UEFA Euro Champ Qualifiers

ARMENIA v BOSNIA
Τα στοιχεία που τη διακρίνουν πλέον, αποδείχτηκαν περίτρανα και στο παιχνίδι με την Ιταλία. Έπαιξε άριστα την κόντρα και άνοιξε το σκορ νωρίς (11’) με τον Καραπετιάν, που νίκησε με ωραίο τρόπο τον Ντοναρούμα. Δέχτηκε το 1-1 από τον Μπελότι στο 28’. Κύκνειο άσμα της αποτέλεσε η αποβολή του φορ και σκόρερ Καραπετιάν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο παίκτης, πάντως, κατηγορεί στα social media τον Μπονούτσι για θέατρο στη συγκεκριμένη φάση. Αυστηρή αποβολή. Άντεξε μέχρι το 77’ η Αρμενία. Δέχτηκε το 2-1 και στο 80’ το 3-1. Μόνο κέρδος μπορεί να πάρει η ομάδα από την εμφάνιση. Με 10 παίκτες άντεξε για ένα ημίωρο κόντρα στη μεγάλη Ιταλία. Πολλά τρεξίματα ο Μπαρσεγκιάν, που έπαιξε για 3ο σερί ματς. Μοίρασε και την ασίστ στο 1-0. Ήδη έχει δώσει πέντε ματς και μετράει δύο νίκες. Αν νικήσει τη Βοσνία, μπαίνει στο κόλπο της πρόκρισης. Βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, σε φάση ανανέωσης, και παρουσιάζεται βελτιωμένη. Κακή παράδοση με τους Βόσνιους, μόνο ήττες σε τρία επίσημα ματς.
Αγωνιστικά Νέα:Τιμωρημένος είναι ο βασικός στράικερ Καραπετιάν (Ε, 9/5). Προβληματισμός για τον κόουτς Γκουλμπουντάγκιαντς, αναφορικά με τον διάδοχό του. Ξέρει, όμως, πως μπορεί να περιμένει το παιχνίδι της Βοσνίας και να την απειλήσει, όπως και το Μάρτιο, στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Θυμίζουμε πως εκτός κλήσεων έμειναν εξ αρχής οι Μικογιάν (A, 46/1), Μαλακιάν (A, 21/0), Νταγκμπασιάν (A, 16/0), Πιτσέλι (M, 65/11), Σαρκίσοφ (E, 40/6), Μοβσισιάν (E, 38/14).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Αρμενίας: Τερματοφύλακες: Μπεγκλαριάν (Μογκίλεφ), Αϊραπετιάν (Ουράρτου), Αϊβάζοφ (Ουράρτου), Μελιξετιάν (Νοάχ). Αμυντικοί: Κάμο Χοβνανισιάν (Ζέτισου), Χάρογιαν (Ουράλ), Χαμπαρτζουμιάν (Παραλίμνι), Βοσκανιάν (Αλασκέρτ), Ισκανιάν (Αλασκέρτ), Καλισίρ (Γκέτεμποργκ), Αρμάν Χοβνανισιάν (Γκατζασάρ). Μέσοι: Μιχιταριάν (Αρσεναλ), Γκαζαριάν (ΑΕ Λεμεσού), Μικρτιάν (Πιούνικ), Οζμπιλίζ (Πιούνικ), Γεντιγκαριάν (Πιούνικ), Γκριγκοριάν (Αλεσκέρτ), Χοβσεπιάν (Αρντά), Μπαμπαγιάν (Χόμπρο), Αβετισιάν (Αραράτ), Βαρντανιάν (Πιούνικ), Αμπαρτσουμιάν (Αραράτ). Επιθετικοί: Μπαρσεγκιάν (Καϊσάρ), Ανταμιάν (Χόφενχαϊμ), Καραπετιάν (Σότσι), Μιρανιάν (Πιούνικ).

Μετά από τρία άγονα ματς κόντρα στους «μεγάλους» του ομίλου, ήρθε επιτέλους η νίκη για τη Βοσνία. Ο αντίπαλος, βέβαια, ήταν ο πιο αδύναμος, το Λιχτενστάιν υποτάχθηκε με σκορ 5-0. Να πούμε ότι έλαμψε η ομάδα του Ρόμπερτ Προσινέτσκι, θα ήταν ψέμα. Προηγήθηκε με τον Γκόγιακ στο 11’ και τα υπόλοιπα 4 γκολ σημειώθηκαν μετά από το 80’. Οι Γκόγιακ (ξανά), Ντούλιεβιτς, Τζέκο και Βίσκα βρήκαν το στόχο. Η Βοσνία είχε συνολικά 28 τελικές προσπάθειες, με τις 15 να είναι εντός στόχου. Ο εκλέκτορας των Βόσνιων ήταν ειλικρινής: «Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από την εμφάνισή μας». Επέτρεψε μερικές φάσεις στο Λιχτενστάιν για να γίνει το 3-1. Δύσκολα θα άλλαζε κάτι, αλλά τον Κροάτη τον ενδιαφέρει η νοοτροπία. Μονόδρομος η νίκη στην Αρμενία. Η Φινλανδία απέχει 5 βαθμούς στη 2η θέση. Τον Οκτώβριο παίζει με Φινλανδία και εντός με Ελλάδα. Κρίσιμα ματς. Λαχτάρα στην πτήση προς το Γιερεβάν, καθώς το αεροπλάνο κινδύνευσε με ατύχημα πάνω από την Κωνσταντινούπολη, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.
Αγωνιστικά Νέα:Αποχώρησε με τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Λιχτενστάιν, ο στόπερ Σούνγιτς. Ήδη, όμως, στην πρώτη προπόνηση της ομάδας στην Αρμενία συμμετείχε κανονικά. Ουδείς «κιτρινίστηκε» στο προηγούμενο ματς, άρα όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για τον Προσινέτσκι. Εκτός αρχικής αποστολής έμειναν οι γκολκίπερ Μπέγκοβιτς (62 συμμετοχές, Καραμπάγκ), Πίριτς (1/0, Μάριμπορ), ο μέσος Ζάκαριτς (11/0, Παρτίζαν Βελ.) και ο επιθετικός Κόντρο (9/2, Αθλέτικ Μπιλμπάο).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Βοσνίας: Τερματοφύλακες: Σέχιτς (Ερζουρούμσπορ), Μπούριτς (Χάποελ Χάιφα), Κοβάσεβιτς (Σαράγεβο). Αμυντικοί: Σούνιτς (Ντ. Μόσχας), Ζουκάνοβιτς (Αλ Αχλί), Μπίτσακτσιτς (Χόφενχαϊμ), Κολάσινατς (Άρσεναλ), Τσίβιτς (Φερεντσβάρος), Τοντόροβιτς (Χολστάιν Κίελ), Μιχόγεβιτς (Άουε), Κοβάσεβιτς (Κορόνα Κιέλτσε). Μέσοι: Πιάνιτς (Γιουβέντους), Βίσκα (Μπασάκσεχιρ), Μπέσιτς (Σέφιλντ Γιουν.), Ντούλιεβιτς (Νιμ), Τσίμιροτ (Σταντάρ Λιέγης), Σάριτς (Αλ Αχλί), Κρούνιτς (Μίλαν), Γκόγιακ (Ντ. Ζάγκρεμπ), Μιλόσεβιτς (Κόνιασπορ), Λόντσαρ (Ριέκα). Επιθετικοί: Τζέκο (Ρόμα), Μπάγιτς (Κόνιασπορ), Χάτζιτς (Ακίσασπορ).

