22:00 Valencia CF vs Lille OSC UEFA Champions League

Valencia CF vs Lille OSC
Στη 3η θέση του 8ου ομίλου με 4 βαθμούς βρίσκονται οι «Τσε», που προέρχονται από το 1-1 που απέσπασαν στη Γαλλία. Λίγα πράματα στο πρώτο ημίχρονο, με καλύτερη φάση ένα δοκάρι των Γάλλων, ενώ από πλευράς Ισπανών μία δύο προσεγγίσεις στην αντίπαλη περιοχή χωρίς αποτέλεσμα. Στο 63΄στη πρώτη σπουδαία φάση της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος, η Βαλένθια σε αντεπίθεση άνοιξε το σκορ με τον Τσερίσεφ. Από κει και μετά η Λιλ άρχισε να πιέζει ασφυκτικά, η Βαλένθια στο 83’ έμεινε με δέκα παίκτες και τελικά στο 95’ με τρομερό σουτ του Ικονέ, δέχτηκε την ισοφάριση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα, προέρχεται από το 2-1 που απέσπασε στην Εσπανιόλ. Πολύ μέτρια η ομάδα του Θελάδες στο πρώτο μέρος, δέχτηκε τη πίεση με συνέπεια στο 31΄να παραβιαστεί η εστία της με πέναλτι. Αλλαγή σκηνικού όμως στην επανάληψη, με τους «Τσε» πολύ καλύτερους, έκλεισαν την Εσπανιόλ, ισοφάρισαν με εύστοχο πέναλτι του Παρέχο στο 69’ και μετά πήραν το ματς με έξοχη κεφαλιά του Γκόμες στο 80’.
Αγωνιστικά Νέα:Στη Βαλένθια με ένα στόμα και μία ψυχή δηλώνουν πως ο αγώνας είναι ο κρισιμότερος της τρέχουσας σεζόν, του έχουν δώσει χαρακτήρα «τελικού». Παραμένουν τα προβλήματα τραυματισμών σε σχέση με το πρωτάθλημα αφού εκτός είναι ξανά οι Κοκελίν (Μ, 3/0, 10/0), Σολέρ (Μ, 1/0, 4/0), Σομπρίνο (Ε, 1/0, 4/1), Γκέδες (Μ, 2/0, 6/0, εκτός για δύο μήνες) και ο Πιτσίνι (Α, 0/0, 2/0), που θα απουσιάσει για καιρό ακόμα, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ντιακαμπί (Α, 3/0, 6/0). Επιστρέφει ο Γκαμέιρο (Ε, 2/0, 7/2).
Πιθανή ενδεκάδα: (4-4-2): Σίλεσεν – Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά – Κοντογκμπία, Τσερίσεφ, Τόρες, Παρέχο – Μορένο, Γκόμες
Τελευταία ευκαιρία για κάτι καλό στην Ευρώπη. Το Σάββατο έχασε 2-1 εκτός από τη Μαρσέιγ. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, όμως κρίθηκε με δύο παράξενες φάσεις: στην πρώτη «τράκαρε» ο τερματοφύλακάς της, ο Μενιόν, μ’ έναν αμυντικό του, του έφυγε η μπάλα από τα χέρια κι ο Σανσόν σκόραρε (1-0), στη δεύτερη, ύστερα από… καραμπόλες στην περιοχή της, η μπάλα χτύπησε στον ώμο του Γκάμπριελ, από εκεί στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα της (2-0). Μείωσε (Σουμαορό 82’), αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Όταν φεύγει από το γήπεδό της δεν νικάει, είτε παίζει καλά είτε όχι. Αυτό ισχύει σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Στην Τσάμπιονς Λιγκ εξάλλου, δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο ως τώρα, εκτός από τη μαχητικότητα που έβγαλε στο β’ μέρος της προηγούμενης αναμέτρησης με τις «νυχτερίδες». Το μειονέκτημα είναι πως, για να διατηρήσει ελπίδες, έστω και στο Γιουρόπα, πρέπει να πάρει αποτέλεσμα. Όμως εκτός, δεν ξέρει να παίζει επιθετικά. Θα ψάξει ό,τι καλύτερο μπορεί και πάλι με αντεπιθέσεις.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Κριστόφ Γκαλτιέ έχει αφήσει τον τελευταίο καιρό το «4-2-3-1», με το οποίο πορεύτηκε σχεδόν αποκλειστικά έως τα μέσα Οκτωβρίου και υιοθετεί το «4-3-4». Με αυτό παρέταξε την ομάδα στην πρώτη αναμέτρηση με τη Βαλένθια, αλλά και στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος. Σε ό,τι αφορά τους απόντες, γνωστοί τραυματίες, εδώ και καιρό, οι Ρενάτο Σάντσες (Μ, 4/0, 2/0) και Γουεά (Ε, 2/0, 0/0). Ο Οσιμέν (Ε, 12/7, 3/1), που το Σάββατο έπαιξε μόνο 25 λεπτά, λογικά θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-3): Μενιόν – Φόντε, Τζαλό, Σουμαορό – Σουμαρέ, Αντρέ, Μανταβά, Τσέλικ – Ικονέ, Γιαζίσι, Οσιμέν.
Εκτίμηση
Στη Βαλένθια αντιμετωπίζουν το ματς ως το κρισιμότερο της σεζόν και έτσι είναι αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τους Γάλλους με τη διαφορά όμως ότι εκτός έδρας χάνονται εντελώς. Οριακό φαβορί οι Ισπανοί.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!