England Championship

LEEDS v NOTT’M FOREST:Ποδόσφαιρο κατοχής έπαιξε στο Μπρίστολ η Λιντς κι έδειξε από την πρεμιέρα της στην Τσάμπιονσιπ γιατί θέλει να είναι το αφεντικό στην κατηγορία και να πανηγυρίσει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι: Την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα καθισμένος στο σκαμπό του είδε τα παγόνια να περνούν με 3-1 από το Άστον Γκέιτ. Μόνο το τρίτο γκολ της Λιντς ήρθε από αντεπίθεση, η οποία ήταν τέλεια οργανωμένη. Μπορεί ο Πάμπλο Ερνάντεθ να είχε γκολ και ασίστ στα δύο πρώτα γκολ, αλλά ο δαιμόνιος Τζακ Χάρισον που πέτυχε το τρίτο ήταν ο MVP. Ό,τι καλό ξεκινούσε ήταν από τα πόδια του, από την αριστερή πλευρά. Ο Κασίγια αποτελεί εγγύηση για την εστία, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό χτίζεται από τον άσο. Ο διαιτητής χάρισε μια κόκκινη γι’ αγκωνιά στον Μπάμφορντ, πριν αυτός κάνει το 2-0. Πρώτο ματς στη σεζόν μπροστά στο κοινό της και η Λιντς δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι άλλο εκτός από τη νίκη στο «Έλαντ Ρόουντ».

Ο Κασίγια είναι το νούμερο ένα στη θέση του γκολκίπερ της Λιντς αδιαμφισβήτητα. Μέσα στην εβδομάδα πήρε και τον 19χρονο Γάλλο, Ιλάν Μεσλιέ, από τη Λοριάν για μπακ-απ. Έχασε όμως τον Ρουφ, ο οποίος πωλήθηκε στην Άντερλεχτ αντί 8 εκατ. ευρώ. Δεν είναι μια απλή απώλεια. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών της περασμένης σεζόν με 15 γκολ σε 34 ματς. Εξέτισε ο Μπεράρντι (Α.), εκτός είναι οι τραυματίες Έιλινγκ (Α.) και Ρόμπερτς (Ε.), αμφίβολος ο μέσος Σάκλετον.
(4-1-4-1): Κασίγια – Ντάλας, Γουάιτ, Κούπερ, Ντάγκλας – Φίλιπς – Πάμπλο Ερνάντεθ, Φόρσο, Κλιχ, Χάρισον – Μπάμφορντ
Η Νότιγχαμ δεν ήταν καλή στην πρεμιέρα και η ήττα (1-2) από τη Γουέστ Μπρομ ήταν πέρα έως πέρα φυσιολογική. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους ρεντς, καθώς άνοιξαν το σκορ στο όγδοο λεπτό με το μακρινό σουτ του Κας. Δεν κατάφεραν όμως να επιβληθούν των αντιπάλων τους, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν εντός έδρας. Η ομάδα του Λαμουσί έχασε τη μάχη του κέντρου, αν και η ευθύνη για τα δύο γκολ έχει ονομεταπώνυμο. Ο Αριάνετ Μούριτς, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι, τα… έπνιξε και τα δύο. Η προσπάθεια αντίδρασης στην ανατροπή σπασμωδική. Μια κεφαλιά του Γκρέιμπαν όλη κι όλη, αν και ο συγκεκριμένος ήταν ο μόνος της Φόρεστ που πάλεψε, προσπάθησε να κάνει κάτι. Ο Λαμουσί γνωρίζει ήδη ότι έχει πολλά ν’ αλλάξει για το δεύτερο ματς της σεζόν.
Προχώρησε σε μεταγραφή, αποκτώντας τον Καρλ Τζένκινσον. Η Νότιγχαμ κατέβαλε το ποσό των 2.2 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ για να κάνει δικό της τον 27χρονο Άγγλο δεξιό μπακ. Μάλιστα, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο «Έλαντ Ρόουντ». Ήρθαν και οι Σαμπά (Τ, Καέν), Μπόστοκ (Μ, Τουλούζ). Εκτός είναι οι γνωστοί απόντες τελευταία Χέφελε (A.), Ζοάο Καρβάλιο (Μ.) και Νταρίκουα (Α.), ενώ αμφίβολος είναι (δύσκολα θα παίξει) ο Μπεναλουάν (Α.).
(4-1-4-1): Μούριτς – Τζένκινσον, Ντόουσον, Γουόραλ, Ρόμπινσον – Σεμέδο – Γουότσον, Κας, Τιάγκο Σίλβα, Αντόμα – Γκρέιμπαν
Εκτίμηση
Η Λιντς είναι το ακλόνητο φαβορί για το 2/2, καθώς η νίκη προσφέρεται στο 1.50. Εάν θέλουμε να πάμε σε πιο ειδικά bets, καλό θα ήταν το να μη δεχθεί γκολ η γηπεδούχος, όπως και για πρώτος (6.00) ή anytime (2.70) σκόρερ ο Τζακ Χάρισον.

BIRMINGHAM v BRISTOL CITY:Δεν έχει ξεκινήσει καλά η Μπέρμιγχαμ. Η νίκη στην πρεμιέρα στην έδρα της Μπρέντφορντ (1-0) ξεγέλασε κάπως, γιατί βέβαια η εικόνα του ματς ήταν εντελώς διαφορετική. Η ομάδα του Κλοτέτ βρήκε μια κεφαλιά από το πουθενά, μια αληθινή έμπνευση του Πέντερσεν και με σύμμαχο τα δύο δοκάρια, τον διαιτητή που έκλεισε τα μάτια σε δύο καραμπινάτες περιπτώσεις πέναλτι, αλλά και την αστοχία των γηπεδούχων, έφυγε με το τρίποντο. Έτσι η βαριά εκτός έδρας ήττα και ο αποκλεισμός για το Λιγκ Καπ από την Πόρτσμουθ – ομάδα μικρότερης κατηγορίας – δεν προκαλεί ουδεμία έκπληξη. Ο Καταλανός τεχνικός έχει χρόνια ως βοηθός, ως πρώτος προπονητής όμως όχι. Μπορεί να έχει στο πλάι του τον Πάκο Ερέρα, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά κι αν το καράβι δεν αλλάξει γρήγορα πορεία θα πέσει στα βράχια. Η ομάδα δείχνει να μην έχει σχέδιο. Να μην πείθει ότι μπορεί να πάρει αυτό που θέλει. Τουλάχιστον αυτήν την εικόνα μας άφησε στα δύο πρώτα της ματς.