Εκτίμηση
Δυνατή μάχη προβλέπεται ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρά την απουσία του Καραπετιάν, η Αρμενία έχει πλέον ένα νέο στιλ παιχνιδιού, που αρέσει και προκαλεί προβλήματα στον αντίπαλο. Βρίσκει γκολ, αυτό έχει σημασία. Η Βοσνία δεν έπεισε ούτε καν με το Λιχτενστάιν και γενικότερα δυσκολεύτηκε στο πρώτο ματς με την Αρμενία. Αμφότερες θα βρουν δίχτυα.

GEORGIA v DENMARK
Στην πρωτεύουσα Τιφλίδα. Είχε ρεπό στον όμιλο και έτσι αντιμετώπισε τη Νότια Κορέα στην Κωνσταντινούπολη, σε φιλική αναμέτρηση (2-2). Προηγήθηκε με τον Ανανίτζε στο φινάλε του πρώτου μέρους, δέχθηκε νωρίς στην επανάληψη την ισοφάριση, ενώ στο 85′ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Με τον Κβιλιτάια στην εκπνοή μπόρεσε να σώσει την εικόνα της, σε ένα παιχνίδι όπου ο τεχνικός Βάις χρησιμοποίησε συνολικά 17 ποδοσφαιριστές. Εξάλλου, με τις τρεις πιο δυνατές ομάδες στον όμιλο (Ιρλανδία, Δανία, Ελβετία) να συνεχίζουν αήττητες, ενώ η ίδια έχει 3/4 ήττες, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι, πλην της προτελευταίας θέσης πάνω από το Γιβραλτάρ. Ο Βλάντιμιρ Βάις, στο φιλικό με τους Ασιάτες, δοκίμασε ως δίδυμο στόπερ τους Κάσια και Ταμπίτζε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως άφησε την αμυντική τετράδα (Κακαμπάτζε, Καραμπάτζε οι άλλοι δυο) αναλλοίωτη μέχρι το φινάλε. Όλα αυτά προκειμένου να τεστάρει το σχήμα χωρίς τον τραυματία Κβιρκβέλια (Α, 35/0). Τιμωρημένος είναι ο αρχηγός Κανκάβα (Μ, 83/9).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Γεωργίας: Τερματοφύλακες: Λόρια (Ανόρθωση), Μακαρίτζε (Σετούμπαλ), Κουπατάντζε (Σαμπουρτάλο). Αμυντικοί: Κάσια (Σαν Χοσέ), Ναβαλόσφκι (Ντιναμό Μπουτούμι), Ταμπίτζε (Ούφα), Κακαμπάντζε (Λουκέρνη), Γκριγκαλάβα (Άρσεναλ Τούλα), Χοχολάβα (Σαχτάρ), Ντβαλί (Φερεντσβάρος), Χαραμπάντζε (Ζυρίχη). Μέσοι: Κανκάβα (Τόμπολ), Ανανίτζε (Σπαρτάκ Μόσχας), Καζαϊσβίλι (Σαν Χοσέ), Μερεμπασβίλι (Βίσλα Πλοκ), Οκριασβλίλι (Ανόρθωση), Νταουσβίλι (Ανόρθωση), Μεραμπασβίλι (Βίσλα Πολσκ), Γκβίλια (Λέγκια Βαρσοβίας), Τζιγκαουάρι (Ντιναμό Μπαατούμι), Αμπουρτζανία (Τβέντε), Παπουνασβίλι (Σαραγόσα), Κιτεϊσβίλι (Στουρμ Γκρατς), Λομπζχανίτσε (Ράντερς), Τσαντουρισβίλι (Φαστάβ Ζλιν), Κβαρατσκέλια (Ρουμπίν Καζάν), Νταβιτσαβίλι (Ρουμπίν Καζάν), Σενγκέλια (Κόνιασπορ). Επιθετικοί: Κβιλιτάια (Γάνδη).

Έκανε έναν υγιεινό περίπατο στην έδρα του Γιβραλτάρ, επικρατώντας πολύ εύκολα με 6-0. Από το 6ο λεπτό ο Σκοβ της έδωσε το προβάδισμα, μέχρι τις αρχές της επανάληψης σημείωσε ακόμη δυο τέρματα, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα άλλες τρεις φορές. Από δυο τέρματα σημείωσαν οι Έρικσεν και Γκίτκγαερ, το άλλο ο Ντιλέϊνι. Με παιχνίδι λιγότερο αυτή την στιγμή, βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Ιρλανδία. Αήττητο το συγκρότημα του Τόμασον, επιβάλλεται να πάρει ακόμη μια νίκη απόψε, στην δεύτερη πιο εύκολη έδρα του ομίλου, και να προετοιμαστεί έπειτα για τον «τελικό» με τους Ελβετούς στην Κοπεγχάγη. Θυμίζουμε πως θα αγωνιστεί και απόψε χωρίς τους «Ιταλούς» Άνκερσεν (Α, 25/1), Ντουρμίσι (Α, 23/0) και τον 28χρονο Γιόργκενσεν (Ε, 41/9).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Δανίας: Τερματοφύλακες: Σμάιχελ (Λέστερ), Χάνσεν (Μίντιλαντ), Ίβερσεν (Ρόδεραμ). Αμυντικοί: Κγιάερ (Αταλάντα), Κρίστενσεν (Τσέλσι), Λάρσεν (Ουντινέζε), Γιόργκενσεν (Φενέρμπαχτσε), Ντάλσκααρντ (Μπρέντφορντ), Κνούντσεν (Μάλμε), Άντερσεν (Λυών). Μέσοι: Έρικσεν (Τότεναμ), Σένε (Τζένοα), Ντιλέινϊ (Ντόρτμουντ), Χόιμπεργκ (Σαουθάμπτον), Βας (Βαλένθια), Λέραγκερ (Τζένοα), Κρίστιανσεν (Μάλμε), Μπίλινγκ (Μπόρνμουθ). Επιθετικοί: Πόουλσεν (Λειψία), Μπράιτγουαϊτ (Λεγκανές), Ντόλμπεργκ (Νις), Γκίτκγαερ (Λεχ Πόζναν), Σκοβ (Χόφενχαϊμ).

