2), Κοντογκμπία (Μ, 1/0, 4/0) παραμένουν εκτός, με τον δεύτερο να προλαβαίνει ίσως οριακά το επόμενο ματς πρωταθλήματος. Ο αριστερός μπακ Γκαγιά (1/0, 4/0) θα είναι εκτός για ένα περίπου μήνα, ο Πιτσίνι (Α, 2/0) για 2μιση και ο Κάρλος Σολέρ (Μ, 1/0) για λίγες ακόμα βδομάδες. Κόντρα στην… πρώην ο κίπερ Σίλεσεν.
(4-4-2): Σίλεσεν – Βας, Παουλίστα, Κόστα, Γκαράι ή Ντιακαμπί – Φεράν, Κοκελίν, Γκέδες, Παρέχο – Ροντρίγο, Γκόμες
AFC Ajax
Ήταν καταιγιστικός στην πρεμιέρα των ομίλων, επικρατώντας 3-0 της Λιλ, εντός έδρας. Είχε δοκάρι πριν ανοίξει το σκορ (18′), χρειάστηκε εξαιρετική απόκρουση του Ονάνα, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους σκόραρε για δεύτερη φορά (49′). Ο Ταγλιαφίκο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη (62′), με τη Λιλ να απειλεί μόλις μία φορά (δοκάρι) έως το τέλος. Ιδανική εκκίνηση για τον περσινό ημιφιναλίστ. Στο πρωτάθλημα (με βασικούς), δυσκολεύτηκε το περασμένο Σάββατο, στο 2-0 επί της Γκρόνινγκεν. Χρειάστηκε να μείνει με 10 ο αντίπαλος (73′), για να πετύχει δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών (76′, 79′) και να πάρει πολύτιμο τρίποντο. Μοιράζεται την κορυφή με την Αϊντχόφεν, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στο ξεκίνημα της σεζόν είχε πολλές αδυναμίες στο ανασταλτικό σκέλος, όμως όσο προσαρμόζονται οι Άλβαρες, Μαρτίνες (χρησιμοποιούνται ως αμυντικά χαφ), γίνεται πιο συμπαγής αμυντικά. Έχει «χτίσει» αξιοσημείωτο εκτός έδρας σερί στο Τσάμπιονς Λιγκ (5-7-0).
Η αποστολή απαρτίζεται από 21 παίκτες, τρεις εκ των οποίων θα «κοπούν» λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση. Σε αυτή βρίσκεται ο αμυντικός Μπλιντ (5/0, 8/0, ταξίδεψε στην Ισπανία αργότερα από την υπόλοιπη αποστολή), παρότι έγινε πατέρας χτες. Ο Τεν Χαχ υιοθετεί επιθετική νοοτροπία και ρόλο πρωτοβουλίας ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. «Οι αρχές μας είναι το παν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν υπολογίζονται οι μέσοι Άιτινχ, Λαμπιάντ και ο επιθετικός Μπαντέ, όλοι τους αναπληρωματικοί.
(4-2-3-1): Ονανά – Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο – Μαρτίνες, Άλβαρες – Πρόμες, Φαν ντε Μπέικ, Ζιγές – Τάντιτς
Εκτίμηση
Σωστά ο μπουκ δίνει στον Άγιαξ αυξημένες πιθανότητες νίκης διότι έχει πλέον συνέλθει δίχως να έχει σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, στο ανασταλτικό σκέλος. Στη Βαλένθια, η σταθερότητα στην άμυνα και γενικά στην απόδοση της, είναι άγνωστη λέξη. Θα δώσουμε προβάδισμα στην ολλανδική ομάδα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!