22:30 Vitória Setúbal vs SC Braga Portugal Primeira Liga

Δεν είχε τόσο άσχημη παρουσία στο Μπαρσέλος, προσπάθησε να φτιάξει κάποιες καταστάσεις στα καρέ της Ζιλ Βιθέντε, ήταν όμως άστοχη στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μείνει στο ισόπαλο 0-0. Ελάχιστες οι φορές που απειλήθηκε, στη μοναδική αξιόλογη περίπτωση για γκολ των γηπεδούχων, ο Γεωργιανός τερματοφύλακας Μακαρίτζε δήλωσε «παρών». Δίχως νίκη μέχρι στιγμής και με σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα (έχει να θυμάται μόνο το γκολ στη νίκη 1-0 επί της Μορεϊρένσε στο Λιγκ Καπ στις 3 Αυγούστου), αναμενόμενα παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα και ψάχνει την πρώτη της νίκη προκειμένου να «ανασάνει». Έχει την τάση να «φορτώνεται» με κάρτες (18 κίτρινες και μία κόκκινη έως τώρα!), δείγμα του αρέσκεται σε δυναμικό στυλ παιχνιδιού. Ακολουθεί πάλι εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Πορτιμονένσε. Στο Λιγκ Καπ κληρώθηκε με Μπενφίκα, Γκιμαράες και Κοβιλιά (Β’ κατηγορία).
Αγωνιστικά Νέα:Απέκτησε τον φορ Ναμπίλ Γκιλάς (τα τελευταία χρόνια πάλευε να βρει τον εαυτό του στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Γκεζτέπε, πίσω σε αγωνιστική κατάσταση) και τον Ζουμπάλ (Α, 13/0 με Μποαβίστα). Παραχώρησε στη Φατιμά τον Ντιόγκο Σόουζα (Α.). Εκτός οι Αντρέ Πεδρόσα (Μ, 3/0 πέρσι), Αλεξ Φρέιτας (Ε, 11/0 πέρσι), Μεντί (Ε, 28/4 πέρσι). Στις υπηρεσίες του Σάντρο Μέντες ο Ζοάο Μέιρα (Α, 13/0 με Κονκόρντια).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-1-4-1): Μακαρίτζε – Μανό, Αρτούρ Ζορζ, Μπρούνο Πιρές, Σίλβιο – Σεμέδο – Ζεκίνια, Νούνο Βαλέντε, Εμπερ, Χιλντεμπέρτο Περέιρα – Χατσαντί.

Έπεσε πάνω στη «διψασμένη» Μπενφίκα και βγάζοντας σημάδια κόπωσης, αλλά και αποδιοργάνωσης, ηττήθηκε εύκολα 4-0. Πίσω στο σκορ από το 25′ (με πέναλτι), με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου έγινε το 2-0, τα άλλα δύο τέρματα ήρθαν με αυτογκόλ (οι αμυντικοί Μπρούνο Βιάνα και Ρικάρντο Εσγκάιο προσπάθησαν να διώξουν και άθελα τους έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα). Δεύτερη φετινή ήττα πρωταθλήματος, πέρα από το (πειστικό) τρίποντο της πρεμιέρας με τη Μορεϊρένσε δεν έχει άλλη επιτυχία, με συνέπεια να χάνει διαρκώς έδαφος στη βαθμολογία. Βέβαια, αναμένεται μεγαλύτερη επιβάρυνση, καθώς ακολουθεί ματς για το Γιουρόπα Λιγκ (με τη Γουλβς στην Αγγλία), ενώ εν συνεχεία παίζει και στο Λιγκ Καπ (κληρώθηκε σε όμιλο με Μαρίτιμο, Πάκος Φερέιρα και Πεναφιέλ). Απέκτησε τους Ουάλας (Α, 16/0 πέρσι με Λάτσιο) και Ούτσε Ακμπό (Μ, 16/0 πέρσι με Βαγεκάνο και Σταντάρ Λιέγης, βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση).
Αγωνιστικά Νέα:Σίγουρα εκτός αποστολής ο Ραούλ Σίλβα (Α, 15/1), που αναρρώνει από παλαιότερο τραυματισμό. Δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο ματς λόγω ενοχλήσεων οι Ουίλσον Εδουάρδο (Μ-Ε, 2/2) και Τορμενά (Μ, 1/0), ωστόσο ανέκαμψαν και είναι πλέον στην κρίση του Ρικάρντο Σα Πίντο αν θα χρησιμοποιηθούν στο αρχικό σχήμα. Στα «πιτς» για αρκετές εβδομάδες ο Τιάγκο Σα (Τ, 31/0 πέρσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Ματέους – Ρικάρντο Εσγκάιο, Λούκας Κούνια, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα – Φρανσέρτζιο (Γκαλένο), Ζοάο Νοβάις, Ζοάο Παλίνια, Αντρέ Ορτα – Κόκα, Ρικάρντο Ορτα.

Εκτίμηση
Η Μπράγκα εκπλήρωσε τον στόχο του Γιουρόπα Λιγκ (μπήκε στους ομίλους), ώρα να αφοσιωθεί και στο πρωτάθλημα. Εύκολο εμπόδιο η Σετούμπαλ, η οποία προβληματίζει έντονα στο επιθετικό κομμάτι. Η σοβαρή Μπράγκα δεν θα έχει πρόβλημα να διευρύνει την ευνοϊκή παράδοση με τη Βιτόρια.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!