Εκτίμηση
Εύκολα ή δύσκολα (μάλλον εύκολα), η Δανία θα πάρει τους τρεις βαθμούς απόψε. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ισοδυναμεί με αποτυχία, ακόμη και μια αγχωτική νίκη. Η πρώτη θέση δεν έχει χαθεί για τους Σκανδιναβούς, την ώρα που η Γεωργία αγωνίζεται για την τιμή της. Διπλό στο 1,65+ και over 2,5 στο 2,15.

ROMANIA v MALTA
Το εμπόδιο της Ισπανίας ήταν πολύ υψηλό για την ομάδα του Κοσμίν Κόντρα που έχασε στο Βουκουρέστι με 2-1 από τους «φούριας ρόχας». Βρέθηκε με 2-0 στην πλάτη (47′). Μείωσε στο 59′ με τον Αντόνε, άγγιξε την ισοφάριση, αλλά τη σταμάτησε ο αντίπαλος πορτιέρε. Έτσι, το αποψινό ματς έχει τον χαρακτήρα του «τελικού». Έχει άμεση ανάγκη το τρίποντο, με τον Κόντρα να ετοιμάζει αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα, λέγοντας: «Στο ματς με τη Μάλτα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη επιθετική ενέργεια και δημιουργία από την άμυνα». Κατ’ αρχήν ανακοίνωσε ότι η ομάδα θα παίξει με 4-3-1-2. Δύσκολα θα είναι στην ενδεκάδα ο Γκριγκόρε (A, 37/0), ενώ στην ενδεκάδα θα βρεθεί ο Τσιπτσίου (M, 45/6) που επιστρέφει από τιμωρία. Θα είναι στην ενδεκάδα ο Μαξίμ (M-E, 39/5), ενώ ξεκινά και ο Ιάνις Χάτζι (M-E, 6/0), με τον φορ της Λουντογκόρετς, Κεσέρου (E, 36/12) να μένει στον πάγκο. Εκτός οι Σαπουνάρου (Α, 36/0, Ντενιζλισπόρ), Παντιλίμον (Τ, 27/0), Μίτριτσα (Μ, 7/0, Νιου Γιορκ Σίτι), Τσουκουντεάν (Ε, 10/3) και Μπάνκου (Α, 10/0).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Ρουμανίας: Τερματοφύλακες: Ταταρουσάνου (Λυών), Νίτα (Σπάρτα Πράγας), Ράντου (Τζένοα) – Αμυντικοί: Κίρικες (Σασουόλο), Γκριγκόρε (Λουντογκόρετς), Τόσκα (Γκαζιαντεπσπόρ), Μπένζαρ (Λέτσε), Νεντελσεάρου (Ούφα), Στέφαν (Σέπσι), Ρους (Φέχερβαρ) – Μέσοι: Τσίπτσιου (Άντερλεχτ), Μαξίμ (Μάιντζ), Στάντσιου (Σλάβια Πράγας), Γκροζάβ (Κισβάρντα), Ντεάκ (Κλουζ), Μαρίν (Άγιαξ), Άντον (Κρίλια), Χάτζι (Γκενκ), Σικαλντάου (Κραϊόβα), Πάουν (Κλουζ), Μπορντεϊάνου (Κλου) – Επιθετικοί: Κεσερού (Λουντογκόρετς), Αντόνε (Γαλατασαράι), Πούσκας (Ρέντινγκ).

Γνωρίζει εξ αρχής ότι δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης κι όμως, παλεύει το κάθε παιχνίδι της με όλες της τις δυνάμεις, όσο… χαμηλές κι αν είναι αυτές. Το κάνει διαχρονικά και το έπραξε και στο ματς με τη Νορβηγία, όπου ναι μεν ηττήθηκε με 2-0 δεχόμενη και τα δύο τέρματα στο α’ μέρος, αλλά στην επανάληψη προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς να τα καταφέρει. «Στον τομέα της φυσικής κατάστασης βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο και αυτό με κάνει να ευελπιστώ ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό», δήλωσε ο κόουτς των Μαλτέζων, Ρέι Φαρούτζια, ο οποίος εν συνεχεία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιων αλλαγών λέγοντας πως «όταν μία ομάδα έχει δύο δύσκολα ματς σε διάστημα τριών ημερών, χρειάζεται φρέσκα πόδια. Δεν αποκλείω να γίνουν κάποιες αλλαγές». Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο Ζαχ Μουσκάτ (Α, 25/0) που τραυματίστηκε στο ματς του Όσλο, ενώ εκτός έχει τεθεί ο 33χρονος επιθετικός Φάιλα (58/2, Μπιρκικαρά), μία απουσία που για τα δικά της δεδομένα είναι πάρα πολύ σημαντική.
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Μάλτας: Τερματοφύλακες: Χογκ (Μπιρκικαρά), Χάμπερ (Γκζίρα Γιουν.), Μπονέλο (Βαλέτα). Αμυντικοί: Εμπόνγκ (Χιμπέρνιανς), Πισάνι (Φλοριάνα), Νικολάι Μουσκάτ (Γκζίρα Γιουν.), Άγκιους (Χιμπέρνιανς), Απάπ (Βικτόρια), Χουερέμπ (Μόστα), Μικάλεφ (Φλαρμούν), Μποργκ (Βαλέτα), Ζαχ Μουσκάτ (Ολανένσε), Ζεράφα (Βαλέτα). Μέσοι: Φενέχ (Μπαλσάν), Ρόουεν Μουσκάτ (Βαλέτα), Κορμπαλάν (Γκζίρα Γιουν.), Γκρεχτ (Χιμπέρνιανς), Καρουάνα (Φλαρμούν), Βέλα (Χιμπέρνιανς). Επιθετικοί: Γκαμπίν (Κόλτσεστερ), Ενγουκό (Βαλέτα), Εφιόνγκ (Μπαλζάν), Φαρούτζια (Σλιέμα Γουόντερερς).

Εκτίμηση
Ο «άσος» δεν έχει αξία σε αυτό το ματς, ούτε το Over 2,5. Αντίθετα, αξίζει το ρίσκο του G/G, ειδικά κόντρα σε μία Ρουμανία που η άμυνα της έχει αποδείξει πολλάκις σε αυτή την προκριματική φάση πως έχει αρκετά… θέματα.