Αμετανόητος για το γεγονός ότι έκανε εννιά αλλαγές κόντρα στην Πόρτσμουθ, κάτι που οδήγησε στον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ εμφανίστηκε ο Πεπ Κλοτέτ. «Δεν μετανιώνω. Βρήκαν χρόνο συμμετοχής νέα παιδιά που θέλουμε να τ’ αναδείξουμε και να πάρουν παιχνίδια», υποστήριξε. Δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το ματς στο Μπρέντφορντ. Στην Μπέρμιγχαμ δεν είναι θέμα τα πρόσωπα, αλλά η φιλοσοφία αυτή τη στιγμή. Εκτός οι γνωστοί, Κίφτενμπελντ (Μ.), Γκράουντς (Α.) και Κεϊτά (Α.).
(5-4-1): Καμπ – Κόλιν, Ντιν, Ρόμπερτς, Πέντερσον, Σέντον – Μαγκόνα, Γκάρντνερ, Ντέιβις, Κρόουλι – Γιούτκιεβιτς
Η Σίτι γνώρισε ήττα με κάτω τα χέρια από τη Λιντς στην πρεμιέρα (1-3). Βέβαια, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Λες και δεν έπαιζε στο Μπρίστολ, αλλά στο «Έλαντ Ρόουντ». Έχασε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου από τα «παγόνια», τους άφησε την μπάλα και περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο. Δεν έπεισε σε κανένα σημείο του ματς ότι δικαιούται να πάρει κάτι και το αποτέλεσμα ήταν εντελώς φυσιολογικό. Μάλιστα, στο διάστημα που ανέλαβε για λίγο τα ηνία του ματς κι αποφάσισε να πάει σε σετ παιχνίδι, δέχθηκε αντεπίθεση, που τεχνικό επιτελείο και παίκτες της Μπρίστολ θα πρέπει να δουν το ριπλέι για ν’ αντιληφθούν πώς πιάστηκαν στον ύπνο για να σκοράρει ο Χάρισον. Κι αν με τη Λιντς η διαφορά ποιότητας ήταν οφθαλμοφανής, όλοι στην ομάδα γνωρίζουν ότι είναι η ευκαιρία τους να εκμεταλλευτούν το κακό μομέντουμ της Μπέρμιγχαμ. Τα highlights από τη νίκη στο Μπρέντφορντ είναι αρκετά για να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία τους παίκτες του Τζόνσον.
O Λι Τζόνσον στήριξε τους παίκτες του παρά το ασθενικό ξεκίνημα στη σεζόν. Ο Άγγλος τεχνικός είδε να έρχεται μέσα στην εβδομάδα ο Πορτογάλος δεξιός μπακ, Πέδρο Περέιρα, από την Μπενφίκα δανεικός για ένα χρόνο. Επίσης, μεσοβδόμαδα ήρθαν ο μέσος Νάγκι (Μπολόνια) και ο επιθετικός Αφόμπε (Στόουκ) για να «γεμίσουν» το ρόστερ. Δεν παίζει μόνον ο Σμιθ (Μ.).
(4-2-3-1): Μπέντλι – Χαντ, Κάλας, Μουρ, Ντασίλβα – Μπράουνχιλ, Πακ – Βάιμαν, Πάλμερ, Ο’Ντάουντα – Ντιεντιού
Εκτίμηση
Η Μπέρμιγχαμ δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Δεν έχει πείσει όμως ότι μπορεί να το κάνει απόλυτα με την εικόνα που έχει δείξει. Ο Κλοτέτ έχει ξεκουράσει παίκτες. Από την άλλη η Σίτι στερείται χημείας και κυρίως ποιότητας. Προς μοιρασιά, η οποία εκτιμάται στο 3.10.

CARDIFF v LUTON:Τεράστια αμυντικά κενά εμφάνισε η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ στο Γουίγκαν (ήττα με 3-2). Αν δει κάποιος και τα τρία γκολ των γηπεδούχων, θα διαπιστώσει ότι η άμυνα της Κάρντιφ θύμιζε παιδική χαρά. Καμία κάλυψη στα μαρκαρίσματα, χαμένοι στις στημένες φάσεις, επιθετικοί που έβγαιναν μόνοι με αντίπαλο τον Έθριτζ. Δύο πράγματα και για τον γκολκίπερ. Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 56′ από τον Ντέι. Μετά από αυτήν την αλλαγή επήλθε η κατάρρευση. Τραγικό ντεμπούτο για τον μικρό. Επιθετικά, έδειξε κάποιες αρετές είναι αλήθεια. Το γκολ του Ρολς μπήκε με την… τρίτη, ενώ εκείνο της ισοφάρισης (2-2) από τον Μπογκλ ήταν εξαιρετικό τόσο ως προς την ανάπτυξη της φάσης, όσο φυσικά κι ως την εκτέλεσή της από τον παίκτη που πέρασε ως αλλαγή στο 64ο λεπτό, με αποτέλεσμα να βρει δίχτυα μετά από έξι λεπτά. Σίγουρα θα χρειαστεί συμμάζεμα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα.

Δεν έφθανε το γεγονός ότι έφυγε με άδεια τα χέρια από το Γουίγκαν, ήλθε και ο τραυματισμός του βασικού κίπερ Έθριτζ να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Νιλ Γουόρνοκ. Μάλιστα, θα μείνει δύο μήνες εκτός. Ο Ντέι δεν είναι ακόμη… άξιος εμπιστοσύνης για βασικός. Χωρίς να φέρει απόλυτη ευθύνη για τα γκολ, μετά την αλλαγή επήλθε η κατάρρευση για την Κάρντιφ. Εκτός είναι και ο Μπαμπά (Α.), δύσκολα ο Πάτερσον (Μ.).
(4-2-3-1): Ντέι – Πελτιέ, Φλιντ, Μόρισον, Μπένετ – Ρολς, Μπακούνα – Μέντεζ-Λάινγκ, Ριντ, Μέρφι – Μπογκλ
Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η σεζόν στην Τσάμπιονσιπ. Η σέντρα έγινε στο Λούτον, όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Μίντλεσμπρο. Δεν ήταν μόνο τα έξι γκολ, ήταν οι φάσεις, το χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους, οι ευκαιρίες, η ατμόσφαιρα. Πρακτικά, η Λούτον εμφάνισε δύο πρόσωπα. Ας σταθούμε κυρίως στην απειρία. Απειρία να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε. Πάλι καλά, όμως γιατί κατάφερε και ισοφάρισε στο 85ο λεπτό. Ο γκολκίπερ (Σλούγκα) βρέθηκε σε κακή ημέρα, άλλωστε φέρει ακέραια την ευθύνη στο γκολ του Ασαμπαλονγκά, καθώς η μπάλα γλίστρησε μέσα από τα χέρια του. Σε κακή ημέρα και η άμυνα, αντίθετα η επίθεση πετούσε φωτιές.
Ο Γκρέιαμ Τζόουνς παραδέχθηκε ότι η ισοπαλία με βάση την εξέλιξη του ματς χρύσωσε κάπως το χάπι για την ομάδα και δεν έβαλε περισσότερα εμπόδια στον ίδιο. Δεν απέφυγε όμως να ρίξει την ευθύνη στους παίκτες του για τα τρία γκολ που δέχθηκαν. «Παρακολουθώντας ξανά τα τρία γκολ που δεχθήκαμε ήταν μια απογοήτευση. Δουλέψαμε σε όλη την προετοιμασία σε οργανωμένη άμυνα και στο πρώτο τεστ δεν τα καταφέραμε». Εκτός λόγω τραυματισμού οι Σίχαν (Α.) και Ρι (Μ.), αμφίβολος για τον ίδιο λόγο ο Χίλτον (Ε.).
(4-3-3): Σλούγκα – Κρένι, Πίρσον, Μπράντλι, Ποτς – Μπανζού, Σίνι, Τάνινκλαϊφ – ΜακΜάναμαν, Κόλινς, Λι
Εκτίμηση
Περιμένουμε αρκετά γκολ, όπως άλλωστε και στην πρεμιέρα των δύο ομάδων για την τρέχουσα σεζόν. Μια καλή ευκαιρία είναι το Over 3,5 γκολ, σε απόδοση 3.15. Έχει μεν ρίσκο, αλλά έτσι κι αλλιώς περιμένουμε ανοιχτό ματς.

