Sweden Allsvenskan

FALKENBERGS v HAMMARBY

Μπορεί να βρίσκεται σε επισφαλή θέση στο πρωτάθλημα, όμως αυτό δεν της απαγορεύει να κάνει όνειρα για πορεία στο κύπελλο. Έτσι την Πέμπτη πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα της Βοργκόρντα με 4-0, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα το πρόγραμμα τα έφερε έτσι ώστε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μάλμε η οποία αποζητούσε εναγωνίως τη νίκη μετά από 4 σερί ισοπαλίες. Έτσι, ξέσπασε πάνω στην ομάδα του Χανς Έκλουντ την οποία φιλοδώρησε με 5 γκολ για το τελικό 5-0. Η Φάλκενμπεργκ βρισκόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε θέση άμυνας και έδειχνε να περιμένει το μοιραίο, επιθετικά φάνηκε ελάχιστα. Δεν αντιμετωπίζει καινούρια αγωνιστικά προβλήματα. Επιστρέφουν ο βασικός μέσος Ενσίμα Πέτερ (14/1, 1 ασίστ) και ο επιθετικός Κίριλ Πογκρέμπνιακ (11/0).

Η ΙΦΚ Λούλεο ήταν το εμπόδιο που κλήθηκε να ξεπεράσει στο Κύπελλο, κάτι που τελικά κατάφερε με 3-1. Η ομάδα του Στέφαν Μπίλμπορν αγωνίστηκε ως επί το πλείστον με βασικούς και προηγήθηκε στο 12’ με 2-0. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 29’ με πέναλτι, όμως στην επανάληψη ο Κατσάνικλιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Στο πρωτάθλημα ήταν από τις κερδισμένες της 20ής αγωνιστικής, αφού είδε τη διαφορά από την 3η θέση να μειώνεται πλέον στους δυο βαθμούς μετά την εντός έδρας νίκη της επί της Σούντσβαλ με 3-0 και την ταυτόχρονη ήττα της ΑΪΚ από την Κάλμαρ. Προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο και στο 55’ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της, πριν έρθει και τρίτο τέρμα με αυτογκόλ στο 84’. Δεν αντιμετωπίζει καινούρια αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός έμειναν και πάλι ο βασικός αμυντικός Ντέιβιντ Φέλμαν (16/1) και ο αναπληρωματικός μέσος Βλάντιμιρ Ρόντιτς (13/0, όλες αλλαγή).

Εκτίμηση
Ξεκάθαρη η υπεροχή της Χάμαρμπι. Αναμένεται να είναι η ομάδα που θα δώσει ρυθμό και σύμφωνα με τις ορέξεις της θα πάει το ματς. Η Φάλκενμπεργκ θα προσπαθήσει, ωστόσο αφενός έχει σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα και αφετέρου υστερεί. Διπλό και μάλιστα με ασιατικό χάντικαπ (-0.75) για να πάρουμε καλή απόδοση.

IFK GOTEBORG v KALMAR

Παίζοντας με πολλές αλλαγές (ξεκουράστηκε και ο δικός μας Γιάννης Ανέστης) μεσοβδόμαδα, δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στην έδρα της Άστριο από όπου έφυγε θριαμβεύτρια με 4-0, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Έλληνας γκολκίπερ πήρε τη θέση του κανονικά κάτω από τα γκολπόστ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χέλσινμποργκ και είδε την εστία του να παραβιάζεται στο 45+2’. Στην επανάληψη, όμως, οι συμπαίκτες του ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν τους γηπεδούχους, φτάνοντας στην ανατροπή, με το δεύτερο γκολ να σημειώνεται στο 88’. Έτσι παρέμεινε αήττητη για 8η συναπτή αγωνιστική. Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο μέσος Αμπντουλαχί (17/0, 1 ασίστ). Εκτός και πάλι ο αμυντικός Ράσμους Βίκστρεμ (2/0). Μακροχρόνια τραυματίας ο βασικός αμυντικός Πάτρικ Κάρλσον Λάνγκεμιρ (13/4, 2 ασίστ).