SWITZERLAND v GIBRALTAR
Δεν έβαλε μυαλό από τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία στο προηγούμενο παιχνίδι της στο γκρουπ (κέρδιζε 3-0 τη Δανία στο 84’, αλλά έφερε 3-3!) και έφυγε με το «Χ» από την Ιρλανδία. Ανώτερη σε όλο το ματς (14-4 υπέρ της οι τελικές προσπάθειες), όμως αδυνατούσε να απειλήσει πέρα από μακρινά σουτ. Προηγήθηκε στο 74’ με τον Σαρ, έπειτα από εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας τεσσάρων παικτών, όμως ισοφαρίστηκε στο 85’ με κεφαλιά του μοναδικού επιθετικού των αντιπάλων εντός περιοχής απέναντι σε δύο αμυντικούς! Άξια της μοίρας της… Συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι για την κατάληψη μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, καθώς έχει 2 παιχνίδια λιγότερα από την πρωτοπόρο Ιρλανδία, την οποία θα υποδεχθεί στις 15/10 (προηγείται το εκτός έδρας ματς στη Δανία, στις 12/10). Πρόβλημα αποκόμισε ο στόπερ Ακάντζι (18/0) και δεν υπολογίζεται, όπως και ο φορ Σεφέροβιτς (62/17), ο οποίος θα γίνει πατέρας και εξασφάλισε άδεια. Στη θέση του δεύτερου κλήθηκε για παρθενική φορά ο Βάργκας (Ε, Αουγκσμπουργκ).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Ελβετίας: Τερματοφύλακες: Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), Εμβογκό (Λειψία), Ομλίν (Βασιλεία) – Αμυντικοί: Εμπαμπού (Βόλφσμπουργκ), Μουμπάντζε (Ντινάμο Ζ.), Ελβέντι (Γκλάντμπαχ), Βίντμερ (Βασιλεία), Ροντρίγκες (Μίλαν), Κέμερτ (Βασιλεία), Μπενίτο (Μπορντό), Σαρ (Νιούκαστλ) – Μέσοι: Φρόιλερ (Αταλάντα), Τσάκα (Αρσεναλ), Στέφεν (Βόλφσμπουργκ), Ζακάρια (Στουτγάρδη), Φερνάντες (Μάιντζ), Φάσναχτ (Γιουνγκ Μπόις) – Επιθετικοί: Εμπολό (Γκλάντμπαχ), Σεφέροβιτς (Μπενφίκα), Αγιέτι (Γουέστ Χαμ), Μεχμέντι (Βόλφσμπουργκ), Γκαβράνοβιτς (Ντινάμο Ζ.).

Παρατάχθηκε κόντρα στη Δανία με άκρως νεανική ενδεκάδα (μόλις 3 παίκτες ήταν άνω των 24 ετών) και γνώρισε τη συντριβή με 6-0. Πίσω στο σκορ από το 6’, στη συνέχεια δέχθηκε δύο γκολ από πέναλτι, αποφάσεις που προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες του Ουρουγουανού τεχνικού Ρίμπας. Στη συνέχεια, η ήττα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με ακόμη τρία γκολ σε διάστημα 9’ (69’-78’). Η μοναδική της αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 64’, σε άστοχη κεφαλιά του Τσιπολινά. Αυτή ήταν η πιο «βαριά» ήττα της στον όμιλο, στα προηγούμενα ματς κατάφερε να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο γκολκίπερ Κόλινγκ, ο οποίος επιβραβεύτηκε για τις καλές του ευρωπαϊκές εμφανίσεις με την ομάδα του, Γιουρόπα. Φυσικά, δεν υπάρχουν φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω από μία αξιοπρεπή εμφάνιση, ίσως να έχει περισσότερες πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα την επόμενη αγωνιστική, που θα φιλοξενήσει την, εξίσου αδιάφορη βαθμολογικά, Γεωργία.
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή του Γιβραλτάρ: Τερματοφύλακες: Γκόλντγουιν (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς), Κάφερ (Μπρούνο Μάγκπαϊς), Κόλινγκ (Γιουρόπα) – Αμυντικοί: Τζ. Τσιπολινά (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς), Ρ. Τσιπολινά (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς), Γκαρσία (Μπρούνο Μάγκπαϊς), Σέρτζεντ (Γιουρόπα), Ολιβέρο (Γιουρόπα), Μπαρνέτ (Μπόκα Γιβραλτάρ), Ανεσλι (Μπλάκμπερν), Πούσι (Γιουρόπα), Μουέλχι (Σεντ Τζόσεφ), Μπρίτο (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς), Τζόλι (Γιουρόπα), Μπουχαγκιάρ (Μπρούνο Μάγκπαϊς), Πάουερ (Λινξ), Σέρα (Σεντ Τζέσεφ), Σάντος (Μονς Κάλπε), Θορν-Λάμπιας (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς) – Μέσοι: Γουόκερ (Γιουρόπα), Λ. Χερνάντες (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς), Πονς (Σεντ Τζόσεφ), Αντρ. Χερνάντες (Σεντ Τζόσεφ), Πάροντι (Λινξ), Πάρκινσον (Λάιονς Γιβραλτάρ) – Επιθετικοί: Κουμπς (Λίνκολν Ρεντ Ιμπς), Ντε Μπαρ (Οβιέδο Β’), Στάις (Χέρεφορντ), Ελ Χμίντι (Μονς Κάλπε), Πίκοκ (Αλγεθίρας).

Εκτίμηση
Δεν τίθεται θέμα περί αμφισβήτησης του φαβορί. Μάλιστα, η Ελβετία θα… ψάξει να «καθαρίσει» από νωρίς την αναμέτρηση, θεωρούμε πιθανό να κερδίζει με διαφορά πάνω από ένα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά. «Ασος» στην ανάπαυλα με χάντικαπ «-1», λοιπόν, η επιλογή μας.