CHARLTON v STOKE:Έφυγε με τη νίκη 2-1 από την έδρα της Μπλάκμπερν για την πρώτη αγωνιστική της κατηγορίας. Η Τσάρλτον ήταν ουσιαστική και δικαίως πανηγύρισε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στη διοργάνωση. Με τον Τέιλορ να παίζει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, αλλά με τον όγκο του να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή η Τσάρλτον ήταν σε όλο το διάστημα του ματς ανώτερη και φυσικά πιο επικίνδυνη. Άνοιξε το σκορ με τον Πάρινγκτον στο 43ο λεπτό και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Η Μπλάκμπερν μπήκε στο παιχνίδι χάρη στην καραμπόλα, αυτογκόλ που τελικά χρεώθηκε στον γκολκίπερ, Φίλιπς. Οι στημένες φάσεις αναμένεται ν’ αποτελέσουν το δυνατό της σημείο κι αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας ματς και το δεύτερο γκολ της σεζόν. Μόνο που στις στημένες φάσεις διαπιστώθηκαν κι αδυναμίες.

Όλο το Νησί πλέκει το εγκώμιο του Λι Μπόγερ γιατί καταφέρνει η ομάδα του και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος ωστόσο δεν πλανάται από το αποτέλεσμα του πρώτου ματς και ζητά προσγείωση στην πραγματικότητα. Σ’ αυτό το πλαίσιο φυσικά δεν ξέχασε να επαινέσει τους παίκτες του. «Είπα στα παιδιά στην πρεμιέρα να μπουν και να δείξουν ποιοι είναι και που θα πρέπει να βρίσκονται στο τέλος της σεζόν. Αυτό έκαναν και τίποτα παραπάνω». Εκτός οι γνώριμοι Πέιτζ (Α.) και Ανέκε (Ε.).
(3-5-2): Φίλιπς – Λόκιερ, Πιρς, Σαρ – Σόλι, Λάπσλι, Φόρστερ-Κάσκι, Πράτλι, Πάριντον – Γουίλιαμς, Τέιλορ
Η Στόουκ γνώρισε την εντός έδρας ήττα (1-2) στην πρεμιέρα από την ΚΠΡ. Βέβαια, μην σας ξεγελάει αυτό το αποτέλεσμα. Η Στόουκ ήταν καλή, πολύ καλή μάλιστα, για ν’ αδικείται από αυτό το αποτέλεσμα. Έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι, εμφανίστηκε ευάλωτη στις λίγες που είχε η ΚΠΡ. Ε, δεν ήθελε και πολύ. Βόουκς και Αφόμπε ήταν καλοί, δραστήριοι, αλλά το γκολ δεν το βρήκαν. Άλλωστε, το μοναδικό γκολ για τους γηπεδούχους στο ματς ήλθε από πίσω και ήταν από τον Κλούκας. Ο Τζόουνς θα πρέπει να προβληματιστεί με την τελική προσπάθεια κι όχι με την παραγωγή ευκαιριών. Γιατί ευκαιρίες δημιούργησε η Στόουκ. Να στείλει την μπάλα στα δίχτυα δεν βρήκε τρόπο πέραν φυσικά του τέρματος του Κλούκας. Θα πρέπει να δείξει βελτίωση σ’ αυτόν τον τομέα και τώρα που παίζει εκτός έδρας, φυσικά τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.
O Nέιθαν Τζόουνς δεν ξεκίνησε καλά. Δεν αναφερόμαστε φυσικά μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά στη σχέση του με παίκτες και αποδυτήρια, καθώς με τις δηλώσεις του μετά τη λήξη του ματς, έβγαλε μερικούς εξ αυτών – χωρίς να κατονομάσει – στη σέντρα. «Δεν θυμίσαμε ομάδα που έπαιζε εντός. Μας έλειψε ο ρυθμός και μερικοί παίκτες είναι αλήθεια ότι δεν έδειξαν διάθεση», υποστήριξε. Αποχώρησε ο Αφόμπε (Ε.). Πλην των γνωστών Σόκρος (Α.) και Ινς (ΜΕ.), προστέθηκαν ως αμφίβολοι οι μέσοι Ετέμπο και Εντιάιγ.
(4-3-3): Μπάτλαντ – Σμιθ, Κόλινς, Μπατθ, ΜακΚλιν – Κάουζινς, Άλεν, Πάουελ – ΜακΛιν, Βόουκς, Κλούκας
Εκτίμηση
Παρά το γεγονός ότι μια νίκη δεν άλλαξε τους στόχους της Τσάρλτον και μία ήττα αυτούς της Στόουκ – η οποία δίκαια δίνεται ως φαβορί – μάλλον θα πάμε στην ισοπαλία, η οποία προσφέρεται στο 3.25 και μοιάζει πιθανή, για πολλούς λόγους.

DERBY v SWANSEA: 

