England League One

17:00 AFC Wimbledon – Portsmouth
Εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά της Σάουθεντ, η Γουίμπλεντον έφτασε σε ευρείας έκτασης νίκη με 4-1. Τα δύο συνεχόμενα «τρίποντα» έχουν αλλάξει την ψυχολογία στις τάξεις των Λονδρέζων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Στην τεχνική ηγεσία παραμένει ο υπηρεσιακός Γκλιν Χοτζ, καθώς ο προπονητής Γουόλι Ντόουνς είναι τιμωρημένος για παραβίαση των κανονισμών περί στοιχηματισμού. Αμφίβολοι θεωρούνται ο αμυντικός Νάιτινγκεϊλ (9/0) και ο μέσος Ράιλι (12/0), ενώ δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών ο αμυντικός Ο’ Νιλ (11/1), 0 μέσος ΜακΝτόναλντ (5/0) και ο επιθετικός Ρόσκροου (4/0).
Παρότι είχε την υπεροχή και αρκετές φάσεις για να σκοράρει, η Πόρτσμουθ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τζίλιγχαμ και περιορίστηκε σε ισοπαλία χωρίς γκολ. Κάθε τέτοια… γκέλα αντιμετωπίζεται με δυσφορία από την εξέδρα, αφού η απόσταση από τις πρώτες θέσεις παραμένει μεγάλη και αρκετοί οπαδοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τον προπονητή Κένι Τζάκετ. Ο τεχνικός της Πόρτσμουθ υπολογίζει ξανά στον βασικό τερματοφύλακα ΜακΓκίλβρι (9 συμμετοχές) και στον μέσο ΜακΚρόρι (5/0), ενώ αμφίβολος θεωρείται ο σέντερ φορ Πίτμαν (8/2). Παραμένει εκτός δράσης ο επιθετικός Χόκινς (1/0), μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες.
Εκτίμηση
Η Πόρτσμουθ είναι ανώτερη ποιοτικά και αναμενόμενα θεωρείται φαβορί, ωστόσο η Γουίμπλεντον εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης και μοιάζει ικανή να… ζορίσει τους φιλοξενούμενους. Πιθανή εξέλιξη το υψηλό σκορ.

17:00 Bolton Wanderers – Rochdale
Από τις 7 Οκτωβρίου έχει να αγωνιστεί η Μπόλτον, όταν και αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με την Μπλάκπουλ. Η ομάδα του Κιθ Χιλ εξακολουθεί να βρίσκεται στο… κυνήγι της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα, έχει αναμφίβολα βελτιωθεί σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στο σκοράρισμα, αφού η Μπόλτον έχει σημειώσει μόλις 2 γκολ σε 10 ματς. Ο Χιλ υπήρξε επί σειρά ετών παίκτης (1996-2001) και προπονητής της Ροτσντέιλ (2006-2011, 2013-2019) και η αναμέτρηση είναι ιδιαίτερη για τον ίδιο. Αμφίβολοι θεωρούνται οι αμυντικοί Μπρόκμπανκ (5/0), Ράιτ (3/0), ίσως πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής ο προερχόμενος από τραυματισμό επιθετικός Ο’Γκρέιντι.
Βαθμολογική… ανάσα πήρε η Ροτσντέιλ, η οποία επιβλήθηκε 2-1 της Άκρινγκτον, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί 5 αγωνιστικών χωρίς νίκη. Ο προπονητής Μπράιαν Μπάρι – Μέρφι περιμένει από την ομάδα του να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ και να φύγει με τη νίκη από το γειτονικό Μπόλτον. Είναι η τρίτη αναμέτρηση των ομάδων μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Η Ροτσντέιλ υποδέχτηκε την Μπόλτον στις 13 Αυγούστου για το Λιγκ Καπ και νίκησε 5-2. Την 1η Οκτωβρίου, στο ίδιο γήπεδο, για το Λιγκ Τρόφι, η Ροτσντέιλ επικράτησε 5-3 στα πέναλτι (1-1 το 90λεπτο). Αμφίβολοι θεωρούνται ο μέσος Ντούλεϊ (10/1) και ο μεσοεπιθετικός Πάικ (7/1).
Εκτίμηση
Η Μπόλτον μάχεται σκληρά σε κάθε παιχνίδι της, ωστόσο δεν παύει να είναι η κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα στην κατηγορία. Η Ροτσντέιλ επέστρεψε στις επιτυχίες, έχει καλή ψυχολογία και τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

