Ukraine Vyscha Liga

14:00 FC Mariupol – Kolos Kovalivka

Επέστρεψε στα τρίποντα έπειτα από πέντε στείρες αγωνιστικές. Επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της νεοφώτιστης Ντνίπρο με γκολ του Φέντορτσουκ στο 82′ σε ένα ματς, όπου ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να κάνουν φάσεις και τελικά να κερδίζει αυτή που εκμεταλλεύτηκε την καλή της στιγμή. Επίσης, μένει το γεγονός ότι κράτησε το μηδέν στην εστία της, πράγμα πολύ σημαντικό, όπως επισήμανε και ο προπονητής της Αλεξάντερ Μπάμπιτς, με δεδομένο πως τη φετινή σεζόν έχει δεχθεί γκολ στα 8 από τα 11 ματς πρωταθλήματος. Είναι σημαντικές οι επιστροφές των βασικών Γιαβόρσκι (Α, 8/0), Μπίκοφ (Α, 7/0) και Βάκουλα (Ε, 6/1), με τον Μπάμπιτς να θέλει το δεύτερο σερί τρίποντο με δεδομένο πως αυτό θα φέρει την ομάδα εντός εξάδας. Από κει και πέρα, υπάρχει ένα ερωτηματικό με τον αναπληρωματικό Φόμιν (Ε, 2/2), ο οποίος μέσα στην εβδομάδα χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε για δύο μέρες, αλλά επέστρεψε στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.
Προέρχεται από δύο βαριές ήττες στο πρωτάθλημα που ήταν, βέβαια, εντός προγράμματος. Μετά την τεσσάρα ως γηπεδούχος από την Ντιναμό Κιέβου, ακολούθησε το 6-0 στο Χάρκοβο από τη Σαχτάρ σε ένα ματς, στο οποίο έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των οικοδεσποτών. Εμφανής η διαφορά ταχύτητας και ατομικής ποιότητας. Βρέθηκε να χάνει με 5-0 στο ημίχρονο και αν η Σαχτάρ δεν κατέβαζε το πόδι από το γκάζι, θα μπορούσε να φάει ακόμη και 10 γκολ!!! Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν μειώνει την πολύ καλή της παρουσία έως τώρα στο πρωτάθλημα. Ωστόσο η εξάρα δεν αποκλείεται να πλήγωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών και γι’ αυτό, όπως γράφτηκε, ο κόουτς, Κοστίσιν δούλεψε μέσα στην εβδομάδα στο ψυχολογικό κομμάτι. Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, ο Κοστίσιν ετοιμάζει αλλαγές στο σημερινό ματς. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βόλινετς (Τ, 6/0) αντί του Γιάσκοβ (Τ, 5/0), ενώ στην άμυνα επιστρέφουν στην 11άδα οι Τσορνομόρετς (Α, 9/0) και Ζοζούλια (Α, 8/0).
Εκτίμηση
Η Μαριούπολη πήρε ψυχολογία μετά το 1-0 επί της Ντνίπρο, ενώ είναι σημαντικό πως δεν δέχθηκε και γκολ από την αντίπαλο της. Κόντρα στην Κοβαλίβκα, λοιπόν, έχει την ευκαιρία με νίκη να βρεθεί στην εξάδα. Μεγάλο το κίνητρο που θα στηρίξουμε επιλέγοντας τον «1 DNB», με δεδομένο και το πληγωμένο γόητρο των φιλοξενούμενων από την εξάρα με τη Σαχτάρ.