SPAIN v FAROE ISLANDS
Πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη Ρουμανία, έκανε το «5 στα 5» στον όμιλο και διατηρήθηκε σε απόσταση από τους διώκτες. Στο ντεμπούτο του κόουτς Μορένο, παρατάχθηκε με 5 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς (vs Σουηδία). Ήταν εκπληκτική στο 1ο ημίχρονο, το ότι το σκορ ήταν μόνο 1-0 (με πέναλτι του αρχηγού Σέρχιο Ράμος) οφείλεται στις επεμβάσεις του αντίπαλου κίπερ. Νόμιζε πως «καθάρισε» μετά το γρήγορο 2-0 (47’ ο Πάκο Αλκάθερ), δέχθηκε τη μείωση του σκορ στο 59’, έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 79’ και στο φινάλε χρειάστηκε ο κίπερ Κέπα για να πάρει το «τρίποντο». Θέλει το απόλυτο των βαθμών πριν από τη δύσκολη δυάδα αγώνων που ακολουθεί τον Οκτώβριο (Νορβηγία και Σουηδία εκτός έδρας). Ο Ράμος θα «πιάσει» τον Κασίγιας στην πρώτη θέση στις συμμετοχές, ενώ μπήκε στη δεκάδα με το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ρουμανία. Τιμωρημένος ο Γιορέντε (A, 5/0), ενώ δεν κλήθηκαν οι Καθόρλα (Μ, 78/14), Ισκο (Μ, 38/12), Μοράτα (Ε, 31/16), Ασένσιο (Ε, 24/1).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Ισπανίας: Τερματοφύλακες: Ντε Χέα (Μάν. Γιουνάιτεντ), Κέπα (Τσέλσι), Λόπεθ (Ρόμα) – Αμυντικοί: Ράμος (Ρεάλ Μ.), Αλμπα (Μπαρτσελόνα), Νάβας (Σεβίλλη), Καρβαχάλ (Ρεάλ Μ.), Γκαγιά (Βαλένθια), Γιορέντε (Σοσιεδάδ), Ερμόσο (Ατλέτικο Μ.), Νούνιεθ (Αθλ. Μπιλμπάο) – Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο (Μπάγερν), Σαούλ Νίγκεθ (Ατλέτικο Μ.), Ρόντρι (Μάν. Σίτι), Θεμπάγιος (Αρσεναλ), Σούσο (Μίλαν), Παρέχο (Βαλένθια), Φαμπιάν Ρουίθ (Νάπολι), Σαράμπια (Παρί Σ.Ζ.) – Επιθετικοί: Ροντρίγκο (Βαλένθια), Πάκο Αλκάθερ (Ντόρτμουντ), Οϊαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ).

Γνώρισαν «βαριά» ήττα από τη Σουηδία, θα πρέπει, μάλιστα, να ευχαριστούν την αντίπαλό τους που άφησε το πόδι από το… γκάζι στο 2o ημίχρονο. Δεν άντεξαν για πολύ, το 1-0 στο 12’, ενώ τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0. Πριν συνέλθουν, στο 23’ σημειώθηκε το 3-0, ενώ στο 41’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Έμειναν ημιτελείς οι προσπάθειες για το γκολ της τιμής, είναι χαρακτηριστικό πως δεν είχαν ούτε ένα σουτ εντός εστίας. Εκανε ντεμπούτο ο μέσος Μπαρτάλιε (πέρασε ως αλλαγή στο 63’). Η τελευταία νίκη εκτός συνόρων σε Προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σημειώθηκε κόντρα στην Ελλάδα (1-0), στις 14/11/2014. Στόχος στο γκρουπ για τις Νήσους Φερόες το να αποφύγουν τους μηδέν βαθμούς. Γι’ αυτό έχουν «σημαδέψει» τα δύο συνεχόμενα ματς εντός που ακολουθούν με Νορβηγία και Μάλτα, κυρίως το δεύτερο, κόντρα στην οποία πέτυχαν την πιο πρόσφατη νίκη, στις 7/9/2018, για το Nations League. Από την αποστολή κόπηκαν 4 παίκτες (σε σχέση με το ματς τη Σουηδία), πρόβλημα εντοπίζεται στη θέση του δεξιού μπακ.
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή των Ν. Φερόε: Τερματοφύλακες: Νίλσεν (Χαφναρφιόρντουρ), Γκέστσον (ΗΒ Τόρσαβν), Κ. Γιένσεν (Κλάκσβικ) – Αμυντικοί: Γκρέγκερσεν (Βίκινγκουρ), Ντάβιντσεν (Βέιλε), Βάτνσνταλ (Φρέμαντ Αμάγκερ), Εγκιλσον (ΗΒ Τόρσαβν), Ερικσεν (Β36 Τόρσαβν) – Μέσοι: Χάνσον (Χόρσενς), Μπάλντβινσον (Μπρίνε), Βάντχαμαρ (Βίκινγκουρ), Ρ. Γιένσεν (ΗΒ Τόρσαβν), Μπρ. Ολσεν (Χαφναρφιόρντουρ), Μπαρταλστόβου (Βαλούρ), Φρεντερίκσμπεργκ (Ρούναβικ), Γιοχάνεσεν (Κλάκσβικ), Μπαρτάλιε (Κλάκσβικ) – Επιθετικοί: Εντμουντσον (Μπίλεφελντ), Κλ. Ολσεν (Ρούναβικ), Μ. Ολσεν (Κρίστιανσουντ).

Εκτίμηση
Από τα κέφια της Ισπανίας εξαρτάται που θα σταματήσει το… κοντέρ. Κόντρα στη Ρουμανία, οι «φούριας ρόχας» μπορούσαν να πετύχουν 3-4 γκολ στο 1ο ημίχρονο, θεωρούμε πως και με τις Νήσους Φερόες είναι εφικτό το σενάριο. Άλλωστε, στα 3 από τα 4 τελευταία ματς των φιλοξενούμενων το ημίχρονο έληξε με Over 1,5, αυτή θα είναι η επιλογή μας και σήμερα.

SWEDEN v NORWAY
Εύκολο το έργο της την περασμένη Πέμπτη, επιβλήθηκε 4-0 των Νήσων Φαρόε, εκτός έδρας. Πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός επιθετικός Ίσακ, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ενώ μέχρι το ημίχρονο είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ με τα τέρματα των Λίντελεφ (23′) και Κουέισον (41′). Επέστρεψε στις νίκες μετά την -αναμενόμενη- απώλεια στην Ισπανία και διατηρήθηκε στη 2η θέση, στην οποία θα παραμείνει, σε περίπτωση που δεν θα ηττηθεί. Απίστευτη εξέλιξη είχε το ματς του πρώτου γύρου με τη Νορβηγία. Η Σουηδία έχανε με 2-0 στο 59′, έκανε επική ανατροπή από το 70′ και μετά και μέχρι το 95′ κέρδιζε με 3-2, πριν δεχτεί «πικρή» ισοφάριση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων…