H Ντέρμπι έδειξε από την πρώτη αγωνιστική γιατί θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο, είτε απευθείας, είτε μέσω playoffs. Η αρχή μόνον εύκολη δεν ήταν για τα «κριάρια». Ξεκίνησαν μακριά από την έδρα τους, κόντρα στη Χάντερσφιλντ, ομάδα που πέρυσι έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να ήταν πέρυσι η χειρότερη ομάδα της πρώτης κατηγορίας, αλλά κάποιοι παίκτες επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ έχουν παραμείνει στο ρόστερ. Η Ντέρμπι κατάφερε κι έβγαλε διπλό (2-1) χάρη στον κυνικό τρόπο, με τον οποίον πορεύεται. Βέβαια μέσα στην εβδομάδα έσκασε και μια βόμβα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ θα είναι παίκτης και μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας. Αρχικά δίπλα στο πλευρά του Φιλίπ Κοκού, με την προοπτική ν’ αναλάβει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας στο μέλλον.
Μην περιμένετε να δείτε τον Ρούνεϊ να παίζει. Ο Άγγλος θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο, μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις του στο MLS. Ούτε ο Φιλίπ Κοκού θα κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα. Δεν έχει νέες απουσίες πλην των ήδη γνωστών. Εκτός διάθεσής του για το ματς με τη Σουόνσι είναι οι Γουίντσομ (Α.), Φόρσιτ (Α.) και Τορν (Μ.), όλοι τους τραυματίες. Αμφίβολοι είναι οι Χολμς (Μ.) και Μάριοτ (Ε.). Δεν θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα, μένει να φανεί εάν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.
(4-2-3-1): Ρόος – Μπογκλ, Κίοχ, Κλαρκ, Μαλόουν – Έβανς, Χάντλστοουν – Ζόσεφζουν, Ντόουελ, Λόρενς – Γουόχορν
Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο η Σουόνσι στην εντός έδρας πρεμιέρα με τη Χαλ. Το γκολ του Μπάτι μόλις τρία λεπτά μετά από την έναρξη του ματς αποσυντόνισε τους γηπεδούχους. Ένα ολόκληρο ημίχρονο κυκλοφορούσαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Χαλ, άσκοπα και φλύαρα. Έμοιαζαν ανήμποροι να κάνουν κάτι. Κι όμως στο δεύτερο το σενάριο ήταν διαφορετικά γραμμένο. Δύο γκολ στα πρώτα πέντε λεπτά ήταν αρκετά να οδηγήσουν στην ανατροπή. Ο Μπόρχα Μπαστόν στο 47’ και ο Φαν ντερ Χόορν στο 49’ έκαναν το 2-1. Δύο πράγματα κρατάμε από το πρώτο ματς. Το υπερβολικό άγχος του πρώτου ημιχρόνου και την αποφασιστικότητα του δευτέρου. Μόλις η Σουόνσι πάτησε περιοχή, η Χαλ έμοιαζε πύργος από τραπουλόχαρτα έτοιμος για συντριβή. Καλή διαχείριση του ματς από τον Στιβ Κούπερ.
O Στιβ Κούπερ κράτησε το 2ο ημίχρονο και στάθηκε στην επιθετική δεινότητα της ομάδας του, όταν πάτησε περιοχή και βρέθηκε σε θέση για γκολ. Είδε όμως να φθάνουν και δύο παίκτες και ν’ αυξάνονται οι επιλογές του. Έτσι κι αλλιώς ζητούσε προσθήκες όχι για ν’ αλλάξει το σχήμα με το οποίο παρουσιάστηκε, αλλά για να έχει επιλογές στο μακρύ δρόμο των 46 αγωνιστικών. Έφθασαν οι Καλουλού (ΜΕ, Βασιλεία), Σάριτζ (Ε, Μπόρνμουθ) για να λύσουν τα χέρια του. Εκτός ο Κάρολ (Μ.), αμφίβολος ο Ράουτλετζ (ΜΕ.).
(4-2-3-1): Γούντμαν – Ρόμπερτς, Φαν ντερ Χόορν, Ρόντον, Μπίντγουελ – Γκριμς, Φάλτον – Ντάιερ, Μπάιερς, Τσέλινα – Μπόρχα Μπαστό
Εκτίμηση
H Ντέρμπι είναι το λογικό φαβορί της αναμέτρησης, πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζει μπροστά στο κοινό της. Η νίκη των «κριαριών» σε μια εβδομάδα που προκάλεσε ενθουσιασμό λόγω Γουέιν Ρούνεϊ προσφέρεται στο 2.25.

FULHAM v BLACKBURN:Έπεσε θύμα έκπληξης από την Μπάρνσλι στην πρεμιέρα της Τσάμπιονσιπ, καθώς ηττήθηκε εκτός με 1-0. Η Φούλαμ παραμένει φαβορί για την άνοδο, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι σ’ αυτήν την κατηγορία δεν παίζει μπάλα μόνο το ρόστερ. Ναι έχει μονάδες που άνετα θα έπαιζαν σε μεσαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ναι έχει και εμπειρία. Στο πρώτο ματς ωστόσο στην τρέχουσα σεζόν της έλειψε το πάθος. Οι παίκτες της Μπάρνσλι αν και στερήθηκαν ποιότητας μπήκαν στο γήπεδό τους και… μάσαγαν σίδερα. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους Λονδρέζους. Μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα με άνεση, αλλά έξω από την περιοχή τα έκαναν θάλασσα και όλες οι προσπάθειες έμειναν ημιτελείς. Πλέον, στην έδρα τους, μπροστά στους οπαδούς τους, θέλουν κάτι διαφορετικό. Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η εικόνα. Να μετατρέψουν την απογοήτευση σε ενθουσιασμό. Κι αυτό μπορεί να βγει μόνο μέσα από μια καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπλάκμπερν, η οποία δεν είναι δα και κανένα… μεγαθήριο.

O Σκοτ Πάρκερ γνωρίζει ότι βρίσκεται υπό πίεση με το καλημέρα στην κατηγορία. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι ένα νέο αρνητικό αποτέλεσμα θα κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτόν. Δεν θα προχωρήσει η Φούλαμ σε αλλαγή προπονητή, αλλά είναι διαφορετικό να παίζεις το κεφάλι σου από τα πρώτα ματς της σεζόν. Πλήγμα η αποχώρηση του Σεσενιόν (ΜΕ, Τότεναμ έναντι 25 εκ. λιρών), αμφίβολος ο ενδεκαδάτος μέσος Λε Μαρσόν, αλλά η Φούλαμ έχει και βάθος και ποιότητα στο ρόστερ της για να βρίσκει λύσεις.
(4-3-3): Μπετινέλι – Κρίστι, Οντόι, Μόουσον, Μπράιαν – Γιόχανσεν, ΜακΝτόναλντ, Κέρνι – Καμαρά, Μίτροβιτς, Καβαλέιρο
Η Μπλάκμπερν παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Τσάρλτον στην πρώτη αγωνιστική, για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Τσάμπιονσιπ. Οι Ρόβερς γνώρισαν την εντός έδρας ήττα (1-2) και η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και είναι μάννα εξ ουρανού το αυτογκόλ που τους έβαλε ξανά -προσωρινά- στο παιχνίδι. Εάν δεν υπήρχε αυτό, το εύρος του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Όπως και η απογοήτευση, η οποία μετριάστηκε στο άκουσμα του σκορ. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Η Μπλάκμπερν ποτέ δεν έβαλε την μπάλα κάτω, δεν απείλησε ορθολογικά, δεν μας έδειξε κάτι για να μας πείσει ότι έχει πλάνο και σχέδιο να χτυπήσει το ματς. Τώρα, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα γιατί παίζει εκτός έδρας. Κι όχι σε μια οποιαδήποτε έδρα. Αλλά, στην έδρα του φαβορί. Φαβορί όχι μόνο για την άνοδο, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος.
O Τόνι Μόμπρεϊ δεν είναι αφελής και ξεκίνησε από την επομένη του ματς τα mind games. Πέταξε το μπαλάκι στη Φούλαμ, άλλωστε η Μπλάκμπερν είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στο ματς. Με επίκληση στον προϋπολογισμό και το ρόστερ της, εξήγησε ότι την περιμένει πολύ καλύτερη και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Λείπουν οι Σάμουελ (Ε.) και Ντέιβενπορτ (Μ.), στη Γουίγκαν συνεχίζει ο στόπερ Μάλγκριου.
(4-2-3-1): Γουόλτον – Μπένετ, Λένιχαν, Νιάμπ, Μπελ – Τζόνσον, Τρέιβις – Ντάουνινγκ, Ντακ, Άρμστρονγκ – Γκάλαχερ
Εκτίμηση
Η Φούλαμ όντως θέλει να δώσει μια απάντηση όπως υποστήριξε κι ο προπονητής της Μπλάκμπερν. Για αυτό και είναι κατανοητό πως δεύτερη γκέλα θα είναι μεγάλη έκπληξη. Θα στηρίξουμε τη νίκη της σε απόδοση 1.80