Την Τετάρτη έδωσε παιχνίδι για το θεσμό του Κυπέλλου και πανηγύρισε την πρόκριση στην έδρα της Ρόσενγκορντ με 2-1. Είχε σε καλή μέρα τον Ράφαελ, ο οποίος σκόραρε δυο τέρματα στο α’ ημίχρονο και έθεσε τις βάσεις για τη νίκη, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στην επανάληψη στο τελικό 2-1. Στο πρωτάθλημα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα της πανίσχυρης ΑΪΚ με 2-1. Η ομάδα του Μάγκνους Πέρσον έπιασε στον ύπνο της άμυνα της ΑΪΚ και προηγήθηκε μόλις στο 10’ με τον Γιάκομπσεν. Στην εκπνοή του ημιχρόνου έκανε το 2-0 με τον Αλίτι και παρά το γκολ που δέχτηκε στις αρχές της επανάληψης, μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα ως το τέλος και να πάρει τη νίκη μετά από 11 αγωνιστικές. Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο μέσος Γιορκ Ράφαελ (5/0). Μακροχρόνια απών ο βασικός μέσος Πιοτρ Γιόχανσον (14/0, 1 ασίστ). Εκτός αποστολής και απόψε ο τραυματίας βασικός αμυντικός Εμίν Νούρι (13/0, 1 ασίστ).

Εκτίμηση
Η Γκέτεμποργκ μπορεί να μην είναι η ομάδα που θα κερδίσει εύκολα, ωστόσο είναι μια από εκείνες που πολύ δύσκολα χάνουν και καταφέρνουν σε γενικές γραμμές να παίρνουν αποτελέσματα. Εντός έδρας είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Η Κάλμαρ πάει με ανεβασμένο ηθικό, ωστόσο κάθε εβδομάδα δε θα είναι το ίδιο τυχερή. Άσος.

SUNDSVALL v ELFSBORG

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ομάδα του Τζόελ Σέντεργκρεν στο Κύπελλο, αφού χρειάστηκε την παράταση στην έδρα της Λίντιγκε για να πάρει την πρόκριση με 3-1. Είχε προηγηθεί στο 69’, όμως στο τέλος ήταν απρόσεκτη και δέχτηκε την ισοφάριση στο 90+1’. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου μίλησε η εμπειρία. Στο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα στην έδρα της Χάμαρμπι με 3-0. Δέχτηκε δυο γκολ στο α’ ημίχρονο και στις αρχές της επανάληψης τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, καθώς αποβλήθηκε ο Κάρλος Γκράθια. Έτσι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 84’ ο Θιέρκολες, με αυτογκόλ, έκανε το 3-0 για λογαριασμό της Χάμαρμπι. Τιμωρημένος ο αποβληθείς βασικός αμυντικός Κάρλος Γκράθια (19/1). Αμφίβολοι ο νιόφερτος μέσος Γιόχαν Μπλούμπεργκ (1/0), ο πρόσφατα αποκτηθείς γκολκίπερ Ντέιβιντ Μίλτον Νίλσον (2/0) και ο βασικός αμυντικός Πα Κονάτε (18/1).

Την Πέμπτη έδωσε αγώνα για το Κύπελλο και δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Γκότιοντ, αφού χρειάστηκε να φτάσει στην παράταση για να πάρει την πρόκριση με 3-1 (1-1 κανονική διάρκεια). Στο πρωτάθλημα έδωσε «απαντήσεις» μετά τη μουρμούρα των δυο σερί ηττών, αφού ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο της Έστερσουντ με 4-1. Το παιχνίδι έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα από πολύ νωρίς, αφού μέσα σε 10’ έφτασε να προηγείται με 3-0. Από εκείνο το σημείο και μετά είχε τον έλεγχο και στην επανάληψη δέχτηκε γκολ στο 79’, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 στις καθυστερήσεις. Συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος ο αμυντικός Αλεχάντρο Πορτίγιο (5/0). Μη διαθέσιμος παραμένει ο βασικός μέσος Ρόμπερτ Γκογιάνι (16/0, 4 ασίστ). Επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός μέσος Φρέντερικ Χολστ (19/1, 1 ασίστ).

Εκτίμηση
Η Σούντσβαλ βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση. Αγνοεί τη νίκη όλο το καλοκαίρι και τη μισή άνοιξη, έχει χάσει βασικούς και αυτοί που πήρε δεν έχουν βοηθήσει ακόμη, ενώ έχει καθηλωθεί στην τελευταία θέση και δεν δείχνει ικανή να βγει. Η Έλφσμποργκ, αντίθετα, έχει ανεβασμένο ηθικό και μπορεί να επιστρέψει στις νίκες εκτός. Τουλάχιστον να σκοράρει. G/G.

 

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!