Αγωνιστικά Νέα:
Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών ο αμυντικός Αουγκούστινσον (28/1, Βέρντερ Βρέμης) και ο μέσος της Κράνσονταρ, Κλάεσον (37/7). Κατά τα άλλα το απουσιολόγιο του προπονητή Γιάρνε Άντερσον είναι άδειο, αφού δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα από το μεσοβδόμαδο ματς με τις Νήσους Φαρόε. Στην αποστολή ο μπακ της ΑΕΚ, Νίκλας Χουλτ (δεν αγωνίστηκε την Πέμπτη)

Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Σουηδίας: Τερματοφύλακες: Ολσεν (Ρόμα), Γιόνσον (Κοπεγχάγη), Νόρντφελντ (Σουόνσι) – Αμυντικοί: Λούστιγκ (Γάνδη), Λίντελεφ (Μάν. Γιουνάιτεντ), Γκράνκβιστ (Χέλσινμποργκ), Χουλτ (ΑΕΚ), Κραφτ (Νιούκαστλ), Μπένγκτσον (Κοπεγχάγη), Γιάνσον (Μπρέντφορντ), Χελάντερ (Ρέιντζερς) – Μέσοι: Γιάκομπ Γιόχανσον (Ρεν), Σεμπάστιαν Λάρσον (ΑΪΚ), Εκνταλ (Σαμπντόρια), Φόσμπεργκ (Λειψία), Γκούσταβ Σβένσον (Σιάτλ Σάουντερς), Τάνκοβιτς (Χάμαρμπι), Ντουρμάζ (Γαλατασαράι), Ολσον (Κράσνονταρ) – Επιθετικοί: Μπεργκ (Κράσνονταρ), Γκουιντέτι (Αλαβές), Αλεξάντερ Ισάκ (Σοσιεδάδ), Σεμπάστιαν Αντερσον (Ουνιόν Βερολίνου), Κουέισον (Μάιντς).

Έπαιξε όσο χρειαζόταν την Πέμπτη, ώστε να κάμψει την αντίσταση της Μάλτας, κέρδισε με 2-0, πετυχαίνοντας τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (33′ Μπέργκε, 45′ Κινγκ, πέν.). Διπλασίασε τις νίκες της, καθώς τον Ιούνιο είχε «περάσει» με το ίδιο σκορ από τα Νησιά Φαρόε και κάλυψε μέρος από το χαμένο έδαφος στη βαθμολογίας, αν και εξακολουθεί να έπεται της Σουηδίας, κατά δύο βαθμούς. Έτσι, αν θέλει να τερματίσει εντός της πρώτης δυάδας, θέλει νίκη απόψε, ή έστω να μην ηττηθεί. Πάντως, και να μην τα καταφέρει θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω του εισιτηρίου για τα πλέι οφ, που πήρε από την καλή της πορεία στο Nations League (τερμάτισε πρώτη, σε γκρουπ με Βουλγαρία, Κύπρο και Σλοβενία).
Αγωνιστικά Νέα:Έχει σημαντικές απουσίες στο δημιουργικό σκέλος, αφού δεν υπολογίζονται ο μέσος της Σέλτικ, Μοχάμεντ Ελιονούσι (24/5) και ο επιθετικός της Ουάσινγκτον, Όλα Καμαρά (17/7). Ήταν στις κλήσεις του Λάγκερμπακ, αλλά έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού ο αμυντικός Άγερ (10/0, Σέλτικ). Ντεμπούτο στο προηγούμενο έκαναν ο επιθετικός Χάλαντ (βασικός) και ο μέσος Νόρμαν (αλλαγή).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Νορβηγίας: Τερματοφύλακες: Γιάρσταϊν (Χέρτα), Ρόσμπαχ (Οντ), Γκρίτεμπουστ (Κοπεγχάγη), Σόντρε – Αμυντικοί: Αλεεσάμι (Αμιάν), Γκαμπρίελσεν (Μόλντε), Ριγκινίουσεν (Ρόζενμποργκ), Χόβλαντ (Ρόζενμποργκ), Νόρντβαϊτ (Χόφενχαϊιμ), Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός), Σβένσον (Αλκμάαρ), Μέλινγκ (Ρόζενμποργκ) – Μέσοι: Στέφαν Γιόχανσεν (Φούλαμ), Νόρμαν (Ροστόφ), Μίντσε (Αλκμάαρ), Μπέργκε (Γκενκ), Σέλνες (Σενζέν), Μάρκους Χένρικσεν (Χαλ), Οντεγκαρντ (Σοσιεδάδ) – Επιθετικοί: Τζόσουα Κινγκ (Μπόρνμουθ), Σέρλοτ (Τραμπζονσπόρ), Ελιουνούσι (ΑΙΚ), Μπιορν Μάαρς Γιόνσεν (Ρόζενμποργκ), Χάλαντ (Σάλτσμπουργκ).

Εκτίμηση
Συναρπαστικό ήταν το πρώτο μεταξύ τους στον όμιλο (3-3) και με αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ. Υπάρχουν οι γνωστές -σκανδιναβικές- σχέσεις αλλά διακυβεύεται μία θέση, την οποία στο τέλος θα πάρει μόνο μία από τις δύο. Θα πάμε με το G/G, που επιβεβαιώθηκε στα 4 από τα 5 πιο πρόσφατα μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας.

