Germany 2. Bundesliga

AUE v STUTTGART

Ματς για να ξεχαστεί ήταν αυτό στο Μπίλεφελντ. Ήττα με σκορ 3-1. Παθητικό παιχνίδι εξ’ αρχής από πλευράς Έρτσγκεμπιργκε και αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Νέοι επιθετικοί μπήκαν στο 2-0, αλλά αυτό συνέβη μετά το 60’. Μείωσε στο 76’ από το πουθενά, πήγε να πάρει βαθμό με τα ψέμματα, εντούτοις το 3-1 στο φινάλε της στέρησε κάθε τι καλό. Και μετά ήρθε το μπαμ. Μέσα στην εβδομάδα λύθηκε (προσωρινά σύμφωνα με την ανακοίνωση) η συνεργασία με τον προπονητή Ντάνιελ Μάιερ, αλλά και τον βοηθό-αδερφό του, Αντρέ. Παρ’ ότι μετρά 3 σερί νίκες (2+1 στο Κύπελλο) και μόνο την ήττα στην Αρμίνια. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο πρόεδρος θέλησε να εμπλακεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων του συλλόγου, ενώ ο Μάιερ από πέρυσι ασκεί κριτική στους… πάντες. Υπηρεσιακός ο έτερος βοηθός, Μαρκ Χένζελ. Λογικά θα ξυπνήσουν και οι παίκτες, που δεν ήταν σύμφωνοι σε πολλά πράγματα. Κλασικές απουσίες, όλες στην άμυνα, με τους Κακουταλουά, Μπράιτκροϊτς, Γκίντερ, Κέμπε, Σάμσον να μένουν εκτός.
Ανατροπή για τη Στουτγκάρδη κόντρα στη Σαν Πάουλι (2-1). Κακό πρώτο μέρος. Καμία φρεσκάδα και λίγες οι ιδέες για την ομάδα του Τιμ Βάλτερ. Στο 18’ δέχτηκε το 1-0. Μετά το 50’ μπήκε στο παιχνίδι ο Γκονζάλες και ανανέωσε την επιθετική γραμμή των Σουηβών. Ισοφάρισε με τον Κεμπφ (60’) και πήρε τη νίκη με τον Γκονζάλες στο 90’. Απειλήθηκε στο 96’, εντούτοις κράτησε το τρίποντο. Δέχεται γκολ σε κάθε ματς πρωταθλήματος. Στην επίθεση βέβαια είναι οντότητα και βρίσκει λύσεις. Δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Ο κόουτς Βάλτερ αρνείται να επηρεαστεί από την αλλαγή προπονητή στην Άουε και τόνισε πως ότι και να γίνει θα υπάρχουν 11 παίκτες στην αντίπαλη ομάδα. Αμφίβολος ήταν μεσοβδόμαδα ο αρχηγός Κεμπφ (Α), που τελικά δεν μπορεί να αγωνιστεί στην αποψινή μάχη. Αμφίβολος είναι επίσης ο μπακ Στέντσελ. Με μυικό τραυματισμό τέθηκε νοκ-άουτ ο φορ Γκόμεζ. Τραυματίες οι Μανγκαλά (ΑΜ), Καμίνσκι (Α), Καλάιτζιτς (Μ). Δεν υπολογίζεται ο Δώνης, που ακόμα παραμένει στο ρόστερ της.
Εκτίμηση
Αναπάντεχη εξέλιξη για την Άουε, με την απόλυση του Μάιερ. Καλός προπονητής, αυτός της έδινε ελπίδες για κάτι καλό, όπως και αποδείχτηκε στην αρχή της σεζόν. Οι παίκτες, πάντως, υποδέχτηκαν με χαρά αυτήν την απόφαση. Η Στουτγκάρδη δέχεται γκολ, έχει, πάντως, επιθετικές λύσεις. Λογικά θα σκοράρουν και οι δύο πλευρές.