17:00 Doncaster Rovers – Bristol Rovers
Λίγα… πράγματα από την Ντονκάστερ, η οποία ξεκίνησε καλά κόντρα στην Όξφορντ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και η ήττα με 3-0 ήρθε δίκαια. Τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα άφησαν την «ντόνι» πίσω στη βαθμολογία και ο προπονητής Ντάρεν Μουρ περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν… αντίδραση στο παιχνίδι με την Μπρίστολ Ρόβερς. Πιθανότατα θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μουρ προσπαθεί να βρει λύσεις στο σκοράρισμα, καθώς η ομάδα δεν βρίσκει δίχτυα στους επιθυμητούς ρυθμούς. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι αμυντικοί Μπαπτίστ (2/0), Τζον (6/1), ο μέσος Μπλερ (5/0) και ο επιθετικός Στέρλινγκ (3/0).
Ακόμα μία επιτυχία για την Μπρίστολ Ρόβερς, η οποία επιβλήθηκε 1-0 της ΜΚ Ντονς και βρέθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο 49′, ενώ με βάση την εικόνα του ματς είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει σε μια πιο… άνετη νίκη. «Χαμόγελα» από τον προπονητή Γκρέιαμ Κόχλαν, που είναι περήφανος για την παρουσία της ομάδας στα… ψηλά πατώματα της κατάταξης, παρόλο που οι «πειρατές» ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η απουσία του τραυματία σέντερ φορ Κλαρκ – Χάρις (10/7, πρώτος σκόρερ). Αμφίβολοι θεωρούνται οι μέσοι Χέιρ (8/0), Κλαρκ (9/0).
Εκτίμηση
Είναι κάπως… επικίνδυνος ο φαβοριτισμός της Ντονκάστερ, αφού οι γηπεδούχοι προέρχονται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ενώ η Μπρίστολ Ρόβερς διανύει περίοδο φόρμας. Είτε κοντράρουμε την «ντόνι» είτε πάμε πιο συντηρητικά, επιλέγοντας το G/G.

17:00 Fleetwood Town – Burton Albion
Από τις 5 Οκτωβρίου έχει να αγωνιστεί η Φλίτγουντ, όταν και έχασε 1-0 από την πρωτοπόρο Ίπσουιτς. Πήρε τέλος το αήττητο σερί 4 αγωνιστικών, ωστόσο το συγκρότημα του Τζόεϊ Μπάρτον παραμένει ψηλά στη βαθμολογία. Ο Μπάρτον αναδείχτηκε πρόσφατα ως ο καλύτερος προπονητής της Λιγκ 1 για τον Σεπτέμβριο και θέλει να δει την ομάδα του να επιστρέφει στις νίκες στην αναμέτρηση με την Μπέρτον. Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων βοήθησε στο να επανέλθουν παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, όπως ο αμυντικός Μέπαμ (1/0) και ο μεσοεπιθετικός ΜακΆλενι (4/1), οπότε η αποστολή είναι πρακτικά πλήρης.
Από την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της ΜΚ Ντονς, στις 5 Οκτωβρίου, έχει να αγωνιστεί η Μπέρτον. Έτσι όπως τα έχει φέρει το πρόγραμμα, με τις συχνές αναβολές, οι «ζυθοποιοί» καλούνται να δώσουν εναντίον της Φλίτγουντ το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος μακριά από το γήπεδό τους. Στο μεταξύ, στο ρόστερ προστέθηκε ο τερματοφύλακας Γκάρατ, που είχε μείνει ελεύθερος από την Κρου. Προορίζεται για «ρεζέρβα» του βασικού Ο’Χάρα, δεδομένου ότι οι άλλοι δύο τερματοφύλακες, Μπάιγουοτερ και Χόκινς είναι τραυματίες από την αρχή της σεζόν. Νοκ άουτ έχουν τεθεί ο μέσος Κουίν (8/0) και ο αμυντικός Μπρέιφορντ (9/0).
Εκτίμηση
Η έδρα και η παράδοση είναι με την πλευρά της Φλίτγουντ, ωστόσο η Μπέρτον έχει αρκετά καλή παρουσία μέχρι τώρα μακριά από το γήπεδό της. Είτε ρισκάρουμε επιλέγοντας την ισοπαλία είτε στρεφόμαστε στο G/G.

