Έντονος ο Κίκης Φιλίππου: « Αν δεν το μυρίζεται η ΚΟΠ να πάνε σε ΩΡΛ»

* Το παρακάτω δελτίο τύπου αποτελεί πληρωμένη διαφήμιση

EURO 2024 ΜΕ 30€ FREE BET – Η MERIDIANBET σας καλωσορίζει με δωρεάν στοίχημα ΧΩΡΙΣ κατάθεση!

Στον Supersport 104 και την εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» μίλησε ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, ο οποίος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν κυρίως τα μικρομεσαία σωματεία, όπως το στοίχημα, τα γήπεδα και η φορολογία.

«Ζούμε σε άλλη κατάσταση και δεν βλέπουμε τα πράγματα με τον ποδοσφαιρικό φακό με βάση τα νέα δεδομένα και σφυρίζουμε αδιάφορα. «Στην κλήρωση του πρωταθλήματος μας είχε πει ο πρόεδρος της ΚΟΠ ότι από ένα μικρό ποσό που είχαν να παίρνουν τα σωματεία και πάνε στις παλιές υποχρεώσεις, έμειναν 135.000 για να τα μοιραστούν. Να πήγαινα στην εκκλησία του χωριού μου θα έπαιρνα περισσότερα, θα μπορούσα να έπαιρνα δύο αντίδωρα αντί ένα. Τρέχουμε να βρούμε παίκτες, προπονητές και δεν βλέπουμε τα μεγάλα προβλήματα που μας τρέχουν από πίσω. Έχει δίκαιο ο κόσμος και φωνάζει. Τα σωματεία πως έχουν βοηθηθεί; Ποια είναι η προσφορά τους και τί δίνουν; Δεν βλέπουμε ότι κλείνουν σωματεία; Αυτό δείχνει πιο θα είναι το μέλλον μας. Επίσης, η Εθνική μας είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε το Λουξεμβούργο. Αυτά έπρεπε να μας προβληματίσουν, κυρίως εμάς τους παράγοντες. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν θα κάνει αθλητικό κέντρο η Ομοσπονδία αν δεν έχεις παίκτες. Για να μαζεύονται εκεί 3 φορές τον χρόνο; Τα γήπεδά μας και θα το δείτε σύντομα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η Αρχή Σταδίων δεν θα έρθει να βάλει το κεφάλι της κάτω όσον αφορά την καταλληλότητα. Δέχονται πιέσεις εκεί στην Αρχή για να δοθούν οι άδειες. Κάνουμε ππατσιαρίσματα για να περάσουμε», είπε.

Για το Δασάκι; 

«Να σας πω τι γίνεται στο Δασάκι και πιστεύω γίνεται και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και στο «Αμμόχωστος». Επειδή τα γήπεδα είναι παλιά πρέπει να παίρνουμε κάθε χρόνο άδειες από όλες τις υπηρεσίες. Όταν έρθουν κάθε χρόνο βρίσκουν κάτι. Θέλουμε 70-100 χιλιάδες για να κάνουμε πατσιαρίσματα. Δεν είναι έτσι. Κάναμε ένα γήπεδο εδώ και 40 χρόνια σαν κράτος και έφτιαξε και η ΑΕΚ το δικό της. Τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης και δεν γίνεται το κράτος να μην ενδιαφέρεται».

Και συνέχισε: «Δεν βλέπουμε τα μεγάλα προβλήματα και ασχολούμαστε με τα μεταγραφικά, για τις τιμωρίες για τους Κύπριους παίκτες τη στιγμή που κάποιοι δεν τους ενδιαφέρει αν θα πληρώσουν 10.000 ευρώ. Πρέπει να δίνονται κίνητρα. Για την περσινή σεζόν άκουσα πως δεν θα δώσουν γρόσι, αλλά τα προστίματα τα παίρνουμε. Έχουμε ένα προϊόν που δεν το προστατεύουμε οι ίδιοι».

Για τη φορολογία: «Έχουμε υποχρέωση να πληρώνουμε, όμως έχει υποχρέωση και το κράτος να βοηθήσει και τα σωματεία να παίρνουν τα λεφτά που δικαιούνται. Από το 3% με το στοίχημα, θα πηγαίνουν όλα στις υποχρεώσεις των σωματείων. Πάνω από τα μισά που φαίνεται πως χρωστούν τα σωματεία είναι χρεώσεις και πέναλτι. Δεν μπορεί με αυτά τα λεφτά από το στοίχημα να πληρώνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα λεφτά από το στοίχημα θα πρέπει να πηγαίνουν στις υποχρεώσεις μας».

Για το θέμα μετακίνησης φιλάθλων: «Με τον Σπύρο Νεοφυτίδη κατά καιρούς δεν τα βρίσκουμε, όμως τον πήρα για να του δώσω συγχαρητήρια γιατί σε πολλά που λέει έχει δίκαιο. Περάσαμε οικονομική κρίση, κορωνοϊό και άλλα. Τα μικρομεσαία σωματεία θα κλείσουν γιατί το 1/8 του προϋπολογισμού τους βασίζεται στα λεφτά από τα εισιτήρια. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχασαν κάτι, αύξησαν και τα εισιτήρια. Απλά δεν μπορούσαν να έρθουν στα εκτός έδρας και τα βλέπουν από την τηλεόραση. Δεν είναι οι οπαδοί αυτών των σωματείων που δημιουργούν προβλήματα. Φέτος έκλεισαν τρεις ομάδες. Θα κλείσουν και παραδοσιακά σωματεία. Αν δεν το μυρίζεται η ΚΟΠ ότι γίνεται αυτό, τότε να πάνε στον ωτορινολαρυγγολόγο».

Για το θέμα με το κοινό γήπεδο: «Έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Με την αλλαγή στην τοπική αυτοδιοίκησης θα καταθέσουμε όλα όσα πρέπει να βγει άδεια οικοδομής για να μπορούμε να ζητήσουμε αυτά που μας υποσχέθηκαν. Μίλησα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι θετικός».

EURO 2024 ΜΕ 30€ FREE BET – Η MERIDIANBET σας καλωσορίζει με δωρεάν στοίχημα ΧΩΡΙΣ κατάθεση!

1ST DEPOSIT BONUS– 100% μπόνους πρώτης κατάθεσης μέχρι €300!

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης

«Παιχνίδι είναι, θέλει όρια»

«Απαγορεύεται η συμμετοχή από ανήλικα πρόσωπα κάτω των 18 ετών».
www.safergambling.gov.cy

«Η Meridian κατέχει άδεια Κλάσης A και Β από την ΕΑΣ με αριθμούς άδειας A013 και B009»

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!