FINLAND v ITALY
Μπορεί η Φινλανδία να κουβαλάει το βάρος της μη πρόκρισης στα τελικά ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, αλλά μετά το βράδυ της Πέμπτης, έχει λόγο να πιστεύει ότι θα βάλει «στοπ» στην προσμονή δεκαετιών. Η ομάδα του Μάρκου Κάρνεβα δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, δεν είχε ένταση στο πρέσινγκ και ταχύτητα στην κόντρα επίθεση, στοιχεία που την ανέδειξαν, αλλά κινδύνευσε ελάχιστα και «ευχαρίστησε» τους Έλληνες διεθνείς για το… χαζό πέναλτι με το οποίο ο Τέεμου Πούκι διαμόρφωσε το τελικό 1-0 (52’). «Τέσσερα στα τέσσερα» για τους Λάπωνες μετά την ήττα της πρεμιέρας (στην Ιταλία), η 3η Βοσνία απέχει 5 βαθμούς, η 4η Αρμενία 6 και η 5η Ελλάδα 8. Κοινώς, οι συνθήκες πρόκρισης έχουν ήδη διαμορφωθεί, απομένει η σταθερή παρουσία στο δεύτερο μισό της διαδικασίας. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, το στάδιο του Τάμπερε γούρικο, ουδείς φοβάται την Ιταλία τη δεδομένη στιγμή. «Βρισκόμαστε στα μισά του δρόμου. Μελετήσαμε καλά τον αντίπαλο και το σίγουρο είναι ότι δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία», τόνισε ο Κάρνεβα.
Αγωνιστικά Νέα:Το ματς με την Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη θα μνημονευόταν ως η τέλεια νίκη, αν έλειπε η κάρτα του αρχηγού Σπαρβ (Μ, 71/1). Ο δυναμικός μέσος σταμάτησε με σκληρό φάουλ μία ελληνική απόπειρα αντεπίθεσης και είναι τιμωρημένος, στο κατά τεκμήριο πιο δύσκολο ματς του ομίλου. Τη λύση θα μπορούσε να προσφέρει ο Τέιλορ (Μ, 10/0), αλλά δεν κλήθηκε, εκτός και οι Μάρκανεν (Ε, 17/2), Σαντίκ (Ε, 12/1), Όγιαλα (Α, 26/1), Λαμ (Α, 21/0). Ενοχλήσεις ο βασικός Σκραμπ (Μ, 12/0), ακόμη ένα θέμα στη μεσαία γραμμή.
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Φινλανδίας: Τερματοφύλακες: Χραντέσκι (Λεβερκούζεν), Γιόρονεν (Μπρέσια), Γιάκολα (Μπρίστολ Ρ.). Αμυντικοί: Αραγιούρι (Πάφος), Γκράνλουντ (Ερεμπρο), Τόιβιο (Χάκεν), Λ. Βάισανεν (Ντεν Μπος), Σ. Βάισανεν (Κιέβο), Πίρινεν (Τρόμσο), Ούρονεν (Γκενκ), Ράιταλα (Μόντρεαλ), Μάρκουλα (Ιντερ Τούρκου). Μέσοι: Καμαρά (Ρέιντζερς), Λουντ (Μινεσότα), Σούλερ (Μινεσότα), Σόιρι (Εσμπιεργκ), Κάουκο (Εσμπιεργκ), Σκραμπ (Νόρκεπινγκ), Φόρσελ (Ελσίνκι), Γένσεν (Αουγκσμπουργκ). Επιθετικοί: Καριαλάινεν (Σίταρντ), Πούκι (Νόργουιτς), Λαπαλάινεν (Μόντρεαλ), Τουόμινεν (ΜΠΑΤΕ).

Η Ιταλία ήταν το φαβορί στο εκτός έδρας ματς με την Αρμενία, αλλά το γκολ από τον Καραπετιάν στο 11’, «προσγείωσε» τους «ατζούρι» στην πραγματικότητα: η Γερεβάν δεν είναι το πιο εύκολο μέρος για να πάρει μία ομάδα τη νίκη, ιδιαίτερα όταν ξεκινάει «στραβά». Η αντίδραση, πάντως, ήταν άμεση. Ο Μπελότι ισοφάρισε στο 28’, ο Μπερναρντέσκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην επόμενη φάση και ο Λέο Μπονούτσι εκμαίευσε την αποβολή του σκόρερ των Ουκρανών στο 45’ (λανθασμένη απόφαση από τον ρέφερι). Το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φαινόταν για 25’, η Ιταλία «έπαιξε με τη φωτιά», αλλά πήρε τη νίκη (3-1) με τους Πελεγκρίνι (77’) και Χαϊραπετιάν (αυτογκόλ στο 80’). «Πέντε στα πέντε» για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η πρόκριση δεν χάνεται. Ενδεχόμενη νίκη στη Φινλανδία δε, θα σφραγίσει ουσιαστικά την πρωτιά: «Βελτιωνόμαστε διαρκώς και έτσι πρέπει να γίνεται πάντα. Εύκολα ματς δεν υπάρχουν με εξαίρεση αυτά με το Λιχτενστάιν, τώρα μας περιμένει το πιο δύσκολο στο γκρουπ», δήλωσε ο Ιταλός εκλέκτορας.
Αγωνιστικά Νέα:Ο κομβικός Βεράτι (Μ, 34/3) χρεώθηκε με 3η κίτρινη κάρτα και είναι τιμωρημένος. Οι Κριστάντε (Μ, 6/0), Ινσίνιε (Ε, 32/6) κλήθηκαν, αλλά χτύπησαν στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, όπως και ο Ντε Σίλιο (Α, 39/0). Προ δεκαημέρου, χτύπησε σοβαρά ο αρχηγός Κιελίνι (Α, 103/8), ενώ δεν κλήθηκαν οι Κρισίτο (Α, 26/0) και Κουαλιαρέλα (Ε, 28/9). Η μεγάλη επιτυχία του Μαντσίνι, όμως, είναι το ότι το ρόστερ έχει αποκτήσει βάθος. Ο Σένσι (Μ, 3/1) θα πάρει τη θέση του Βεράτι, αναμένονται ακόμη τρεις αλλαγές.
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Ιταλίας: Τερματοφύλακες: Σίριγκου (Τορίνο), Ντοναρούμα (Μίλαν), Μερέτ (Νάπολι), Γκολίνι (Αταλάντα). Αμυντικοί: Μπονούτσι (Γιουβέντους), Φλορέντσι (Ρόμα), Ρομανιόλι (Μίλαν), Παλμιέρι (Τσέλσι), Ατσέρμπι (Λάτσιο), Ντ’ Αμπρόζιο (Ιντερ), Μαντσίνι (Ρόμα), Ιτσο (Τορίνο), Πελεγκρίνι (Κάλιαρι). Μέσοι: Ζορζίνιο (Τσέλσι), Πελεγκρίνι (Ρόμα), Μπαρέλα (Iντερ), Τονάλι (Μπρέσια), Σένσι (Ιντερ). Επιθετικοί: Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Γκρίφο (Φράιμπουργκ), Ελ Σααράουι (Σενχούα), Μπελότι (Τορίνο), Μπερναρντέσκι (Γιουβέντους), Κιέζα (Φιορεντίνα), Λαζάνια (Ουντινέζε).

Εκτίμηση
Η άνετη θέση της Ιταλίας στον όμιλο, υπό άλλες συνθήκες, θα καθιστούσε το ματς στο Τάμπερε ως μία ιδανική περίπτωση ισοπαλίας. Επειδή, όμως, υπάρχουν 32-35 Ιταλοί διεθνείς που δικαιούνται να ελπίζουν σε μία θέση στα τελικά του Euro 2020, το συλλογικό κίνητρο είναι αυξημένο και αυτό μας οδηγεί στο να μην ασχοληθούμε. Με τίποτα και πουθενά!