17:00 Gillingham – Peterborough
Έχοντας… οχυρωθεί στην άμυνα και με κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα Μπόναμ, η Τζίλιγχαμ «δραπέτευσε» με ισοπαλία χωρίς γκολ από την έδρα της Πόρτσμουθ. H αναμέτρηση με την Πιτέρμπορο είναι ιδιαίτερη για τον προπονητή Στιβ Έβανς. Ο Σκωτσέζος προσελήφθη από την Πιτέρμπορο τον Φεβρουάριο του 2018 και σχεδόν έναν χρόνο αργότερα έφυγε με τη… στάμπα της αποτυχίας να οδηγήσει την ομάδα σε άνοδο. Ο Έβανς πάντως μίλησε μίλησε με κολακευτικά λόγια για την προσεχή αντίπαλο, τονίζοντας ότι η Τζίλιγχαμ δεν πρέπει να δώσει χώρους, αλλιώς δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Τραυματίας παραμένει ο μέσος Γουίλοκ (1/0).
Παρά τη σθεναρή αντίσταση της Λίνκολν, η Πιτέρμπορο επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 και… αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής Ντάρεν Φέργκιουσον είπε ότι περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Τζίλιγχαμ, απέναντι σε μια αντίπαλο που κέρδισε εντός έδρας την δεύτερη της κατάταξης Γουίκομ και δυσκόλεψε την πρωτοπόρο Ίπσουιτς. Ο τεχνικός της Πιτέρμπορο εκτιμά ότι, μπροστά στο κοινό της, η Τζίλιγχαμ δεν θα παίξει τόσο κλειστά, όσο στο πρόσφατο με την Πόρτσμουθ. Μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα είναι υποχρεωτική, καθώς δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος μεσοεπιθετικός Ριντ (11/1).
Εκτίμηση
Η Πιτέρμπορο φτάνει με άνεση στο γκολ, είναι σύνολο με μεγαλύτερη ποιότητα και φαβορί για τη νίκη, ωστόσο το ματς στο Τζίλιγχαμ είναι πιο δύσκολο από όσο δείχνουν τα σετ αποδόσεων. Ορατό το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

17:00 Milton Keynes Dons – Coventry City
Η… κατηφόρα συνεχίζεται για την ΜΚ Ντονς, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Μπρίστολ Ρόβερς και βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πέρα από το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και τις συνεχόμενες ήττες, ο προπονητής Πολ Τισντέιλ προβληματίζεται για την αδυναμία που εμφανίζει η ομάδα του στο σκοράρισμα. Αναμένεται… ανακάτεμα της ενδεκάδας στο παιχνίδι με την Κόβεντρι, αφού αναζητείται τρόπος αντίδρασης. Τα καλά νέα έχουν να κάνουν με την επιστροφή στις προπονήσεις του επιθετικού Άγκαρντ (10/1) και του μέσου Γκίλμπι (8/0). Παραμένουν εκτός δράσης οι επιθετικοί Χίλι (5/1), Νομπ (6/1).
Ακόμα δεν έχουν… καταλάβει στην Κόβεντρι πώς προέκυψε η ήττα με 1-0 από την Τρανμίρ. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» είχαν 71% κατοχή μπάλας και 19 τελικές προσπάθειες, ωστόσο δεν βρήκαν απάντηση στο γκολ που δέχτηκαν στο 83′. Οι δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, χωρίς η ομάδα να βρει δίχτυα, προβληματίζουν τον προπονητή Μαρκ Ρόμπινς, ο οποίος περιμένει να δει μεγαλύτερη προσπάθεια στο παιχνίδι με τη ΜΚ Ντονς, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Μία από αυτές ενδέχεται να αφορά τον αμυντικό ΜακΦάτζιν (10/0), ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Τραυματίας είναι ο επιθετικός Τζόμπελο (10/1).
Εκτίμηση
Η ΜΚ Ντονς βρίσκεται σε καθοδική πορεία, ωστόσο και η Κόβεντρι προέρχεται από συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν συνολικά καλύτερη παρουσία και θεωρούνται φαβορί, ενώ η εναλλακτική είναι τα 2-3 γκολ.