HULL v READING:Πήγε να κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα, αλλά έχασε με 2-1 από τη Σουόνσι. Προηγήθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς, πέρασε ένα ημίχρονο πολύ άνετα, όπου οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, μην έχοντας όμως σχέδιο τι να κάνουν μ’ αυτή. Το κοουτσάρισμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν απλά υποδειγματικό. Στο δεύτερο όμως επήλθε η κατάρρευση. Λες και άλλη ομάδα μπήκε στ’ αποδυτήρια κι άλλη βγήκε από αυτά μετά από ένα τέταρτο. Στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι γύρισε. Είχαμε ήδη ανατροπή και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς άλλο γκολ δεν μπήκε στο ματς. Είναι αλήθεια ότι μόλις η Σουόνσι πάτησε περιοχή, η άμυνα της Χαλ έτρεμε. Κι αυτό σίγουρα πρέπει να διορθωθεί. Από το επόμενο (αυτό εν προκειμένω) ματς κιόλας. Τα σημάδια αυτά είναι ανησυχητικά. Ειδικά για μια ομάδα που παίζει καλά για 45 λεπτά και μεταμορφώνεται απότομα προς το χειρότερο.

Πλέον η Χαλ γνωρίζει ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Δεν έχει άλλο δρόμο επιβίωσης στην κατηγορία. Ο ΜακΚεν έχει απουσίες κι αυτό σίγουρα είναι ένα ακόμη εμπόδιο στο έργο του. Πιο σημαντική εξ αυτών του Χένρικσεν (Α.), ενώ εκτός είναι ακόμη οι ΜακΝτόναλντ, Μιλίνκοβιτς και Ντε Βάις. Δεν εγκαταλείπει το 4-4-1-1 με τον Ντίκο να δίνει μάχες με τα θηρία και τον Ιρβάιν σε ρόλο 10αριού από πίσω να προσπαθεί ν’ απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ σε περίπτωση που δεν βρει με μπαλιά τον πρώτο.
(4-4-1-1): Λονγκ – Λιχάι, Μπερκ, Ταφατσόλι, Κίνσλεϊ – Μπόουεν, Μπάτι, Στιούαρτ, Γκροσίτσκι – Ιρβάιν – Ντίκο
Η Ρέντινγκ ήταν απογοητευτική στην πρεμιέρα της στην Τσάμπιονσιπ και γέμισε με απογοήτευση και τους οπαδούς της, οι οποίοι βρέθηκαν στο «Madejski» και παρακολούθησαν από κοντά το ματς. Δεν ήταν μόνον η ήττα με κάτω τα χέρια (1-3) από τη Σέφιλντ. Ήταν το γεγονός ότι η εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες του Ζοζέ Γκόμες ήταν επιεικώς αποκρουστική. Ακόμη κι όταν αποβλήθηκε ο Γουέστγουντ, δεν έδειξαν για δέκα λεπτά ότι έπαιζαν με παίκτη παραπάνω. Δεν κατάλαβε κανείς το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν. Κυρίως αυτό που ενοχλεί τους φίλους της Ρέντινγκ είναι το… “μία από τα ίδια”. Κανέναν πλάνο, κανένα σχέδιο, ή ακόμη κι αν υπάρχει δεν έχει βρεθεί από το τεχνικό επιτελείο ο τρόπος να υλοποιηθεί. Δεν υπάρχει κάτι να κρατήσει από το προηγούμενο ματς. Απλά, πρέπει να το ξεχάσει και να προσπαθήσει για την έκπληξη στο Χαλ. Γιατί έκπληξη θα είναι…
O Zοζέ Γκόμες απάντησε στην κριτική του Τύπου, ο οποίος στο σύνολό του επέρριψε μεγάλη ευθύνη στον γκολκίπερ. Ο Πορτογάλος προπονητής ύψωσε ασπίδα προστασίας στον συμπατριώτη του, Ζοάο Βιρζίνια. Ο Ίβηρας δεν υπολογίζει στους μπακ Ομπίτα και Μπλάκετ, ενώ ο Ρίτσαρντς (Α.) αν και με ενοχλήσεις αναμένεται να ξεκινήσει. Δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα ο πρώην της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ.
(4-4-1-1): Ζοάο Βιρζίνια – Γιάντομ, Μουρ, Μιάζγκα, Ρίτσαρντς – Μπάροου, Ρινομιότα, Σουίφτ, Μπάρετ – Λούκας Ζοάο – Μεϊτέ
Εκτίμηση
Η Χαλ είναι το φαβορί για τη νίκη. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο τεράστια η διαφορά των δύο ομάδων. Απλά, εδώ παίζει ρόλο κι ο παράγοντας έδρα. Θα στηρίξουμε τη Χαλ στην πρώτη εμφάνιση στο κοινό της και θα πάμε στον άσο.

MIDDLESBORO v BRENTFORD:Έδειξε και καλά και κακά στοιχεία στην πρεμιέρα της. Ντάμπλ φέις στο Kenilworth του Λούτον και το 3-3 με την τοπική ομάδα αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση. Πετούσε φωτιές μπροστά, αλλά πίσω έμπαζε πολύ. Ένα ακόμη μελανό σημείο για την Μπόρο, το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να “σκοτώσει” το ματς. Εάν ο Ασομπαλονγκά ευστοχούσε στο πέναλτι, το σκορ θα ήταν 2-4 και η νίκη βέβαιη. Ο Σλούγκα απέκρουσε την εκτέλεση και ύστερα από τρία λεπτά (85′) ήλθε η ισοφάριση που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το κέντρο αδράνησε σε αρκετές περιπτώσεις, μην έχοντας χημεία και “πουλώντας” την μπάλα στους παίκτες της Λούτον, οι οποίοι ασφαλώς και στερούνται ποιότητας. Η προηγούμενη Παρασκευή δεν ήταν με πάσα βεβαιότητα η καλύτερη βραδιά στην καριέρα του Ράντολφ, γκολκίπερ της Μίντλεσμπρο. Τώρα, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά. παίζει στην έδρα της και θέλει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Περιορίζοντας τις τρύπες σε πρώτο πλάνο, γιατί επιθετικά καλά τα πήγε.

