Romania Divizia A

15:00 Academica Clinceni – Universitatea Craiova
Κατάφερε να πάρει περισσότερα απ’ όσα άξιζε βάσει της εικόνας της στο εντός με τη Βιτορούλ. Απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) σε ένα ματς, όπου οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι. Είχαν περισσότερες ευκαιρίες και τελικές, αλλά πλήρωσαν την αστοχία τους. Το σημερινό ματς με την Κραϊόβα είναι ιδιαίτερο για τους γηπεδούχους. Και αυτό γιατί παίζουν στη φυσική τους έδρα έπειτα από καιρό και για πρώτη φορά φέτος, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες που έπρεπε να γίνουν στο γήπεδο, προκειμένου να πληροί τα κριτήρια της Λίγκας. Έτσι θέλουν να συνδυάσουν αυτή την επιστροφή με ένα θετικό αποτέλεσμα. Επί των αγωνιστικών, από την αποστολή των γηπεδούχων λείπει το όνομα του βασικού, Μπούζιουτς (Ε, 13/2) που είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολος δίνεται ο Ραούτσα (Α, 9/0).
Δεν τα κατάφερε στο ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Κλουζ. Ηττήθηκε με 2-0 σε ένα ματς, όπου μέχρι το 70, όταν και έγινε το 1-0, φαινόταν να ελέγχει το ματς. Κάπου εκεί, όπως είπε και χθες ο κόουτς, Πιτούρκα, φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις με αποτέλεσμα το γκολ αυτό να την αποσυντονίσει πλήρως και να μην καταφέρει να αντιδράσει δεχόμενη και 2ο γκολ στο 78′. Έτσι μετά την ήττα στο ντέρμπι η νίκη κόντρα στην Ακαντέμικα μοιάζει μονόδρομος, πράγμα που φάνηκε και από τον Πιτούρκα. «Αν χάσουμε, θα είναι καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά το Σάββατο. «Δεν με ενδιαφέρει πώς θα παίξουμε, πρέπει να πάρουμε το ματς», επισήμανε. Στα αγωνιστικά, αμφίβολοι είναι οι βασικοί Κάκα (Μ, 6/0) και Κόλγιτς (Ε, 2/1), εκτός οι λογιζόμενοι για 11άδα Γκάρδος (Α, 0/0) και Κονσταντίν (Μ, 4/2), ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο βασικότατος Μπάνκου (Μ, 10/2).
Εκτίμηση
Περιμένουμε “ανοικτό” ματς. Αμφότερες έχουν δείξει ότι διαθέτουν επιθετικές αρετές, ενώ ταυτόχρονα έχουν τα κενά τους στα μετόπισθεν. Έτσι εν προκειμένω φαντάζει λογική η επιλογή του «over 2,25», ενώ σε δεύτερο χρόνο, ενδεχομένως, να έχει αξία και το «γκολ-γκολ».

17:30 FC Botosani – Astra Giurgiu
Από εξαιρετική εμφάνιση και σπουδαίο «διπλό» επί της Πόλι Ιάσι στο δικό της, βέβαια, γήπεδο λόγω έργων στον χλοοτάπητα του «Εμίλ Αλεξαντρέσκου» προέρχεται η Μποτοσάνι. Η ομάδα του Μάριους Κρόιτορου με μεστή εμφάνιση επικράτησε με 3-0 της αντιπάλου της. Ήταν συμπαγής αμυντικά και εξαιρετική δημιουργικά. Προηγήθηκε στο 44′ με πέναλτι του Ροντρίγκες, έφθασε στο 2-0 στο 53′ με τον Μιχάι Ρομάν για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 στο 68′ από τον Οφόσου σε ένα παιχνίδι, όπου αν ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσε να σκοράρει και άλλες φορές. Έτσι η Μποτοσάνι είναι, πλέον, εντός εξάδας, βλέπει playoffs με τον τεχνικό της, πάντως, να διατηρεί χαμηλούς τόνους. «Ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε, μόλις τελείωσε ο α’ γύρος», είπε χαρακτηριστικά. Επί των αγωνιστικών, οι γηπεδούχοι αγωνιούν για τον λογιζόμενο βασικό Τυνήσιο άσο Μούσα (Ε, 5/1) που δίνεται αμφίβολος.
Το τέλειο ντεμπούτο στον πάγκο της Άστρα πραγματοποίησε ο Μπόγκνταν Αντόνε που είδε την ομάδα του να κάνει το «διπλό» κόντρα στη Σέπσι (3-2) με ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει στο 14′, όμως αντέδρασε άμεσα. Ισοφάρισε στο 31′ με αυτογκόλ του Τίνκου για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Μπουντέσκου να κάνει το 2-1. Η Σέπσι έψαξε το 2-2, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι το 3-1 του 75′ αποτέλεσε καταδικαστικό για τους γηπεδούχους χαρίζοντας το τρίποντο στο 1ο ματς του Αντόνε στους φιλοξενούμενους με το 3-2 του 80′ να μην αλλάζει τα δεδομένα. Έτσι το αποτέλεσμα αυτό έφερε μεγάλη αισιοδοξία με παίκτες, διοίκηση και κόσμο να εξάρει τον Αντόνε. «Με αυτόν προπονητή θα παίξουμε playoffs και θα δούμε παίκτες όπως ο Αλιμπέκ και ο Μπουντέσκου στην Εθνική», ανέφεραν κύκλοι της διοίκησης. Οσον αφορά στο αποψινό ματς, η Άστρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Εκτίμηση
Σωστό το σετ αποδόσεων στα τελικά σημεία του ζευγαριού. Η Μποτοσάνι είναι σκλητοτράχηλη εντός. Δύσκολα την καταβάλλεις. Αν πάμε σε κάτι σ’ αυτό το ματς, αξίζει το ρίσκο των γκολ και δη του over 2,25 με δεδομένο πως αμφότερες έχουν επιθετικές αρετές.

