22:15 Vitória Setúbal vs CD Tondela Portugal Primeira Liga

Vitória Setúbal
Παραμονή στο φινάλε την περσινή περίοδο, χρειάστηκε να κερδίσει την Τσάβες την προτελευταία αγωνιστική για να αποφύγει τις περιπέτειες. Το εντυπωσιακό ήταν πως είχε απόλυτη ισορροπία στις επιδόσεις της σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις (4-6-7). Με τον Σάντρο Μέντες για ακόμη μία χρονιά στο τιμόνι της, στα αποδυτήρια δεν ακούγεται τίποτα άλλο πέρα από άνετη παραμονή (και φέτος). Απέκτησε συνολικά 7 παίκτες, ενώ διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του περσινού κορμού. Κέρδισε το χειροκρότημα στα φιλικά προετοιμασίας, καθώς δεν ηττήθηκε σε κανένα ματς (2-3-0), ενώ ακολούθησε και η νίκη – πρόκριση στο Λιγκ Καπ επί της Μορεϊρένσε (έπαιζε μάλιστα με παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά). Το αστείο της υπόθεσης είναι πως η Ομοσπονδίας τής επέβαλε τιμωρία 2.040 ευρώ, για παρατυπίες (προφανώς ξεπέρασαν το χρονικό όριο) στο πότισμα του αγωνιστικού χώρου στο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα! Ακόμη γελάνε οι διοικούντες…
Οι Αλεξ Φρέιτας (E. 11/0 πέρσι) και Αντρέ Πεδρόσα (Μ. 3/0 πέρσι) αναρρώνουν από μακροχρόνιους τραυματισμούς, ενώ ο Νούνο Πίντο (Α. 11/0 πέρσι) δεν είναι σε θέση να βγάλει πλήρες πρόγραμμα προπόνησης και κόπηκε από την αποστολή. Ιδια κατάληψη για τον κλινήρη Φρέντερικ Μεντί (Ε. 28/4 πέρσι). Πέρα απ’ αυτά τα τρία προβλήματα, ο τεχνικός Σάντρο Μέντες θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
(4-4-2): Μακαρίτζε – Μανό, Αρτούρ Ζορζ, Βάσκο Φερνάντες, Σίλβιο – Σεμέδο, Νούνο Βαλέντε, Καρλίνιος, Εμπερ Μπέσα – Χαχαντί, Ζεκίνια (Χιλντεμπέρτο).
CD Tondela
Χρονιά γεμάτη άγχος η περσινή, κακό ποδόσφαιρο, αλλά και με εξασφάλιση της παραμονής την τελευταία αγωνιστική. Κέρδισε την Τσάβες με 5-2 και την… έστειλε στη 2η κατηγορία. Αλλαγή σκυτάλης στα αποδυτήρια, με τον Νάτσο Γκονζάλες να παίρνει τη θέση του Πέπα. Για τον νεοφερμένο Ισπανό προπονητή έγινε αρκετή κουβέντα από τον Τύπο της χώρας, σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να αντέξει σε ομάδα με απαιτητικούς στόχους, δεδομένου πως δεν έχει εργαστεί ξανά στο παρελθόν σε ομάδα 1ης κατηγορίας. Αποκτήθηκαν συνολικά 12 παίκτες (καλύπτουν όλες τις θέσεις), ενώ έφυγαν οι Τομανέ (Ε. 31/12), Ζοαζίνιο (Α. 34/0), Πένια (Μ. 32/1), Νταβίντ Μπρούνο (Α. 22/1), όλοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο την περσινή σεζόν. Με αρνητικό πρόσημο ο απολογισμός στα φιλικά προετοιμασίας (0-3-2), ενώ παράλληλα απέτυχε να κερδίσει τη ξεπεράσει το εμπόδιο της Πεναφιέλ στον 2ο γύρο του Λιγκ Καπ (ήττα 1-0), με συνέπεια να μείνει εκτός συνέχειας.
Θα λείψουν καιρό οι Ρικάρντο Αλβες (Α. 11/0 πέρσι) και Ζοάο Ρέις (3/0 πέρσι), καθώς κουβαλούν τραυματισμό. Στη λίστα των απόντων μπήκαν και οι Μανού Σάντσες (Α. 28/3 με Σεβίλλη Β’) και Πίτε (Μ. 19/3). Εκτός επιλογών του προπονητή Νάτσο Γκονζάλες βρίσκονται οι Ζοάο Βάσκο (Ε. 34/14 με Μπενφίκα Καστ.) και Ζοάο Μέντες (M. 4/0). Ετοιμοι οι Ζοάο Πέδρο (Μ. 14/1 πέρσι), Τόρο (Ε. 12/2 με Ακαδέμικα).
(4-3-3): Κλαούντιο Ράμος – Μούφι, Φιλίπε Σαμπάιο, Γιοάν Ταβάρες, Φιλίπε Φερέιρα – Ζοάο Πέδρο, Ζακίτε, Πέπελου – Μουρίγιο, Σαβιέ, Καστίγιο.
Εκτίμηση
Η Σετούμπαλ έκανε καλή προετοιμασία, δείχνοντας καλό πρόσωπο σε φιλικά και Λιγκ Καπ. Εχει την τάση να μπαίνει δυνατά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τον… αέρα της Τοντέλα (2-1-0 στο «Μπονφίμ»). Οι φιλοξενούμενοι προβλημάτισαν στο Λιγκ Καπ, έχουν αγωνιστικά κενά και θεωρούμε πως δεν θα γλιτώσουν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!