GREECE v LIECHTENSTEIN
Η νέα ήττα από τη Φινλανδία μετέτρεψε την πρόκριση στα τελικά σε όνειρο… θερινής νυκτός, καθώς έμεινε στο «-8» από τη 2η προνομιούχο θέση. Αν ψάχνουμε να βρούμε κάτι θετικό οπωςδήποτε, μπορούμε να θυμηθούμε πως και ο Οτο Ρεχάγκελ έκανε ντεμπούτο την ίδια ημερομηνία (5/9) του 2001, με την ίδια αντίπαλο και όμοιο αποτέλεσμα (ήττα, αλλά με σκορ 5-1) και όλοι ξέρουμε τη… συνέχεια. Πίσω στην… πραγματικότητα, ο νέος τεχνικός Φαν’ τ Σιπ πραγματοποίησε 8 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, μεταξύ των οποίων χρησιμοποίησε τον ανενεργό εδώ και καιρό Τοροσίδη (αποχώρησε με… κράμπες) και σε θέση επιτελικού μέσου τον Βρουσάι (έκανε ντεμπούτο, είχε ευκαιρία στο φινάλε για το 1-1). Δεν του… βγήκε τίποτα, απείλησε ελάχιστα και δέχθηκε το γκολ από ένα «χαζό» πέναλτι στο 52’. Θετικά στοιχεία είδε στην εμφάνιση ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος αμφισβήτησε την απόφαση για το πέναλτι.
Αγωνιστικά Νέα:Στο προηγούμενο ματς χρησιμοποιήθηκε ο σχηματισμός 4-2-3-1, πιθανόν να διατηρηθεί, αλλά με διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα. Θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικούν ο δεξιός μπακ Μπακάκης (στη θέση του Τοροσίδη), ο μεσοεπιθετικός Πέλκας (αντί του αρνητικού Κολοβού), αλλά και ο Ζέκα, η απουσία του οποίου ήταν εμφανής κόντρα στη Φινλανδία. Δεν κλήθηκαν για διάφορους λόγους οι Φορτούνης (Μ, 44/7), Μπακασέτας (Μ, 21/0), Μήτρογλου (Ε, 65/17), ενώ ο Μάνταλος (Μ, 23/2) κλήθηκε, αλλά τραυματίστηκε (πρωτάθλημα).
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή της Ελλάδας: Τερματοφύλακες: Μπάρκας (ΑΕΚ), Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ) – Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Αρσεναλ), Μανωλάς (Νάπολι), Σταφυλίδης (Χόφενχαϊμ), Σιόβας (Λεγανές), Μπακάκης (ΑΕΚ), Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Τσιμίκας (Ολυμπιακός) – Μέσοι: Σάμαρης (Μπενφίκα), Φετφατζίδης (Αρης), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Πέλκας (ΠΑΟΚ), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Κολοβός (Παναθηναϊκός), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Σιώπης (Αλάνιασπορ) – Επιθετικοί: Κουλούρης (Τουλούζ), Μασούρας (Ολυμπιακός), Λημνιός (ΠΑΟΚ), Παυλίδης (Βίλεμ), Βρουσάι (Βίλεμ).

Αποτελεί τον «σάκο του μποξ» του ομίλου και το… απέδειξε στο εκτός έδρας ματς με τη Βοσνία, γνωρίζοντας την ήττα με 5-0 (δεύτερη μεγαλύτερη στο γκρουπ, πίσω από το 6-0 από την Ιταλία). Η έκταση του σκορ αδικεί την προσπάθειά της, καθώς μέχρι το 80’ έχανε μόνο με 1-0, ενώ το 2-0 έγινε μετά από κόντρα της μπάλας σε δύο αμυντικούς που άλλαξε την πορεία της και ξεγέλασε τον κίπερ Μπίχελ. Πάντως, είχε μεγάλη δόση τύχης στο 1ο ημίχρονο, καθώς μετά το γρήγορο γκολ που δέχθηκε (στο 11’), οι Βόσνιοι είχαν σωρεία ευκαιριών και δοκάρι για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. «Θα μπορούσε να είναι διαφορετική η εξέλιξη αν είχαμε ευστοχήσει σε μία από τις 3 ευκαιρίες που είχαμε», το σχόλιο του τεχνικού Κόλβιντσον. Εδώ να σημειώσουμε πως ο εκλέκτορας δεν έχει καλέσει για τα δύο παιχνίδια του Σεπτεμβρίου τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας, Μάρσελ Μπίχελ (Ε, 16/1), λόγω του ότι έχει μείνει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Βερόνα.
Αγωνιστικά Νέα:Με αμυντικούς προσανατολισμούς θα αγωνιστεί ξανά, όπως είναι φυσικό, στόχος μία ήττα με κολακευτικό σκορ. «Θέλουμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο ως ομάδα, μέσω των δύο συνεχόμενων εκτός έδρας ματς», είχε δηλώσει ο Ισλανδός προπονητής. Στο προηγούμενο αγώνα δεν χρησιμοποίησε τον Πολβερίνο (Μ, 71/6) και ο αρχηγός δίνεται εκ νέου αμφίβολος. Αντίθετα, ο Φρικ (Ε, 7/0), που δεν έπαιξε λόγω… πονόδοντου, υπολογίζεται κανονικά.
Πιθανή ενδεκάδα:Η αποστολή του Λιχτενστάιν: Τερματοφύλακες: Μπ. Μπούχελ (Βαντούζ), Λο Ρούσο (Λιντ), Μάιερ (Εσεν) – Αμυντικοί: Κάουφμαν (Μπαλζέρ), Ρεχστάινερ (Μπαλζέρ), Γιλντίζ (Μπαλζέρ), Σ. Βολφίνγκερ (Εσεν), Γκέπελ (Βαντούζ), Μπράντλε (Πούλαχ), Μάλιν (Ντόρνμπιρν), Χόφερ (Βαντούζ) – Μέσοι: Μ. Μπούχελ (Ζυρίχη Β’), Πολβερίνο (Μπαλζέρ), Βίζερ (Βαντούζ), Γκούμπσερ (Εσεν), Κούνε (Εσεν), Σέλε (Βαντούζ), Μέιερ (Εσεν), Οσπελτ (Εσεν), Φ. Βολφίνγκερ (Εσεν) – Επιθετικοί: Χάσλερ (Κάνσας), Σαλάνοβιτς (Τουν), Φρικ (Ράπερσβιλ).

Εκτίμηση
Η αποκαρδιωτική επιθετική εικόνα της Ελλάδας στο ματς με τη Φινλανδία δεν γίνεται να αλλάξει ριζικά μέσα σε λίγες μέρες, ειδικά κόντρα στο… πούλμαν που αναμένεται να στήσει το Λίχτενσταϊν μπροστά από την εστία του. Δεν αναμένουμε σκορ… μαμούθ, επιλέγουμε τον «1» σε συνδυασμό με το Under 3,5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!