20:30 Dinamo Bucuresti – Viitorul Constanta

Είναι ξεκάθαρο πως η Ντινάμο δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των δύο πρώτων μηνών στη σεζόν. Βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο και φαίνεται… Μετρά αήττητο σερί 4 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο προερχόμενη από το 2-0 επί της Γκαζ Μετάν. Είχε και τύχη με δεδομένο πως οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 6′ και το 59′, τη στιγμή που η ίδια παρουσιάστηκε αποτελεσματικότατη. Προηγήθηκε στο 21′ με τον Μρζλιάκ για να έρθει στο 73′ ο Σορέσκου να κάνει το 2-0 και να της χαρίσει το τρίποντο που την έφερε πριν την έναρξη της αγωνιστικής στο -2 από την εξάδα. Βέβαια, η χαρά και η αισιοδοξία έχει μετριαστεί, καθώς μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό το ύψος των χρεών της με τον ιδιοκτήτη της, Ιονούτ Νεγκόιτα να αδυνατεί να τα καλύψει. Επί των αγωνιστικών, φαίνεται πως δύσκολα θα αγωνιστούν οι λογιζόμενοι για βασικοί Μοντίνι (Ε, 12/3), Φαμπρίνι (Μ-Ε, 4/0), Πόπα (Ε, 11/4), Σιν (Μ, 6/0) και Νεϊτσουτέκου (Μ, 6/0).
Για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς, 5ο σερί για την ακρίβεια, δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) κόντρα στην Ακαντέμικα Κλιντσένι. Ήταν καλύτερη από τους νεοφώτιστους. Είχε περισσότερες ευκαιρίες και τελικές, όμως δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ με αποτέλεσμα να αφήσει δύο βαθμούς και πριν την έναρξη της 14ης αγωνιστικής να είναι στο -2 από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Κλουζ. Και τώρα έχει απέναντι μία Ντινάμο που στον α’ γύρο κέρδισε εύκολα με 5-0, ωστόσο ο Χάτζι έσπευσε στις δηλώσεις του να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. «Δεν έχει καμία σχέση αυτή η ομάδα με αυτή που αντιμετωπίσαμε στην πρεμιέρα. Ο Ούριν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαι σίγουρος πως θα δεινοπαθήσουμε, αν δεν τους αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα», επισήμανε ανακοινώνοντας λίγο αργότερα την απόκτησή του Καμερουνέζου διεθνή επιθετικού, Ζουά που ήταν ελεύθερος από το καλοκαίρι. Επί των αγωνιστικών, σταθερά εκτός οι Γκίτσα (Α, 5/0) και Έρικ (Μ, 5/5).
Εκτίμηση
Θα βασιστούμε στους αριθμούς τους. Αμφότερες είναι ομάδες του δεύτερου 45λεπτου. Εκεί ανεβάζουν στροφές και καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Έτσι λέμε να πάμε στην επιλογή «over 1,5 στο β’ ημίχρονο».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!