17:00 Rotherham – Oxford United
Νέα καλή εμφάνιση από τη Ρόδεραμ, η οποία πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την έδρα της Μπλάκπουλ. Τα δύο συνεχόμενα «τρίποντα» επέτρεψαν στους «μίλερς» να κερδίσουν έδαφος στη βαθμολογία και να πλησιάσουν τις πρώτες θέσεις. Το ζητούμενο πάντως είναι η διάρκεια και η αναμέτρηση με την Όξφορντ, μια αντίπαλο που επίσης διανύει περίοδο φόρμας, θεωρείται σημαντικό τεστ. Στο μεταξύ, ο αριστερός μπακ Μάτοκ (9/0) υπέγραψε νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, όμως θεωρείται αμφίβολος. Ερωτηματικά υπάρχουν επίσης για τους επιθετικούς Βασέλ (4/0), Λάνταπο (10/3), ωστόσο αμφότεροι έχουν καλές πιθανότητες να είναι διαθέσιμοι.
Με τον Χένρι να πετυχαίνει δύο γκολ, η Όξφορντ επιβλήθηκε 3-0 της Ντονκάστερ και συνέχισε την ανοδική πορεία της. Ο προπονητής Καρλ Ρόμπινσον είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια και περιμένει ανάλογη εικόνα στο ματς με τη Ρόδεραμ. Αν κάτι… σκιάζει το το καλό κλίμα, είναι οι απουσίες σημαντικών παικτών, αφού ο αμυντικός Ντίκι (13/0) θα λείψει λόγω τιμωρίας, ενώ δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών οι μέσοι Φορντ (10/1), Γούντμπερν (11/1). Νοκ άουτ σταθερά παραμένουν ο μέσος Θορν (1/0) και ο αμυντικός Χάνσον (5/0), ενώ αμφίβολοι θεωρούνται ο επιθετικός Τέιλορ (7/2) και ο μέσος Γκόριν (12/0).
Εκτίμηση
Συνάντηση ομάδων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και στα τελευταία παιχνίδια τους σκοράρουν με ευκολία. Η έδρα καθιστά φαβορί τη Ρόδεραμ, ενώ τύχη μοιάζουν να έχουν επιλογές όπως το Over 2.5 και το G/G.

17:00 Wycombe – Sunderland
Από τις 8 Οκτωβρίου έχει να αγωνιστεί η Γουίκομ, όταν και ηττήθηκε 1-0 εντός από τη Στιβενέιτζ (Β’ Αγγλίας) για το Λιγκ Τρόφι. Πάντως, δεν ευχαριστήθηκε το… ρεπό της, αφού για ακόμα μια φορά ο προπονητής Γκάρεθ Έινσγουορθ βρέθηκε κοντά στο να αποχαιρετήσει την ομάδα. Για τον τεχνικό της Γουίκομ εκδήλωσαν ενδιαφέρον τόσο η προσεχής αντίπαλος Σάντερλαντ όσο και η Μίλγουολ (Τσάμπιονσιπ). Ο Έινσγουορθ πάντως δεν μοιάζει διατεθειμένος να φύγει εύκολα από το κλαμπ, εκτός και αν έρθει μια εξαιρετική πρόταση, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε. Στο αγωνιστικό μέρος, δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας οι μέσοι Όφομπορ (3/0), Τόμπσον (2/0) και ο τραυματίας επιθετικός Σάμουελ (7/0).
Στις 8 Οκτωβρίου αγωνίστηκε για τελευταία φορά η Σάντερλαντ, όταν και επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Γκρίμσμπι (Β’ Αγγλίας) για το Λιγκ Τρόφι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε στον πάγκο τον υπηρεσιακό Τζέιμς Φάουλερ, καθώς νωρίτερα είχε απολυθεί ο προπονητής Τζακ Ρος. Η αναζήτηση νέου τεχνικού ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, όταν και ανακοινώθηκε ο Φιλ Πάρκινσον, ο οποίος το καλοκαίρι είχε παραιτηθεί από την Μπόλτον. Σημειώνεται ότι η Σάντερλαντ ασχολήθηκε και με τον Γκάρεθ Έϊνσγουορθ, νυν προπονητή της προσεχούς αντιπάλου Γουίκομ. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν ο μέσος Έμπλετον (3/0) και ο αμυντικός Οζτούρκ (7/0).
Εκτίμηση
Ιδιαίτερο ματς, μετά από όσα προηγήθηκαν μεταξύ της Σάντερλαντ και του προπονητή της Γουίκομ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν νέο τεχνικό στον πάγκο τους. Η Γουίκομ είναι δυνατή στην έδρα της και μπορεί να κοντράρει τη Σάντερλαντ, οπότε μια ρεαλιστική επιλογή είναι το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!