22:15 SC Braga vs CD Santa Clara Portugal Primeira Liga

Είναι καλά και το δείχνει! Νίκη 2-1 στην έδρα της Μπεσίκτας την περασμένη Πέμπτη και προβάδισμα στο γκρουπ για πρόκριση στην επόμενη φάση. Προηγήθηκε με τον φορμαρισμένο Ρικάρντο Ορτα στο 38′, το 1-1 στο 71′, σώθηκε από πέναλτι στο 74′, «έκλεψε» τους τρεις βαθμούς στο 80′ με τον Ουίλσον Εδουάρδο. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Ρικάρντο Ορτα έχει 6 γκολ σε ισάριθμα ματς στο Γιουρόπα, αλλά στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν έχει ανοίξει ακόμη λογαριασμό. Με 6-2-0 στα 8 τελευταία επίσημα ματς (ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης), υπάρχει πλήρης ικανοποίηση από τεχνικό τιμ και διοικούντες. Μόνο νίκη κόντρα στη Σάντα Κλάρα ζήτησε ο προπονητής Ρικάρντο Σα Πίντο, ώστε να κερδίσει έδαφος στη βαθμολογία, τη στιγμή που σε τρεις μέρες δοκιμάζεται στην έδρα της Μποαβίστα (δεν θα χρειαστεί να διανύσει πολλά χιλιόμετρα, καθώς το Πόρτο βρίσκεται σχετικά κοντά από τη βάση της).
Αγωνιστικά Νέα:Η εξαιρετική παρουσία του Ουίλσον Εδουάρδο (Μ-Ε, 4/0), ίσως αναγκάσει τον τεχνικό Ρικάρντο Σα Πίντο να τον ξεκινήσει βασικό. Αντιθέτως, δεν υπολογίζονται οι Τορμενά (Α, 1/0), Λούκας Κούνια (Α, 2/0), Σάντας (Μ.), Φρανσέρτζιο (Μ, 4/1) και Χασάν (Ε, 6/1), οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Αμφίβολοι οι Κλαουντεμίρ (Μ, 5/0), Μουρίγιο (Ε, 5/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Ματέους – Ρικάρντο Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Πάμπλο, Σικέιρα – Ζοάο Παλίνια, Ζοάο Νοβάις, Αντρέ Ορτα, Γκαλένο – Ρικάρντο Ορτα, Παουλίνιο.
Μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ (χωρίς βαθμό σε δύο ματς), ωστόσο δεν έπεσε θύμα έκπληξης στο Κύπελλο, κερδίζοντας εκτός έδρας την Ολιβεϊρένσε (3-0). Σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο, παρατάχθηκε άλλωστε με επτά βασικούς, βρήκε δίχτυα με τους Τιάγκο Σαντάνα, Μπρούνο Λάμας και Ζοάο Αφόνσο. Βαθμολογικά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, βέβαια, καλείται να βελτιώσει τον τομέα του σκοραρίσματος, καθώς συγκαταλέγεται στις χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας. «Ένα γρήγορο γκολ στην Μπράγκα, θα μας οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο βασικός φορ Τιάγκο Σαντάνα. Υπό δύσκολες συνθήκες έγιναν οι τελευταίες προπονήσεις (καταρρακτώδη βροχή στις Αζόρες). Με αρνητικό πρόσημο η παράδοση κόντρα στην Μπράγκα. Την Πέμπτη αντιμετωπίζει εντός τη Σετούμπαλ, κάτι που σημαίνει πως θα προλάβει να κάνει οριακά δύο προπονήσεις, και αυτό γιατί λογικά θα πάρει το αεροπλάνο για την Πόντα Ντελγάδα (νήσοι Αζόρες) το πρωί της Τρίτης.
Αγωνιστικά Νέα:Επτά ράμματα στο κεφάλι έκανε ο Φάμπιο Καρντόσο (Α, 7/0), ύστερα από χτύπημα αντιπάλου (Βίτορ Μπαστός), ωστόσο θα πάρει κανονικά θέση στο αρχικό σχήμα. Πέραν τούτου, δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα και ο τεχνικός Ζοάο Ενρίκες θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Δεν επηρεάζει η απουσία του Αντερσον Καρβάλιο (Μ, 16/0 πέρσι), ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει τον Ιανουάριο.
Πιθανή ενδεκάδα:(5-3-2): Μάρκο Περέιρα – Σέζαρ, Φάμπιο Καρντόσο, Ζοάο Αφόνσο, Πάτρικ, Καντέ – Οσάμα Ρασίντ, Φρανσίσκο Ράμος, Γκιγιέρμε Τσετίνε – Λίνκολν, Τιάγκο Σαντάνα.

Εκτίμηση
Η Μπράγκα έχει βρει ρυθμό και «τρέχει» αήττητο σερί 8 αγώνων (σε όλες τις διοργανώσεις). Δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει κι άλλους βαθμούς εντός έδρας, γι’ αυτό και αναμένεται να ασκήσει πίεση από νωρίς στη Σάντα Κλάρα. Η φιλοξενούμενη υστερεί σε παράδοση, ενώ προβληματίζει έντονα στο σκοράρισμα. «Άσος και Over 1,5» η επιλογή μας.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!