Τραβάτε με κι ας κλαίω ήταν στα μεταγραφικά ο Τζόναθαν Γούντγκεϊτ. Από τη μία τόνιζε ότι: «Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα που έχω». Από την άλλη άφηνε ορθάνοικτο το παράθυρο επιπλέον ενίσχυσης στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου λέγοντας: «Δουλεύουμε με τον τεχνικό διευθυντή για μία-δύο περιπτώσεις. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ν’ αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή». Εκτός οι εδώ και καιρό ο Φράι (Α.), αμφίβολος ο Φρεντ (Α.).
(4-3-3): Ράντολφ – Ντάικστεελ, Αγιάλα, Σότον, Κόουλσον – Γουίνγκ, Χόουσον, Κλέιτον – Τζόνσον, Ασομπαλονγκά, Φλέτσερ
Τι κι αν ξεκίνησε με ήττα τη σεζόν η Μπρέντφορντ. Ποιος να πει και τι στους παίκτες της. Μαγική εικόνα ήταν το σκορ (0-1) με την Μπέρμιγχαμ. Όποιος είδε το ματς, θα διαπίστωσε ότι η Μπρέντφορντ θα μπορούσε όχι απλά να είχε νικήσει, αλλά μάλιστα να είχε συντρίψει τους φιλοξενούμενους. Δύο δοκάρια – οριζόντια αμφότερα – με Κανός και Γουότκινς, πολλές, πάρα πολλές ευκαιρίες. Αρκούσε μια στιγμή αδράνειας με την κεφαλιά εκτός περιοχής του Πέντερσεν και ίσως τη λανθασμένη εκτίμηση του Ράγια για να κρίνει το ματς. Όταν λέμε μονότερμα, εννοούμε μονότερμα. Με τον ρέφερι, μάλιστα, να κλείνει τα μάτια σε δυο περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός ότι μπήκε με το αριστερό στα επίσημα ματς, η Μπρέντφορντ σκόρπισε αισιοδοξία με την εικόνα που άφησε μπροστά στο κοινό της.
O Τόμας Φρανκ, δεν εφησυχάζει παρά την καλή εικόνα που έδειξε η ομάδα του κόντρα στην Μπέρμιγχαμ. Αφήστε που ο Μοπέι έφυγε με ρεκόρ μεταγραφής για την Μπράιτον. Δεν μπορούσε που δεν μπορούσε να σκοράρει με ευκολία η ομάδα του, η λειψανδρία στην επίθεση έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Γι’ αυτό και κινήθηκε για την απόκτηση του Ιρανού φορ της Αμιάν, Γκόντος. Για να βρει, δηλαδή, το εύκολο γκολ και να μην χρειάζεται δέκα τελικές για να σκοράρει. Εκτός διάθεσης του Φρανκ μόνον ο Μπενραχμά (ΜΕ.).
(3-4-3): Ράγια – Ζανβιέ, Γιάνσον, Πίνοκ – Ντάλσγκαρντ, Ντασίλβα, Γένσεν, Χένρι – Κανός, Ουάτκινς, Μαρκόντες
Εκτίμηση
Δύσκολο για σημείο αυτό το ματς, καθώς είναι ανοικτό σε όλα τ’ αποτελέσματα. Θα πάμε σε σκόρερ. Ο Κάνος είχε δοκάρι και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις για την Μπρέντφορντ. Ο Ισπανός είναι ποιοτικός και η απόδοση για anytime σκόρερ είναι στο 3.50.

PRESTON v WIGAN:Η Πρέστον γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Μίλγουολ εκτός έδρας στην πρεμιέρα. Δεν ήταν τόσο κακή, ίσως είναι άδικο το αποτέλεσμα. Το ματς πήγε στη μονομαχία – τυπικό βρετανικό – και εκεί οι γηπεδούχοι ήταν πιο ικανοί. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς οι παίκτες της Πρέστον ήταν πιο φλύαροι. Είχαν κατοχή της μπάλας, όπως αποδεικνύεται κι από τα στατιστικά, αλλά δεν μετουσίωσαν την κατά διαστήματα υπεροχή τους σε ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα αφήνει μια πικρία, αλλά στο Πρέστον δεν έχουν χρόνο ούτε για να σκεφτούν και προσανατολίζονται στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν με τη γειτονική Γουίγκαν. Ασφαλώς και η εντοπιότητα προσδίδει άρωμα ντέρμπι – με ό,τι συνεπάγεται αυτό – στην αναμέτρηση.

O Άλεξ Νιλ δέχθηκε αρκετή κριτική από τον τοπικό Τύπο για τις επιλογές του και τον τρόπο με τον οποίον χειρίστηκε την αναμέτρηση στο Μίγλουολ. Δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον 20χρονο ταλαντούχο, Τομ Μπέιλις, ο οποίος αποκτήθηκε κατά την τρέχουσα (θερινή) μεταγραφική περίοδο. Ο ίδιος δεν κρύφτηκε, βγήκε κι εξήγησε γιατί δεν τον χρησιμοποίησε. Αμφίβολος ο Νάτζεντ (Ε, νέος), δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός. Εκ νέου εκτός ο Λέντσον (Μ.).
(4-2-3-1): Ρουντ – Κλαρκ, Μπάουερ, Ντέιβις, Χιούτζ – Πίρσον, Γκάλαχερ – Μπαρκχούιζεν, Μπράουν, Ποτς – Μαγκουάιρ
Η Γουίγκαν νίκησε 3-2 την Κάρντιφ στην έδρα της για την πρώτη αγωνιστική σε ένα εντελώς τρελό ματς, τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχθηκε. Αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, αλλά και στα συναισθήματα των οπαδών των δύο ομάδων. Δύο ανατροπές χρειάστηκε να κάνει η ομάδα του Κουκ για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Και μπορεί Τζέικομπς, Γουίντας και Γκάρνερ να “κεντούσαν” μπροστά για τη Γουίγκαν, αλλά πίσω υπήρχε θέμα. Για την ακρίβεια όχι ένα, αλλά πολλά θέματα. Φοξ και Ντάνκλεϊ… κουτουλούσαν, ενώ κι ο Μάρσαλ έμοιαζε μπερδεμένος με την αντίδραση της αμυντικής τετράδας. Πλέον δεν παίζει στην έδρα της, αλλά εκτός. Έστω βέβαια κι αν δεν χρειάζεται να πάει και πάρα πολύ μακριά για να το κάνει, καθώς μέχρι το Πρέστον δεν είναι περισσότερα από 30 χιλιόμετρα δρόμος.
Η νίκη – ακόμη και με αυτή τη συναρπαστική εξέλιξη – έφερε ηρεμία στη Γουίγκαν. Βέβαια, ο Κουλ δέχθηκε κριτική για την χρησιμοποίηση του Στέρλινγκ, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός από την Τσέλσι. Ο Σκωτσέζος προπονητής κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην ασχολούνται με τον 19χρονο και να τον αφήσουν να βαδίσει μόνος το δρόμο του. Δεν είναι ότι δεν τον πιστεύει, αλλά δεν θέλει να πάρουν τα μυαλά του αέρα. Εκτός οι Μόρσι (Μ.), Πίλκινγκτον (ΜΕ.).
(4-2-3-1): Μάρσαλ – Μπερν, Ντάνκλι, Φοξ, Ρόμπινσον – ΜακΛίοντ, Έβανς – Πίλκιντον, Γουίντας, Τζέικομπς – Γκάρνερ
Εκτίμηση
H Πρέστον είναι το φαβορί λόγω έδρας, αλλά μην ξεχνάμε ότι η Γουίγκαν προέρχεται από νίκη και έρχεται φουριόζα. Θα τολμήσουμε να πούμε ότι θα μπει πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Το να νικά στο πρώτο 45λεπτο δίνει απόδοση 4.00.