17:00 Olimpik Donetsk – SK Dnipro-1
Από σπουδαία εντός έδρας νίκη προέρχεται η Ολιμπίκ. Η ομάδα του Ντόνετσκ επικράτησε με 2-0 της Βόρσκλα στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» του Κιέβου σε ένα ματς, όπου μέχρι το 65′ ήταν άφαντη στο γήπεδο. Στο α’ μέρος γλίτωσε 2-3 φορές από το 1-0 και στο 67′ κατάφερε να σκοράρει με τον Κόουτο και να πάρει μπρος, με τον Λουκιάντσουκ να στο 75′ να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Έτσι, η Ολιμπίκ κατάφερε να βάλει δύο ομάδες, έστω και στην ισοβαθμία από κάτω της και να πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι με τη νεοφώτιστη Ντνίπρο-1, όπου ξέρει πως η νίκη είναι μονόδρομος με δεδομένη και την ήττα με 2-0 του α’ γύρου. Στα αγωνιστικά, εξέτισαν και επιστρέφουν οι Ζαβίτσκι (Μ, 9/0) και Κσονζ (Μ, 7/0) με τους δύο ποδοσφαιριστές, πιθανότατα, να παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων.
Τρεις σερί ήττες χωρίς, μάλιστα, να σκοράρει, μετρά η Ντνίπρο. Και αν το 2-0 από τις Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ ήταν εντός προγράμματος, το εκτός έδρας 1-0 από τη Μαριούπολη θα μπορούσε, ενδεχομένως, να αποφευχθεί. Και αυτό γιατί ήταν ένα μοιρασμένο ματς με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες με τη γηπεδούχο, απλά, να παρουσιάζεται λίγο πιο αποτελεσματική στο 82′ και να παίρνει το τρίποντο. Βέβαια, υπήρξε προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας μετά το 65′, όπου εμφανίστηκε παθητική, χάνοντας εύκολες μπάλες. Δεδομένες είναι οι σκέψεις για αλλαγή συστήματος στον κόουτς, Μιχαϊλένκο που δεν αποκλείεται να παίξει με 4-5-1 και όχι με τρεις αμυντικούς, όπως κάνει μέχρι τώρα. Αμφίβολοι δίνονται οι βασικοί Κραβτσένκο (αρχηγός, Μ, 7/0) και Κόγκουτ (Μ, 10/2), ενώ υπάρχει ερωηματικό και με τον Τσιτσίκοφ (Ε, 10/1).
Εκτίμηση
Η Νντίπρο είναι ομάδα του β’ ημιχρόνου. Ειδικά δημιουργικά, βγάζει πολύ καλό εαυτό στο β’ μέρος και αποτυπώνεται στους αριθμούς. Έτσι το γεγονός αυτό μας πείθει να πάμε στο «Over 0,5»των φιλοξενούμενων στο β’ ημίχρονο ειδικά σε τέτοιες αποδόσεις που βρίσκουμε το γεγονός.

17:00 Zorya Luhansk – Vorskla
Προέρχεται από σημαντικότατη νίκη με επική ανατροπή. Επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Ντέσνα σε ένα ματς, όπου όλα μέχρι το 80′ έμοιαζαν χαμένα. Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβαν δράση οι Λέντνεφ και Ρούσιν που είχαν μπει στο ημίχρονο αντί των Κοτσέργκιν και Καμπάεφ και γύρισαν το ματς. Στο 81′ ο πρώτος έκανε το 1-1 με τον δεύτερο στο 85′ να κερδίζει το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Γιουρτσένκο. Έτσι, η Ζόρια πλησίασε στον πόντο στη μάχη για την τριάδα και βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, όπως επισήμανε και ο κόουτς Σκρίπνικ που κέρδισε ξανά πόντους στην εκτίμηση των ανθρώπων της ομάδας του Λουγκάνσκ, με δεδομένο πως υπήρχε μία σχετική γκρίνια για το ότι οι παίκτες δεν εκμεταλλεύονται τα εντός έδρας ματς. Επί των αγωνιστικών, εκτός είναι ο βασικός, Βέρνιντουμπ (Α, 7/0).
Δεν βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι». Αγνοεί τη νίκη εδώ και 6 αγωνιστικές έχοντας συγκομιδή μόλις έναν βαθμό σ’ αυτό το διάστημα προερχόμενη από την ήττα με 2-0 από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Ήταν ένα περίεργο ματς. Η Βόρσκλα ήταν καλύτερη μέχρι το 65′, έκανε φάσεις, αλλά ήταν άστοχη. Κάπου εκεί έπαθε μπλακ άουτ και δέχθηκε το 1-0 στο 67′ στην πρώτη απειλή από πλευράς γηπεδούχων. Και πριν καλά-καλά συνέλθει, δέχθηκε και το 2ο γκολ στο 75′ με αποτέλεσμα να χάσει το παιχνίδι και να βρεθεί, πλέον, σε πολύ δύσκολη θέση. Ο κόουτς, Κοσόβσκι είναι δεδομένο πως δεν νιώθει καθόλου άνετα και στις δηλώσεις του παραδέχθηκε πως η ομάδα του βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση, διότι έχει προβλήματα τόσο στο γκολ όσο και αμυντικά. Κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να ενισχυθεί τον Ιανουάριο, ωστόσο είναι αβέβαιο αν συμβεί κάτι τέτοιο, με δεδομένο πως το ταμείο της ομάδας έχει “θέμα”. Στα αγωνιστικά, εξέτισε και επιστρέφει ο βασικός, Περντούτα (Μ-Α, 9/2), ενώ εκτός παραμένει ο βασικός Σέχιτς (Μ, 4/2).
Εκτίμηση
Λογικό φαβορί στο ζευγάρι η Ζόρια, ωστόσο η Βόρσκλα θα τα δώσει όλα για να πάρει αποτέλεσμα, με δεδομένο πως έχουν στενέψει τα περιθώρια. Έχει αρκετά καλή παράδοση και έτσι το γεγονός είναι αρκετό για να πάμε σε combo bet και δη στο “1Χ & over 2,5”.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!