DARMSTADT v DYN. DRESDEN

Επειγόντως να ξεχάσει το παιχνίδι με την Όσναμπρικ. Η Δευτέρα ήταν εφιαλτική για την Ντάρμσταντ. Όχι μόνο για το 4-0 με τη νεοφώτιστη. Αλλά γιατί το σκορ αυτό ήταν αρκετά χαμηλό για τον αντίπαλο. Θα μπορούσε εύκολα να είχε διασυρθεί η ομάδα του Δημήτρη Γραμμόζη. «Ομαδική αποτυχία», η δήλωση του Έλληνα κόουτς. Μία μόνο τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Καμία σχέση με ότι παρουσίασε στην αρχή της σεζόν και στο Κύπελλο. Ένα γκολ δέχτηκε στο πρώτο μέρος (με 8 τελικές η Όσναμπρικ), άλλα τρία στο δεύτερο ημίχρονο. Σαφέστατη υπεροψία απέναντι σε ομάδα που φυσικά θα σε τιμωρήσει, αν δεν δώσεις το 100%. όλους αποτέλεσε αρνητική έκπληξη. Ούτε καν η αλλαγή τακτικής του Γραμμόζη στο ημίχρονο δεν απέδωσε καρπούς. Άμεσα παίζει με την Ντινάμο και αποτελεί ευκαιρία να ξεχαστεί η κάκιστη εικόνα με την Όσναμπρικ. Στόχος η άμεση ανάκαμψη. Πλήγμα αποτέλεσε ο νέος τραυματισμός του φορ Πλάτε. Μένουν εκτός ο βασικός γκολκίπερ Σούεν και οι εξτρέμ Χόνσακ, Μάνου.
Η πρώτη νίκη είναι γεγονός για την Ντινάμο Δρέσδης. Μάχη έγινε. Τελικό σκορ 2-1, με γκολάρα από φάουλ του Έμπερτ (68’) και ένα από τον νεοφερμένο Γιερεμέγιεφ (82’). Είχε αποκτήσει δύο επιθετικούς πριν από τη συγκεκριμένη μάχη, ο Γιερεμέγιεφ έπαιξε βασικός, ο ντεφορμέ Κονέ ήταν εντελώς εκτός αποστολής. Ανέλαβε τα ηνία η Ντινάμο, έπαιξε με επικίνδυνες αντεπιθέσεις η Χάιντενχαϊμ (καλή στιγμή στο 51’). Μετά το 1-0, είχε φάση για το 2-0, το οποίο ήρθε με τον Γιερεμέγιεφ στο 82’. Στο τέλος, πέναλτι η Χάιντενχαϊμ (86’) και 2-1. Αγχώθηκαν οι «κιτρινόμαυροι», εντούτοις τα κατάφεραν. Απέδωσε ξανά το ροτέισον του Κρίστιαν Φιλ, που δεν είναι υπέρμαχος της άποψης «11άδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Όλοι έχουν την άποψη πως ήταν ένα βήμα προς μία καλύτερη κατεύθυνση. Εκτός έδρας, πάντως, σπάνια αποδίδει το ίδιο καλά. Δυνατός ο γκολκίπερ Μπρολ, έσωσε την Ντινάμο σε ορισμένες περιπτώσεις. Η προσθήκη παικτών ανεβάζει και τον ανταγωνισμό, άρα βελτίωση στο ρόστερ. Μοναδικός απών ο αρχηγός Χάρτμαν.
Εκτίμηση
Η κακή εικόνα της Ντάρμσταντ έδωσε σημαντική ώθηση στον “άσο”. Σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη της Ντινάμο Δρέσδης, το σετ αποδόσεων είναι σχεδόν ισορροπημένο. Επιμένουμε, όμως, πως η Ντινάμο δεν αποδίδει το ίδιο καλά εκτός έδρας και η Ντάρμσταντ, χειρότερα από τη Δευτέρα, δεν πρόκειται να παρουσιαστεί.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!