QPR v HUDDERSFIELD:Η ΚΠΡ έκανε την έκπληξη και νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Στόουκ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Τσάμπιονσιπ, αλλά τόσο το αποτέλεσμα, όσο και το σκορ αποτελούν μαγική εικόνα, για όποιον είδε το ματς. Βοήθησε βέβαια το γρήγορο γκολ των Λονδρέζων με τον Χάτζιλ μετά από έξοδο για γέλια στο κόρνερ του Μπάτλαντ, αλλά η Στόουκ υπερείχε συντριπτικά. Έχασε πολλές ευκαιρίες, από θαύμα η εστία του Λάμλι παραβιάστηκε μόνο μια φορά κι αυτή στο 78ο λεπτό από τον Κλούκας για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Η άμυνα τρύπια, τα κενά πολλά, ας είναι καλά η αστοχία των γηπεδούχων και η ΚΠΡ θα θυμάται για καιρό πώς έφυγε με το τρίποντο στην πρεμιέρα. Δεν ήταν, βέβαια, όλα μαύρα. Για παράδειγμα επιθετικά μας έδειξε κάτι. Ο Σάμουελ από δεξιά και ο Έζε από αριστερά ήταν ταχύτατοι κι έδειξαν ότι στην αντεπίθεση – τουλάχιστον έτσι έπαιξε στην πρώτη αγωνιστική η ομάδα του Γουάρμπαρτον – μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Συνήθως βγαίνουν από την πλευρά κι επιχειρούν σέντρα προς τον επιθετικό περιοχής.

O Μαρκ Γουάρμπαρτον προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι της άσχημης εμφάνισης, παρά το καλό αποτέλεσμα. Στάθηκε στο γεγονός ότι οι νεαροί ηλικιακά ποδοσφαιριστές του πρέπει να καρπωθούν την επιτυχία στην πρεμιέρα και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους ενόψει της αντικειμενικά δύσκολης συνέχειας που έχουν στον μαραθώνιο της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος. Εκτός μόνον ο τραυματίας Ουάλας (Α.).
(4-2-3-1): Λάμλι – Ρέιντζελ, Χαλ, Μπάρμπετ, Μάνινγκ – Κάμερον, Άμος – Οσάγι-Σάμουελ, Σκόουεν, Έζε – Χάτζιλ
Ανώμαλη προσγείωση, όπως είθισται να συμβαίνει με τις ομάδες που υποβιβάζονται από την Πρέμιερ Λιγκ στην Τσάμπιονσιπ. Εντός έδρας ήττα (1-2) στην πρεμιέρα από την Ντέρμπι Κάουντι. Το αποτέλεσμα και το σκορ αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα του ματς. Η Χάντερσφιλντ ήταν χειρότερη, η Ντέρμπι πιο κυνική και το 1-2 πέρα έως πέρα δίκαιο. Πολλά τα προβλήματα συνεννόησης στην άμυνα των γηπεδούχων. Πρώτο και κυριότερο αυτό του τερματοφύλακα. Σε άλλο κόσμο ο Πολωνός, Κάμιλ Γκραμπάρα, σε άλλο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που βρέθηκε μπροστά του και το οποίο συνέθεσαν οι Έλφικ και Σίντλερ. Και τα δύο γκολ, κλασική περίπτωση αμυντικής βλάβης.  Μείωσε με την εκτέλεση πέναλτι του Γκραντ – το οποίο περισσότερο κέρδισε παρά στην πραγματικότητα ήταν – και παρά το γεγονός ότι έπαιζε στην έδρα της και είχε μπροστά της μία ώρα ματς δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.
O Γιαν Σίβερτ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ορθώς ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Έλφικ για την κακή του εμφάνιση, αλλά η τοποθέτησή του ήταν εκτός τόπου και… χρόνου. «Γιατί δεν με ρωτάτε πόσες ευκαιρίες έκαναν οι αντίπαλοι στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο σουτ έκαναν και μπήκαν γκολ. Δεν ήταν ανώτεροι κι αυτό είναι ολοφάνερο», υποστήριξε ο Γερμανός. Εκτός ο επιθετικός Μουνιέ, αμφίβολος αλλά μάλλον θ΄αγωνιστεί ο Μπακούνα (Μ.).
(4-3-3): Γκραμπάρα – Μπόκχορν, Έλφικ, Σίντλερ, Κονγκολό – Χαντέργιοναϊ, Μπακούνα, Χογκ – Ντιακαμπί, Γκραντ, Πρίτσαρντ
Εκτίμηση
H ΚΠΡ δεν είναι δυνατόν να έχει την ίδια τύχη με την πρεμιέρα και παράλληλα η Χάντερσφιλντ δεν είναι δυνατόν να κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη με την πρεμιέρα. Υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα επιλέξουμε την εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Σίβερτ, σε απόδοση 2.70.

SHEFF WED v BARNSLEY:Εξαιρετική στην πρεμιέρα της και δικαίως έφυγε με 3-1 από το Ρέντινγκ επί της ομώνυμης ομάδας. Παίζοντας κυνικό, εντελώς ουσιαστικό ποδόσφαιρο, οι παίκτες του Μπούλεν πανηγύρισαν μεγάλο τρίποντο. Τι κι αν έπαιξαν στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Γουέστγουντ. Τα γκολ των Χάρις, Χάτσινσον και Λούκας Ζοάο ήταν αρκετά για να υπογράψουν ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες της Γουένσντεϊ βγήκαν πρώτοι στην μπάλα, ήταν καλοί στις στημένες φάσεις, αλλά και στο ένας εναντίον ενός. Το γκολ που δέχθηκαν από τη Ρέντινγκ, επίσης προήλθε από στημένη φάση κι αυτό προκάλεσε έναν προβληματισμό, ο οποίος φυσικά μετριάστηκε στη γενικότερη ευφορία για την απόδραση από το Ρέντινγκ. Τώρα, παίζουν στην έδρα τους. Ίσως το άγχος να είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά η παρουσία των οπαδών αναμένεται να δώσει ώθηση για μία ακόμη νίκη, η οποία αν έλθει θα είναι η δεύτερη σε ισάριθμα ματς στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Λι Μπούλεν ζει με το δικό του άγχος. Μέχρι στιγμής είναι προσωρινός προπονητής, αλλά μάλλον θα ισχύσει το ουδέν μονιμότερος του προσωρινού. Ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία μετά την επιβλητική εμφάνιση στο Ρέντινγκ κι έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως δε προς τη διοίκηση της ομάδας. «Εάν η διοίκηση θέλει να πορευθεί μαζί μου, εδώ είμαι. Είμαι έτοιμος για ν’ αναλάβω σε μόνιμη βάση τα καθήκοντά μου». Τιμωρημένοι οι Γουέστγουντ (Τ.), Ιόρφα (Α.), τραυματίας ο Γουίλντσμιθ (Τ.).
(4-3-3): Ντόουσον – Οντουμπάτζο, Λις, Μπόρνερ, Πάλμερ – Λι, Χάτσινσον, Μπάναν – Ριτς, Φλέτσερ, Χάρις
Τι κι αν έπαιζε με το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου; Η Μπάρνσλι μπήκε στο γήπεδο στην πρεμιέρα με τη Φούλαμ για να παίξει μπάλα και όχι για να κλειστεί με αντίπαλο το θηρίο. Και δικαιώθηκε. Όχι μόνον δια του αποτελέσματος (νίκη με 1-0), αλλά και δια της γενικής εικόνας που άφησε από το ματς. Κι επειδή η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται, αυτή φάνηκε από το γκολ του Τόμας όταν 13 λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο, τον γκρέμισε (νόμιμα) για την ακρίβεια και τελείωσε ιδανικά τη φάση. Σε πολύ καλή ημέρα ο Μπάρε, αν και ο Γερμανός και η αστοχία του ευθύνονται για το γεγονός ότι το σκορ της νίκης δεν είχε μεγαλύτερο εύρος. Πύργος στην περιοχή ο Γούντροου, ο οποίος απειλούσε διαρκώς την άμυνα της Φούλαμ. Υπήρχαν και αμυντικά κενά, πλην όμως καμουφλαρίστηκαν από δύο μη Άγγλους. Τον εξαιρετικό Αυστριακό γκολκίπερ Σάντλινγκερ και τον Δανό αμυντικό Άντερσεν, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις επενέβη σωτήρια κι απομάκρυνε την μπάλα.
Ποιος να φανταζόταν πριν από λίγο καιρό ότι ο Στέντελ θα καθόταν στον πάγκο. Προφανώς ούτε ο ίδιος ο Γερμανός, ο οποίος δεν είναι αχάριστος κι εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ευγνώμων στην τύχη. Σίγουρα, βέβαια, δεν ήταν τύχη το γεγονός ότι έφυγε με τη νίκη στο πρώτο ματς της σεζόν. Μπορεί τώρα ο αντίπαλος να μην είναι το ίδιο δύσκολος, αλλά αυτό το ματς έχει ιδιαιτερότητες. Όλου του κόσμου τις ιδιαιτερότητες που έχει ένα ντέρμπι στην Αγγλία. Εκτός οι τραυματίες Ντόουγκαλ, Γκριν και Μπράουν.
(4-2-3-1): Ράντλινγκερ – Σίμπικ, Μπαμπό Ντιαμπί, Άντερσεν, Καβαρέ – ΜακΓκίχαν, Μόβατ – Τόμας, Μπάρε, Ουίλκς – Γούντροου
Εκτίμηση
Πρόκειται για ένα ντέρμπι ανοικτό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που μας άφησαν ένα καλό πρώτο δείγμα γραφής. Δύσκολο να πάμε σε σημείο, θα πάμε όμως στη λογική ότι δεν θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Σε απόδοση 2.00..

WEST BROM. v MILLWALL:Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Τσάμπιονσιπ η Γουέστ Μπρομ, η οποία πέρασε με 2-1 από την έδρα της Νότιγχαμ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η ομάδα του Μπίλιτς δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ του Κας (8′) και κατάφερε να γυρίσει το ματς σε λιγότερο από 20 λεπτά, με τα τέρματα των Έντουαρντς (15′) και Φίλιπς (26′). Ασφαλώς και την απρόσμενη βοήθεια του Μούριτς, ο οποίος υπέπεσε σε τραγικά λάθη. Καλό κοουτσάρισμα από τον Κροάτη προπονητή στην επιστροφή του στην Αγγλία, καθώς με τις αλλαγές στο τελευταία τέταρτο της αναμέτρησης βοήθησε κομβικά τη Γουέστ Μπρομ να κλειδώσει το αποτέλεσμα. Από αυτά που είδαμε στην πρεμιέρα, μας μένει η καλή λειτουργία του κέντρου και φυσικά της αμυντικής τετράδας. Η Νότιγχαμ δεν απείλησε παρά μόνο με μία ασθενική κεφαλιά του Γκρέιμπαν. Τώρα στην έδρα της, το έργο αναμένεται σαφώς πιο εύκολο.

Ο Μπίλιτς παρέμεινε… γκρινιάρης παρά το νικηφόρο ντεμπούτο της ομάδας του. Ζήτησε ενίσχυση στην επιθετική γραμμή παρά τα δύο γκολ στο Νότιγχαμ. Άδικο δεν έχει. Και τα δύο ήλθαν από τους δύο πλάγιους μέσους της ομάδας. Ο Κροβίνοβιτς τα πήγε καλά στη μεσαία γραμμή – σε όλο οργανωτή – αλλά ο Ζοχορέ ήταν… εξαφανισμένος. Πέρα έως πέρα δίκαια η αντικατάστασή του από τον Σκωτσέζο, Μπερκ, έστω ακόμη κι αν αυτός δεν έλαμψε στο διάστημα που αγωνίστηκε. Εκτός διάθεσης είναι μόνο ο Χεγκάζι (Α.).
(4-2-3-1): Τζόνστοουν – Φέργκιουσον, Ατζάγι, Μπάρτλεϊ, Γκιμπς – Σόγερς, Λίβερμορ – Φίλιπς, Κροβίνοβιτς, Έντουαρντς – Ζοχορέ
Ίσως το χειρότερο ποιοτικά παιχνίδι της πρεμιέρας διεξήχθη στο «Den» του Λονδίνου ανάμεσα στη Μίλγουολ και την Πρέστον, με την πρώτη να επικρατεί 1-0, αν και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Το ματς πήγε στη μονομαχία κι εκεί η Μίλγουολ επικράτησε χάρη στο γκολ του Ουάλας. Ένα γκολ αμιγώς βρετανικό με σέντρα του Μαχόνι από αριστερά και τελείωμα του Ουάλας στην κίνηση. Οι Λονδρέζοι παρουσίασαν αμυντικά κενά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει την οικονομία της αναμέτρησης και το αποτέλεσμα εάν οι μεσοεπιθετικοί της Πρέστον δεν ήταν τόσο φλύαροι ή είχαν περισσότερη ποιότητα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση στο πρώτο εκτός έδρας ματς, απέναντι σε μια πολύ δυνατή αντίπαλο. Ο Νιλ Χάρις θα πρέπει ν’ αλλάξει πολλά στον τρόπο προσέγγισης του δημιουργικού σκέλους της ομάδας του, καθώς οι πολλές σέντρες από τα πλάγια δεν αναμένεται να προβληματίσουν υπερβολικά τους πιο έμπειρους αμυντικά, σ’ αυτό το στυλ αντιμετώπισης, γηπεδούχους.
Αλλαγές εννόησε εμμέσως πλην σαφώς ο Νιλ Χάρις σε σχέση με την πρεμιέρα. Μάλιστα, έδειξε και μερικούς αναπληρωματικούς στο «Den», οι οποίοι μπορεί να πάρουν φανέλα βασικού στο «Hawthorns». «Είχα στον πάγκο τον Λέοναρντ, τον Μπόρντσο για τον οποίον δώσαμε 1.500.000 ευρώ, τον Μπέντβαρσον και τον Σκάλακ, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης μας στην προετοιμασία», είπε χαρακτηριστικά. Δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Φίλντινγκ (Τ.) και Έλιοτ (Ε.).
(4-4-1-1): Μπιακόβσκι – Ρομέο, Πιρς, Κούπερ, Μ. Ουάλας – Τζ. Ουάλας, Ουίλιαμς, Τόμπσον, Μαχόνι – Ο’ Μπράιαν – Σμιθ
Εκτίμηση
Η Γουέστ Μπρομ είναι φαβορί απέναντι στη Μίλγουολ, πόσο μάλλον όταν παίζει στην έδρα της. Συναντάμε τη νίκη των γηπεδούχων στο 1.91, ενώ το να μη σκοράρει η Μίλγουολ στο 2.55. Πάμε με τον άσο που έχει αξία.

 

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!